Využití vybudovaného prostředí MSTS

Ale ono je to o něčem jiném. Stále se to tu řeší, ale nikdo se nenašel, kdo by roztřídil aktivity na ty které jsou vyvážené a nepadají a na ty které projedete jen s mnoha load a save.
Já patřím k zastáncům takových aktivit, které nepadají i za cenu omezenějšího trafficu.
Ale pokud trať neprojedu ani s aktivitou jen vlaku hráče, už je chyba buď u autora trati nabo autora modelu lokomotivy a použitých vozů. Jak už jsem několikrát zde ve foru napsal, dokud se nedomluvíme na nějakých pravidlech stavění tratí, zařazování modelů vozidel a tvorbě aktivit, do té doby bude MSTS nestabilní. Nový simulátor, to bude na několik let, než se do něj opět postaví naše tratě a vozidla. Ale pokud se zase nebudou dodržovat nějaké normy, bude padat také, v tom jsem pesimista.

Zbyněk Šemora napsal:
Ale ono je to o něčem jiném. Stále se to tu řeší, ale nikdo se nenašel, kdo by roztřídil aktivity na ty které jsou vyvážené a nepadají a na ty které projedete jen s mnoha load a save.
Právě o tom to je,že MSTS neumí využít výpočetní kapacitu nových PC a jak už bylo mnohokrát řečeno,co PC,to unikát.Takže pokud má autor nadupaný PC a aktivitu na něm projede,tak nikdo nedá záruku,že na druhém PC to NESPADNE.Je také pravda,že je třeba vyvážený traffic s ohledem na danou trať či přímo stanici,kterou vlak hráče projíždí.Aby bylo možné sestavit nějaká pravidla,je zapotřebí v první řadě definovat PC,na kterým je konkrétní aktivita hratelná bez pádu.TJ hardwarové nároky,software je už dán.Teprve pak je možné definovat nějaká pravidla na tvorbu aktivit vztažené k tomuto referenčnímu PC.Jinak jsou pravidla k ničemu,pokud každý autor použije jinak nastavený PC s různým výkonem a konfigurací.

Ale zkušenosti uživatelů jsou jiné, viz příspěvky výše. Ať má někdo starší šunku nebo super nadupanou mašinu, pádům v důsledku nevyvážené aktivity se nevyhne. Mohu potvrdit. Při tvorbě své aktivity, kdy jsem použil cd380 jako vlak hráče, jak jsem psal dříve, padal jsem i na nadupaném PC před Zábřehem. Ten samý úsek ve stejné aktivitě na staré šunce jsem projel bez pádu (náhodně) Takže pády na Pentium D 3,2Ghz a Athlon 2800XP byly na stejné úrovni. Někdy MSTS padl, někdy to šlo projet. Po výměně lokomotivy za 350 se problém s pády vyřešil na obou PC.
Takže stabilní aktivita je o použité sestavě vlaku hráče, počtu loose consists a omezení maximálního počtu vlaků traffic, které jsou na scéně současně.

Nechci kybicovat,ale na padání aktivit mají trochu vliv i samotní modeláři,kteří přeháněji se svými modely a některé modely mají několik tisíc polygonů.Podívejte se,jak vypadá defaultní trainset a jak vypadá český trainset.Aktivity zajímavé nepadají u defaultních tratí,ale u českých jo. Je to způsobeno,tím,že mají modely hodně moc polygonů. Chce to trošku ubrat.
Na jedné straně chceme mít krásné mašinky a soupravy, jako z výroby ale na druhou stranu nám padají aktivity. Kdyby modeláři zhoršili grafickou úroveň modelů,tak sice se nám to nebude líbit,ale aspoň nám nebudou padat aktivity.Stejně v MSTS aktivitách se musíme koncentrovat na řízení lokomotivy či vlaku a nesmíme v aktivitách moc koukat z venku na soupravu,jak se nám pěkně leskne souprava. A to se týká i samotných objektů do tratí.
Nedivím se,že screenshoty nového RailSimulátoru vypadají ošklivě,jenže nežerou tolik FPS.

Skôr by som doporučoval aby autori modelov používali LOD. Kvalite to neuberie a zaťaž počítača je prijateľnejšia. Taktiež by pomohlo keby autori modelov vytvorili aj verziu pre Traffic.
A to, že niektorí to skutočne preháňajú s počtom polygónov je taktiež pravda. Niektoré modely vozidiel, budov, objektov, ... obsahujú dosť polygónov, ktoré sú skryté vo vnútri modelu - nie je ich vidno a sú tam viac-menej zbytočné.

Ak niekto vymodeluje domček, ktorý má 30 poly miesto 10, nie je to žiadna tragédia. Ale ak má lokomotíva 30 000 miesto 10 000 poly, tak je prúser na svete.

Je to o štěstí. Někomu MSTS jde, někomu ne. Mně třeba ne... Padá to už i za snížené grafiky. Ať dělám co dělám. Zkouším všemožné celé prázdniny. Mám sice dobrý comp ale tak pro nějaké debilní střílečky.

Back
Nahoře