Mizející "s" soubory

tata22

Cestující
Zdravím všechny. Možná budu za blbce ale už mi to nedá abych se nezeptal. Nevím co dělá kluk s MSTS (on tvrdí, že nic) ale prostě se mi ze složky Shapes a z Globalu ztrácí soubory s koncovkou "s". A to i z originálních tratí, z Břeclavi, z 321 , prostě ze všech . Já je tam vždycky nakopíruji nebo si je nechám poslat a za čas zase MSTS řve, že chybí ten a ten "s" soubor. A opravdu chybí. Ručně kluk nic nemaže (proč by vymazal vždycky jenom něco, že ano !), takže to musí mazat nějaký program (antivir, System Mechanic, Registry Mechanic, defrag nebo tak něco ???) nebo se to maže při nějaké činnosti (např. pokus o tvorbu vlastni tratě ???). Prosím o radu abych věděl co s tím a jak tomu zabránit protože už mi to nebaví pořád shánět "s" soubory. SD tam normálně zůstávají. Děkuji.

Já bych asi měl v podezření některýz těch programů na automatizovanou údržbu. Ono co je příliš automatizované, nebývá dobré. Já osobně jsem se s tímto jevem nesetkal.

Taky jsem si myslel ale proč by to vybíralo jen nějaké soubory (řádově do 20) a zrovna "s" soubory . To mi nedává smysl.

tata22 napsal:
Taky jsem si myslel ale proč by to vybíralo jen nějaké soubory (řádově do 20) a zrovna "s" soubory . To mi nedává smysl.
Ono si toho vybírá víc,jen jsi na to ještě nepřišel.Záleží na nastavení toho čističe,obecně *s soubory nejsou tak moc užívané a tak je čistič odstraní.Ze začátku čistění se vypíše ten seznam,co se smaže a často tam jsou ty málo používané koncovky souborů.Takže pokud používáš nějaký ten čistič,je dobré před smazáním si ty soubory a koncovky projít,ne to jen odkliknout.Obecně děti u PC,tak to je PC v ohrožení,mě se taky ztrácejí někam soubory různých programů,syn si hraje a přesouvá či maže různé soubory,které považuje za nedůležité.Tahle mi smazal kompletní půlroční výkaz mezd pro OSSZ a pak se strašně divil,že on nic,to samo...

Naposled editoval moderátor:
No, já čistím dost obezřetně a dívám se co se případně maže, takže systémově čistím jenom registry a opravuji chyby. Na to bych nesázel. Já se pořád domnívám, že se jedná o nějaký zásah přes MSTS, protože kluka už jsem dost vypéroval a on opravdu nikde jinde nic nedělá ani nemaže, do systému ho vůbec nepouštím a všechno funguje standardně, i MSTS (jen chybí ty "s" soubory) !

Petr Novák napsal:
tata22 napsal:
Ono si toho vybírá víc,jen jsi na to ještě nepřišel.Záleží na nastavení toho čističe,obecně *s soubory nejsou tak moc užívané a tak je čistič odstraní.Ze začátku čistění se vypíše ten seznam,co se smaže a často tam jsou ty málo používané koncovky souborů.Takže pokud používáš nějaký ten čistič,je dobré před smazáním si ty soubory a koncovky projít,ne to jen odkliknout.Obecně děti u PC,tak to je PC v ohrožení,mě se taky ztrácejí někam soubory různých programů,syn si hraje a přesouvá či maže různé soubory,které považuje za nedůležité.Tahle mi smazal kompletní půlroční výkaz mezd pro OSSZ a pak se strašně divil,že on nic,to samo...

Pánové a od čeho jsou na XP přístupová práva (pokud tedy používáte WinXP nebo W2k? A NFTS ..... když pak na komp leze celá rodina přes jeden účet a ještě k tomu s právy admina a se stejným účtem lezou i na internet, to je potom na průser zaděláno....

Jo,to máš Martensi 100% pravdu,ale syn mi už kolikrát odpozoroval heslo admina,takže nyní už heslo nemá cenu měnit,spíš mu rovnou hned nařezat. Manželka je poslušnější...

Martensi souhlas. Měl jsem to tak asi rok ale můžu ti říci, že dělat doma správce PC je pěkná pakárna. Každý program a hra se totiž chová trochu jinak, takže potom v reálu pořád jenom něco řešíš. Tohle nejde pod tímhle účtem, támhle musíš něco změnit, zdědit a pod. A děti chodí ze školy v 13.00 a já v 18.00 hod. Tak asi v 13.30 začnou volat, že tohle nejde a támhle to nejde a tak a nakonec si řekneš, že se na to můžeš vykašlat a prozradíš jim svoje heslo protože pod admi jde všechno, že. Ono se všechno dá vyřešit a nastavit a tak, souhlas ale zabere to dost času pro neprofesionála. Udělali jsem dohodu (jakžtakž), že do ničeho kromě her nepolezou a zatím je už cca 3 roky klid a pokoj. Jen to MSTS... Neřešte tedy prosím tohle ale spíše mi poraďte jestli nějakým zásahem do MSTS nelze vymazat "s" soubory. Např. při snaze o tvorbu vlastní tratě (o co se mladej zjevně neúspěšně pokoušel a nejsem si jist jestli právě nejde nějak vykrást soubory z jiných tratí nebo něco podbného). Díky

No vymazat jde vpodstatě v MSTS všechno, takže určitě i .s soubory. Samo od sebe nikdy nemizí nic. Pokud by se jednalo o nějaký čistič, tak proč by .s soubory mizely jenom z MSTS, když pominu jeho konfiguraci. Takže bych udělal jednoduchý pokus naposledy bych doplnil smazané .s soubory. Potom bych si pěkně udělal zálohu na DVD. A syn může klidně stavět dál a případně i mazat. Potom stačí vytahnout DVD, porovnat a pravda je na světě. A ty účty bych nepodceňoval. Já mám dva jeden pro sebe (admin) a druhý pro ostatní. Když jim něco nejde apod tak prostě počkaj až příjdu a je to.

System Mechanic, Registry Mechanic ???
Ano je to tak, ty soubory ti mohou "požírat" právě tyto utility a to díky nesprávnému uživatelskému nastavení.
Tyto čistící programy jsou založeny na filozofii common - tedy sdílených knihoven, které se mají využívat různými aplikacemi s načtením ze sdílených systémových adresářů.
Jednou z funkcí těchto programů je vyhledávání a odstraňování duplicitních výskytů stejných souborů a bohužel bez ohledu na jejich fyzickém umístění. Tyto programy jsou napsány pro zkušenější uživatele a pro neznalé je v popisu varování. Uživateli je dáno na výběr, zda si nalezené duplicity prohlídne a rozhodne, jak s duplikáty naloží nebo je možno navolit automatické čištění ( což je bohužel přednastavená volba při způsobu instalace programu systémem OK,OK,OK,...), takže s tímto nastavením je zcela zákonitě ponechán pouze jeden výskyt souboru a ostatní duální či triparcitní jsou automaticky odstraněny. Přitom se ale neprovádí křížová verifikace registrů a aplikací tyto soubory volající.
Pokud nevíte, jak s takovými nástroji opravdu účinně zacházet, raději je ze systému zcela odstraňte.
V tomto případě bych silně pochyboval o naschválech rodinných příslušníků mazat jen jeden druh specifických souborů.

O.K. Souhlas s Bobym (uživatelské účty nepodceňuji, jen my přidělaly více starostí než užitku) i Bobem. Nicméně nejsem až takový blázen abych bez rozmyslu používal nevyzkoušené nástroje a zejména čistil soubory. Z toho už jsem vyrostl, to je pěkně o hubu, to vím a taky už jsem na to kdysi doplatil. Takže používám už léta vyzkoušené a známé prográmky a hlavně jen funkce, které znám. Ale Bob má možná pravdu s tou duplicitou, tam by mohl být pes zakopán, i když tuhle funkci u SM nepoužívám. Je ale možné, že při automatické údržbě to volačo také robí ! Mrknu na to večer, snad moje znalosti anglikánského jazyka postačí.... Díky

Takže jsem udělal test ohledně těch čističů,použil jsem jich několik,např.CCleaner,Jv16PowerTools a další.Záleží nejvíce,jak si nastavíte čištění,konktrétně,zda-li zatrhnete volbu mazat duplicitní soubory.Před tím varuji,tato volba vybere všechny duplicitní soubory z Routes a že musí být ty samé v každé trati,tak je pak jasné,že se něco někde smaže,nejen ty *s,ale i *ace a další.Mě to při testu kompletně smazalo všechy Terrtex a Textures ze všech tratí mimo jediné defaultní,kterou v MSTS mám.A to jsem se divil,že mi to uvolnilo přes 1GB dat na disku.Pomoc je jediná -ručně projít ten seznam nalezených duplicitních souborů a ty,co patří do MSTS,se seznamu odstranit.Pak už nedojde k tomu,že někomu záhadně mizí soubory...

já mám stejnou chybu. nevíte kde se dají sehnat chbějící *.s soubory?? Dělá mi to minimálně u 50 % vozidel :(

Mirecek napsal:
já mám stejnou chybu. nevíte kde se dají sehnat chbějící *.s soubory?? Dělá mi to minimálně u 50 % vozidel :(
Tady pomůže jen kompletní přeinstalace trainsetu,ne celého MSTS!Než aby jsi ručně doplňoval chybějící *s soubory,tak to raději přeinstaluj.A měj vždy bokem zálohu celého trainsetu,nikdy nevíš,co se může stát.. :wink:

Mirecek napsal:

Odpověď je jednoduchá: Nejlépe vše smazat a znova nainstalovat (MSTS, tratě i vozidla). A hlavně zahodit tyhle automatické udělátory. Pokud nemáš zálohy, tak znova postahovat z internetu. A kde se nechají ony soubory sehnat? Nejlépe tam kde jsi je sehnal původně.

To Petr Novák:
Myslím že nejlepší to je udělat komplet, bůhví co mu to kde sežralo i jiného...

acha no ony udělátotory já nemám a když přeinstaluji trainset tak se nestane vůbec nic ... asi zvolím celou přeinstalaci když se mi do ní moc nechce :(

Mirecek napsal:
acha no ony udělátotory já nemám a když přeinstaluji trainset tak se nestane vůbec nic ... asi zvolím celou přeinstalaci když se mi do ní moc nechce :(
Jo takhle,to mi něco připomíná,když jsem měl dřívější PC a dostaly se mi tam různé potvory z webu,tedy jako viry a další podobná havěť.Nejdříve si celý comp projeď kvalitním virovým skenerem a uvidíš,zda-li tam něco máš.Teprve pak udělej reninstal,jak radil Miran.Ona jistota je přece jen jistota... :wink:

Ano,taky mě asi dnes čeká reinstalace,protože jsem MSTS kdysi nainstaloval na jiny disk = C-a ten mam jen na soubory a složky Windowsu a ještě k tomu jen 7,8GB volného místa.
Takže je to pro mně i dost nepříjemný a to ještě když mam DVD s číslem 65.1 :roll: ,no jo pár dní než vsechno vrátím do původního stavu mi to určitě zabere :eek:
Také mi mizeli *s,*ace atd.soubory bylo to asi kompresí starých souboru kterou sem vždy zvolil pri vyčištění disku.
No každopádně jsem čekal že tato chvile jednou nastat musí a také nastane
jak potom instalovat aktualizece vím,ale z Trainsetem to bude horší,škoda že není nějaky .exe soubor který,když jsou nějake nove změny tak by se to do něho nějak nahrálo a pak by se to šouplo na net a hnedka by člověku ubyla práce ze samostatným stahovaním,,soubor po souboru,,ale co se dá dělat :roll:
Snad mě s toho neklepne :lol: ale asi ne

DEJV00 napsal:
Ano,taky mě asi dnes čeká reinstalace,protože jsem MSTS kdysi nainstaloval na jiny disk = C-a ten mam jen na soubory a složky Windowsu a ještě k tomu jen 7,8GB volného místa.
Takže je to pro mně i dost nepříjemný a to ještě když mam DVD s číslem 65.1 :roll: ,no jo pár dní než vsechno vrátím do původního stavu mi to určitě zabere :eek:
Také mi mizeli *s,*ace atd.soubory bylo to asi kompresí starých souboru kterou sem vždy zvolil pri vyčištění disku.
No každopádně jsem čekal že tato chvile jednou nastat musí a také nastane
jak potom instalovat aktualizece vím,ale z Trainsetem to bude horší,škoda že není nějaky .exe soubor který,když jsou nějake nove změny tak by se to do něho nějak nahrálo a pak by se to šouplo na net a hnedka by člověku ubyla práce ze samostatným stahovaním,,soubor po souboru,,ale co se dá dělat :roll:
Snad mě s toho neklepne :lol: ale asi ne

Příště už ale budeš určitě zálohovat.

Back
Nahoře