Dílna a modely Jaroslav Skůra archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Dílna a modely Jaroslav Skůra

Však už Jarda říkal, že modeluje většinou samé takové unikáty. Já se musím přiznat i z toho důvodu, že kolem Plzně se nikdy žádná takováhle mašinka vyskytovat nemohla, že jsem o ní ani nevěděl.

Ahoj.
Asi to spíš patří do vlákna mých aktivit, ale jde o onen 6 kolák, takže to hodím sem. Takže na prototypech jsem vyčetl, že mašinka byla disponována i v České Třebové a tam stála i jako vrak. Mohla se vyskytnout taky na Ostravsku. Jde mi o to, že bych udělal aktivitu uhelného vlaku s wapkama pro elektrárnu v Řečanech tuším, že je tam. Teď nechci kecat.:D Jinak model mašinky nádhera a propracování těch čelních skel mne posadilo do židle. Jen taková hovadina, pravý pohled v kabině bych nedával otočení o 180 stupňů, pohled jako při couvání v autě. Máme Bin, takže lze na stanovištích přecházet. Ale to je zcela zanedbatelná věc, kterou si umím upravit i sám.:D:D
S pozdravem Dan.

Naposled editoval moderátor:

Dan J. napsal:
... Jinak model mašinky nádhera a propracování těch čelních skel mne posadilo do židle. ...

No vidíš a mě zrovna tahle část nepřijde moc přesná a asi ještě dozná změn. Co se týká cabu, tak ten je provizorní než bude (snad) originál s tím se nic nedělalo, takže kdo chce může si cvf upravit sám :P

Jaroslav Skůra napsal:
Dan J. napsal:
... Jinak model mašinky nádhera a propracování těch čelních skel mne posadilo do židle. ...

No vidíš a mě zrovna tahle část nepřijde moc přesná a asi ještě dozná změn. Co se týká cabu, tak ten je provizorní než bude (snad) originál s tím se nic nedělalo, takže kdo chce může si cvf upravit sám :P

No mně se právě líbí ta "neprůhlednost", že vypadají jako po delší jízdě. To mne na tom velice nadchlo.;) O té kabině jsem si to tak nějak myslel, poněvač na prototypech je fotka a kabina vypadá úplně jinak. Ale to vůbec neva.;)
S pozdravem Dan.

Pěkný den,
zájemci a fandové exotiky mohou stahovat ...

66b008cb87f4da297aaef50afa7290fb.jpg

Mockrát děkuju za krásnýho bulharskýho plecháče! Jak by řekl Bulhar: Каква красота!!

Pěkný den,
přemýšlej jsem kam to umístit, nakonec jsem se rozhodl pro Své vlákno, ať "nezasírám" místo jinde. Dneska se mi v Ostrově na Karlovarsku podařilo úplně neplánovaně odchytit odstavený druhý prototyp řady 380. Absolutně nechápu co tady dělal, pokud má někdo nějaké informace, tak sem s nimi, budu rád za jakékoliv info!

49e59f434e1184484e327c8851d00418.jpg

Nevěřím, že to není model, ale v podstatě se to nedá na 100% identifikovat. Pakliže to model je, pak je to neuvěřitelné. :)

Jak tak koukám na bočnici,logo ČD je posunuto o 2,84 milimetru doleva. Je tedy jasné,že jde o model.:D

Jardo,opravdu perfektní kousek.

David

PS.Příjde mi málo pravděpodobné,že by takový stroj stál jen tak odstaven na první či druhé staniční koleji a ke všemu ještě u peronu.:D

Vypadá to nádherně! Kdyby to nemělo tak světlý kola, tak to vypadá jako fotka.

Přiznávám, spolknul jsem to i s navijákem. Kol jsem si sice všiml, ale říkal jsem si, že to bude tím, že je to stroj zánovní.

Já to taky zbaštil :D Jarda to ještě tak parádně navlíknul... :D

Najviac to prezrádza trafo. Keby si to Jardo pri rendery dal tienovať tak je to na nerozoznanie.

Pekný "screen". Najprv som myslel, že je to fotka, ale potom sa mi nezdali moc čisté kolesá. To trafo som si všimol až neskôr. Raz sa mi podarila podobná mystifikácia s jedným cabom, ale tam to bolo komplet celé z MSTS. Screen som vytlačil a išiel som sa "pochváliť" na skutočnú predlohu 771-001. Vzhľadom na výhľad z cabu 771 bolo vonku hlavne vidno fototextúrové polosypané nástupište a v diaľke budovu trate DVK. Nič netušiac som tam "fotku" nechal a potom som sa dozvedel že daľší majster spolu s cvičným nechápali kde sa to tá turnusovka ocitla...

No tak to teda koukám.. klobouk dolu. Teď ještě kabinu ((škoda že nemám čas, jinak bych se do ni hned pustil.. kdyby byli fotky)) a ještě bych se tedy musel naučit tvořit :D

Samá voda. "Vót eto naše dělo" (Škoda Transportation a.s. pozn. aut.). V Cerhenicích se momentálně prohánějí tři lokomotivy a pro čtvrtou už tam není místo. Testujeme nové slitiny na brzdové kotouče (proto kola tak svíti) a na tratích karlovarského kraje jsou vhodné podmínky: 25kV, rovné úseky na rozjetí a brždění, málo hustý provoz.
Aby jsme tranformátor uchránili před zvědavými konkurenty, opatřili jsme jej maskovacím nátěrem barvou, která momentálně přebývala z plánovaného Najbrt systému (sešlo z něj).

Dobre vymyslené až na tú farbu na trafo. Tam si to prepískol. Firma Škoda potrebuje farbu od CD aby si natreli trafo.........

dem napsal:
Dobre vymyslené až na tú farbu na trafo. Tam si to prepískol. Firma Škoda potrebuje farbu od CD aby si natreli trafo.........

No vidíš, zrovna toto byla jediná polopravda na té mystifikaci. Pro ČD vyrábíme 20ks sérii. ČD objednaly prvních deset v původním nátěrovém systému podle designového návrhu a dalších deset v najbrtu. O tohoto požadavku nakonec (zaplaťpánbu) ustoupily. Důvod neznáme. Dvě objednané lokomotivy pro slovenské dráhy (109E2) se však typického červenobílého nátěru dočkají.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře