Počítačová poradna všeobecně Archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Počítačová poradna všeobecně

zkoušel jsem to i s vypnutým firewallem a bylo to stejné....jinak používám firewall od AVG

Zkoušel jsi měřit rychlost připojení k netu? Především rychlost uploadu? Třeba na www.dsl.cz nebo www.lupa.cz ?

ee,zkusím.Díky

tak test downloadu je OK, ale test uploadu zkolaboval, jako by ven z PC nešlo prostě nic.Rychlost připojení OK-14,2 Mb/s

zkoušel jsem to i s vypnutým FW a výsledek stejný.Jakoby by něco blokovalo cestu ven, ale přitom pošta přes outlock odchází bez potíží.
nový poznatek: vypnul jsem v AVG webový štít, potom proběhl test na rychlost uploadu v pořádku s rychlostí 153,85 kb/s. Pak jsem webový štít zapnul,zkusil test znovu a test prošel v pohodě.Ale ? problém s uložením souborů kamkoliv do úložny dat na netu stále trvá...

Tak to je docela pomalá rychlost uploadu. Při rychlosti připojení 14,2 Mb/s je tvůj upload opravdu pomalý. Dnešní rychlosti uploadu se pohybují od 512 kb/s. Mail pošleš. Ten je malý. Soubor do úschovny už ale ne. Tady bude zřejmě chyba na straně poskytovatele. Psal jsi, že připojení máš přes UPS? Nebude to spíš UPC? Skus zavolat na technickou podporu, možná je chyba na jejich straně.

UPC...jasně,technický překlep :eek: .Zavolám a zjistím. Díky za rady

Naposled editoval moderátor:

Rychlost uploadu 512MB/s dnes jeste opravdu ne. Tech 153 upload je opravdu kb/s nebo kB/s? Co zkusit jiny pocitac na te pripojce? Treba kamarad s notebookem. Co zkusit vymenit kabel? Download nikdy neblbne?

Kosac: myslel jsem samozřejmě 512 kb/s. Drobný překlep se holt někdy stane. Tenhle upload je už dnes samozřejmostí. Tedy alespoň u UPC, které má AlesB.

Vim. Zapomel jsem smajlik :-) Ono pokud by byl upload 153 kB/s, je to o necem jinym. Jako prvni bych zkusil jiny pocitac.

teď jsem to zkoušel měřit znova a:Rychlost downloadu 16000 kbps / 2000.00 kB/s
Rychlost uploadu 1058 kbps / 132.28 kB/s . Takže by to asi mělo být dobrý, ale přesto nejde na net (uschovna.cz,ulozto.cz) natáhnout nic. Natáhne se vždy jen kousek a zastaví se. U souboru o velikosti 7 MB se uploadlo cca 53% a konečná.Stránka se shodí s tím,že stránka nejde otevřít,naskočí diagnostika spojení, ta projde,že je vše v pořádku a konec.Soubor, který jsem potřeboval uploadnout má 42 MB a to se natáhne asi 2%. Jinak UPC má zaneprázdněné techniky,takže z této strany nevím nic.Prý se mi ozvou sami......snad

co se týká downloadu, tak tam je to naprosto bez potíží. Já pořád přemýšlím, jestli není někde nějaké nastavení v PC na omezení toku dat, nebo velikost dat, ale nikde jsem nic takového nenašel

Tak ještě zkus, jak píše Kosac, jiný PC nebo NTB a zkusit na něm test rychlosti. Nastavení připojení internetu proběhne automaticky. Anebo ještě je možnost resetovat modem. Vypnout ho na 10 minut ze zásuvky. Tohle někdy modemy od UPC potřebují. Pak test rychlosti.

tak Pavlíku a Kosaci:
poradili jste mi dobře, ale o to víc jsem naštvanej.Z NTB to jde bez potíží a já netuším,co se po..lo ve stolním PC. Tak laborace pokračují.Napadlo mě ještě vyzkoušet přepsat ovladače k síť.kartě

tak po nutném restartu modemu jsem schopen bez větších problémů uploadnout soubory s velikostí cca do 20 MB. Jak je to větší, tak základní stránka úschovny pro načtení ukládaného souboru "vyprší" a tím se zastaví i uploadování. Takže zákl.problém byl modem a druhý problém je ? Nevím...

No to je dobřem že se to alespoň trochu rozjelo. A jaké jsou výsledky měření rychlosti? Srovnej upload od NTB a od PC. Pak napiš, jakou máš síťovku. Některé PC mají na základní desce integrované síťovky 2. Tam je možnost kabel zapojit do druhé. Do BIOSU nebylo zasahováno?

na stolním PC i NTB se to pohybuje v rozmezí Rychlost uploadu 1066 kbps - 1074 kbps /133.33-140 kB/s . Síťovka je integrovaná Realtek RTL 8168/8111 PCI-E Gigabit Ethernet NIC .Do BIOSU se radši nehrnu, takže nezasahováno.Ve správci zařízení se ještě vykazuje jakýsi "1394 Net adapter", ale o tom nic nevím.Zas takové znalosti bohužel nemám

1394 je firewire. Toho si nevsimej. Ten notebook fungoval na stejnym kabelu a ve stejnym portu na modemu?

zdavím na jedné stránce sem nalezl toto. Pokud ve svém počítači disponujete pamětí větší než 256 MB a provozujete Windows XP. je tady tip, jak urychlit přístup na disk. Stačí když v Editoru systémových souborů (sysedit.exe) přidáte do souboru system.ini do sekce [386Enh] následující řádek Irq14=4096 (dejte pozor na velikost písmen):

Poté by mělo vlivem zvýšení vyrovnávací paměti dojít ke zrychlení přístupu na pevný disk.

Já to odskoušel a FPS se mi o něco málo zvedlo.. ale hra se občasně škubala. bylo to tako vémenší pozastavení a jelo to dál.. a i když bylo FPS na hodnotě 40.
Je sice fakt že mám pc hooodně zaneráděn a na disku asi 1GB volného místa :)
tak kdo by to chtěl odskoušet tak můžete a dejte pak vědět.

to Kosac:
jo jo,NTB jel na stejném kabelu i portu z modemu.Odpojil jsem kábl z velkého PC a připích do NTB. Volali mi už z UPC a prohlásili, že na modemu žádnou závadu nenašli-resp.žádnou nevykazuje, rychlost je také v pořádku, takže problém musí být na mém PC, nebo stránkách, kam se data uploadují. Jediná možnost, která se tedy naskýtá, rozdělit data na upload po max.20 MB a ukládat zvlášť.Vzhledem k tomu, že to potřebuji tak jednou za půl roku, tak se s tím asi smířím, protože mi nic jiného nezbyde.O víkendu akorát nacpu do PC znovu ovladače k síťovce (mám na cd) a uvidíme,co to udělá. Ještě vyzkouším uploadnout stejně velký soubor z NTB na net,protože z NTB jsem to zkoušel na menším souboru, než na velkém PC.

AlesB: tak ti asi nezbývá nic jiného než uploadovat z NTB. Jinak pro ovladače k tvé síťové kartě raději zvol tento link: http://www.realtek.com.tw/downloads/downloadsView.aspx?Langid=1&PNid=13&PFid=5&Level=5&Conn=4&DownTypeID=3&GetDown=false než CD. Zkus nové ovladače a uvidíš.

Počítačová poradna všeobecně

Dobrý den prosím o radu, bude-li někdo vědět. Zapl jsem NTB (MSI) a začalo se mi vše rozbíhat jako obvykle, pouze mi nenaskočil monitor na NTB ani připojený externí, zůstala jen černá obrazovka na obou, přičemž systém (Windows Vista) byl najet do obvyklé podoby. Klávesnice na NTB zareagovala jakoby jednou na tlačítko Fn-F2 (přehození obrazu na jiný monitor) a pak už ne, monitory nic. Natrvrdo jsem restartoval počítač a až po několikátém restartu mi naskočily oba monitory tak, že bylo vše vidět (rozjezd od obrazovky Biosu) a celý systém naběhl do normálního stavu mimo jediného, zmizla ikona baterie a v ovládacích panelech Centrum mobilních zařízení. Zkusil jsem tedy znovu restart počítače a ten samý problém, několikrát jsem musel zapnout a vypnout NTB, než zase naběhl s rozsvícenými monitory. Ty nenaběhnou ani při detekci Biosu. Tak nevím, jestli přeinstalovat celou Vistu. Ještě mne napadlo, zda-li nemůže být příčinou software na úpravu nastavení grafiky (Riva Tuner, Power Strip, NvHardpage, které jsem odinstaloval. Děkuji za případnou radu. V případě nutnosti konfigurace NTB ji vypíšu.

Zdravím, no já bych asi zkusil tu Vistu přeinstalovat a ty software na úpravu grafiky rozhodně neodinstalovávát. Mohou obsahovat ovladače grafiky. O data nepřijdeš, Visty dovolují instalaci na disk se systémem a starý systém dají zvlášť do složky. Přepdokládám, že do BIOSU nebylo zasahováno.

Pokud ani tohle nepomůže, tak reklamace NTB. Tipnu si značku - Acer nebo Extensa?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře