Využití vybudovaného prostředí MSTS

Pánové,kdyby jste viděly na jaké sestavě provozuji MSTS já,i když údržba je pravidelná,čistění reg,HDD a pamětí je také stálá,tak na pády je velice skromná nebo skoro nulová,neviděl bych to v nastavení PC,všichni víme že to není o výkonu,MSTS prostě pojede stejně jak na výkonném PC tak i nějaký pátek staré sestavě.Jde o tom jakým stylem se k tomu postaví tvůrci aktivit a tratí co do náročnosti.K Amicusu mohu říci jediné že už jsem ho projel a bez jedinéhop pádu i když na traffic byl chudší.Jen to o náhodě.Tvrdit že mám takovou sestavu a tak se o ní starám a bude to šlapat,jsou zde mnozí(jistě se nebudou zlobit)kteří akorát zapnou PC,pustí MSTS a jednou,nic víc.A jestli tam mají to či ono,to je jim jedno.Je to na idividuální rovině.Mám v PC pořádek nemusí znamenat pošlape mě MSTS.Toto neplatí

Kuba napsal:
No s tim Amicusem to je divné, mi to ani jednou v Brně při testech nespadlo ani jednou a to jsem to jel moc krát ( vždycky FPS okolo 10-15 a to při různých kamerech a úhlech ), akorát jsem měl jednou problém v Břeclavi, protože jsem měl ještě zapnuté stahování a pausnutý WinAmp a ICQ a to mám "jenom" 512 MB RAM. Takže si myslím jestli to nebude tím co tu celý den řeší Martens, že se občas v počítači musí dělat udržba.
No tak to ti musím pogratulovať.Hudba a ICQ a 10-15fps ... Ono to nežere len RAM, ale aj výkon CPU.

To Paja: Neviem ako je to možné, ale Mikšiho aktivity šlapali na podstatne horších PC.Ono všetky "sajrajty" programami nezmažeš.Taký reinstall Windows je istota.Mne po reinstalle PC beží ako odtrhnutí z reťaze ale po niekoľkých mesiacoch už zreteľne vidno že toho už OS má dosť.Fotrík niekedy menil ovládače na GK (dával novšie), zrazu MSTS prestal ísť.Pátral som krok po kroku čo sa mohlo sťať, nakoniec som vypáčil odpoveď.Takže ovládače zas naspäť, ale samozrejme fotrík tie novšie zrejme odinštaloval zle, takže sa nainštalovali jedne cez druhé a potom to vydržalo tak mesiac-dva a už potom exitus = reinstall Windows.(Čo sa človek bude srať, že? :lol: )

Naposled editoval moderátor:
No, to mam radost.... Nelze to vyřešit jinak než tím reinstallem? Mně se nechce celou síť nastavovat znovu :? a všechno nahrávat znova.
Ach jo... šlapaly na podstatně horších PC. Ale já ten svůj nemam zasranej nějakýma zbytečnýma programa. Z 300 GB obsazeno 34 GB... Já už fakt nevim. Popravdě ani moc nevěřím, že by reinstall pomohl, řekl bych, že mám OS ve velice slušném stavu.
To už je hold můj úděl. Ať se snažim sebevíc, mně nikdy nic chodit nebude... :cry:

Pajavlaky napsal:
No, to mam radost.... Nelze to vyřešit jinak než tím reinstallem? Mně se nechce celou síť nastavovat znovu :? a všechno nahrávat znova.
Ach jo... šlapaly na podstatně horších PC. Ale já ten svůj nemam zasranej nějakýma zbytečnýma programa. Z 300 GB obsazeno 34 GB... Já už fakt nevim. Popravdě ani moc nevěřím, že by reinstall pomohl, řekl bych, že mám OS ve velice slušném stavu.
To už je hold můj úděl. Ať se snažim sebevíc, mně nikdy nic chodit nebude... :cry:

To ti zavídím mít 34 z 300GB využité, já mám 250GB a volného mám teď zrovna 1,4GB a potřebuju teď zrovna dalších 10GB.

Si stoupni pod mý okno, já ti tam ten svuj sráč pošlu Express!!!

Kuba napsal:
Pajavlaky napsal:

To ti zavídím mít 34 z 300GB využité, já mám 250GB a volného mám teď zrovna 1,4GB a potřebuju teď zrovna dalších 10GB.
Já ti zase závidím, že můžeš hrát MSTS. I se zaneřáděným kompem... :?

Pajavlaky napsal:
Z 300 GB obsazeno 34 GB... Já už fakt nevim. Popravdě ani moc nevěřím, že by reinstall pomohl, řekl bych, že mám OS ve velice slušném stavu.
Pájo, tohle není měřítko......34 GB z 300 není indikátor vytíženosti počítače......přesně podle hesla I MALÝ KAŠPÁREK DOZÁŽE ZAHRÁT VELKÉ DIVADLO.....napíšu Ti klidně malý 100 kB prográmek, který když spustíš, tak si Tvoje PC už ani neškrtne .....

Chci se zeptat. Mohlo by pomoci, kdybych úplně odinstaloval GK a znova nainstaloval? Nemůžu tím něco zkazit?

bob57_cz napsal:
Důležité je, jak je tento prostor spravován - rozdělení disku, správa složek a souborů, fragmentace a fragmentace swapu.
Reinstalace opravdu nepomůže, převezme se při tom z registrů vše, co nová instalace uzná za použitelné a registry ještě nabobtnají.
Smysl má jen nová čistá instalace a ještě lépe multiboot - o tom už jsem psal dost v jiném vláknu k tomu určeném.
Pokud chceš mít od zbytečností pokoj, podívej se na prográmky Nlite a XPlite, které ti buď odlehčí stávající systém nebo připraví instalaci odlehčeného systému novou. Není to ale žádné klik,klik,klik a hotovo, je potřeba si i o tom něco přečíst. Jsou to velmi silné nástroje !!
Leckomu ze zdejších návštěvníků mohou pomoci ( jiného ale mohou připravit o data při nesprávném použití ).
Bobe v tomhle máš pravdu, ale teď se řeší aby to běhalo na běžném kompu "normálnímu userovi" a ne "PC expertovi"...nepředpokládám, že si běžný uživatel dokáže multiboot nebo swap nastavit úspěšně sám provozovat.....to chce jiné řešení v mezích chápání prostinkého uživatele....

Asi tak. PC nejsou zrovna moje parketa :( . Vždyť to přece musí jít i bez toho, když ostatním to tak funguje.

bob57_cz: Složku Po Spuštění mám prázdnou, všechny ty kraviny jsem z toho odstranil v msconfigu. Všechny šedulery ( co to je? ), sítě, komunikační programy vypnuté. Stále padá... :(

Ano chtěl bych to vyřešit na jeden dva kliky. Netroufnu si v PC udělat žádnou radikálnější úpravu, i když bych to třeba zvlád.

Zajímavý, padá mi to při 15 FPS, operační pamět v době pádu využita na polovinu... Vám to opravdu jde? ( Aktivita Mikši_Os4640, hned na výjezdu z Břeclavi )

Pajavlaky napsal:
Zajímavý, padá mi to při 15 FPS, operační pamět v době pádu využita na polovinu... Vám to opravdu jde? ( Aktivita Mikši_Os4640, hned na výjezdu z Břeclavi )
Na tom asi moc záležet nebude, já mám zmodernizovaný PC, většinu aktivit zvládá, ale taky to občas spadne. Někdy i na širé trati při FPS 50. Některé aktivity jako třeba "končila mi šichta" nebo "uzol_CT mi ovšem padají kdekoliv a kdykoliv - asi kvůli hromadě loose consistů.

Tak som sa nas..l, sformátoval disk na ktorom bol Win XP a trať BP a za nejakých 90 minút som tam natlačil Win Xp SP1 + ovladáč na grafiku a MSTS + trať BP. Ešte pred spustením MSTS som si pozrel správcu úloh - 18 procesov / 89MB. To je celkom nízke číslo, povedal som si. Plný nedočkavosti som vyrazil na trať - aktivita "Klidná síla". Po Hradec Králové sa FPS držalo okolo 30. Vjazd do HK - priblíženie sa k perónom - komp úplne vytuhol, nezabrala ani svätá trojica. Nasledoval HW reset. Po loade som úspešne zastavil na nástupišti a čakal. Klávesnice som ani nedokol. Okolo prebehla posunujúca žehlička, prišiel osobák z opačného smeru..... A po chvíľke oznámenie o telefonáte (de)Billovi :mad: . Tiene a pod mám vypnuté, dohľadnosť som si preventívne stiahol na 1800m. Výsledok reinštalácie systému - nula bodov.

nebulus napsal:
Tak som sa nas..l, sformátoval disk na ktorom bol Win XP a trať BP a za nejakých 90 minút som tam natlačil Win Xp SP1 + ovladáč na grafiku a MSTS + trať BP. Ešte pred spustením MSTS som si pozrel správcu úloh - 18 procesov / 89MB. To je celkom nízke číslo, povedal som si. Plný nedočkavosti som vyrazil na trať - aktivita "Klidná síla". Po Hradec Králové sa FPS držalo okolo 30. Vjazd do HK - priblíženie sa k perónom - komp úplne vytuhol, nezabrala ani svätá trojica. Nasledoval HW reset. Po loade som úspešne zastavil na nástupišti a čakal. Klávesnice som ani nedokol. Okolo prebehla posunujúca žehlička, prišiel osobák z opačného smeru..... A po chvíľke oznámenie o telefonáte (de)Billovi :mad: . Tiene a pod mám vypnuté, dohľadnosť som si preventívne stiahol na 1800m. Výsledok reinštalácie systému - nula bodov.
Klidná síla v Hradci padá asi každému...

Pád pri príjazde som očakával, pád pri státii nie. Stavím sa, že kým by som z toho HK odišiel, tak mi to ešte párkrát spadne.

nebulus napsal:
Pád pri príjazde som očakával, pád pri státii nie. Stavím sa, že kým by som z toho HK odišiel, tak mi to ešte párkrát spadne.
To asi ano, bylo to tady rozebíráno, v Hradci to také dělají auta u závor - je jich tam moc

Back
Nahoře