Dílna a modely Jaroslav Skůra archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Dílna a modely Jaroslav Skůra

Kank napsal:
Pikku: Měl jsi na mysli nějakou podobnou soupravu :)? ...
Ano, přesně tuto soupravu jsem měl na mysli, v MsTS na Ztracené_1987 jí to moc sluší. Jardo, další modely sem a rychle :D

Pěkný den,
šumavské kopce pomalu zasypávají vločky sněhu a na kolejích v okolí Železné Rudy se po dlouhých 65ti letech objevilo cosi zvláštního, modrého ...

1c96f827ed11cbf6374ae24035fb450d.jpg 32140709d35569a7ccc882c7f8dfd310.jpg

Naposled editoval moderátor:

Pěkný den,
ano, jedná se o Modrý šíp M274.0 ze Škody Plzeň, práce zatím pokročila takto :)

4dc68e733662714c02ddd7ac131d70c1.jpg

Jinak bych chtěl poprosit chalany zo Slovenska, pokud mají nafoceny dveře, okna a hlavně podvozek, sem s ním, tam už se nedá improvizovat !!!

Takže už zbývají jen ty podvozky, projeďte prosím své archivy :rolleyes:

cde056e74fc25bb5f1a9916269ce8779.jpg

(Po kliknutí se obrázek zvětší na původní velikost)

Ahoj Jardo.
No já už jak víš jsem byl informován o něco dříve, už se nemůžu dočkat, ale píšu hlavně kvůli myšlence jiné. Neuvažuješ pro nás aktivitáře z dob ČSD udělat i neprovozní verzi jako wagón vrchní stavby (popř vrak vozu), na odtavné koleje v aktivitách kolem roku 70 -80 by se to vyjímalo skvěle. :-)
S pozdravem Dan.

Jardo vieš že viem pomôcť čo sa týka dokumentácie vo veľa smeroch, ale toto je nad moje sily, štve ma to, lebo asi tak pred 4 rokmi keď som sa zobudil ráno s nemenovanými kolegami z MSTS po opici v prívešáku Modrého šípa bol krásne pod mrakom a bola ideálna možnosť tento voz nafotiť, lenže smäd bol silnejší...:D

Pěkný den,
nakonec jsem si poradil i s podvozky takže exteriér je až na chromové popisy hotov a část interiéru je už taky namapovaná.

eda10290177780f016d68b65c142e780.jpg

Dušaně jasný já vím, na druhou stranu, komu se podaří vystřízlivět v přívěšáku modrého šípu .... :D

Jardo neber to jako rýpání, ale praktické připomínky. Já bych řekl, že tvůj model má moc placatou střechu. Porovnávej s fotkama. taky ten hrb na střeše se mi zdá být moc vysoký. Lehce mě nesedí tvarově čelo. Reflektorová svítilna je moc malá a sloupky na čele mezi oknem - dveřmi - oknem jsou moc tlusté a přechodové dveře moc vysoké. Jsou to detajly, ale díky tomu ten motorák vypadá maličko jinak a není to úplně ono. Jinak dobrá práce. Svým způsobem je to využitelnej model i v aktivitách ze současnosti...

Ahoj Čoudo, jako rýpání to rozhoně neberu, já jsem nekopíroval současný stav 004ky, ale snažil jsem se o kompromis mezi sérií a prototypem.

Čela navrhovaného prototypu jsou mnohem oblejší, než série (snad k té oblé variantě ani nedošlo), svítilna je kompromis, původní verze měly pouze takové "lampičky" se znaky P a Z, střecha tak oblá jako je dnes taky nebyla, lem na spojnici střechy a karosérie dnes neexistuje, u prototypů byl, hrb na střeše byl nahrazen (nevím od kdy) jen takovým plechovým zákrytem, já ho mám na modelu původní atd.... Vše viz. foto.

526cc3474a2dc08793c12c35061e4d54.jpg

Chci tím říct, že trefit se do dokonalého tvaru u mašinek, které již dávno nejezdí je hodně obtížné ;)

Každopádně díky za postřehy ;)

Jardo, vypadá to překrásně.
Měl bych postřeh k jednotlivým sériím. Čtyřka je z první série, má tenké sloupky mezi okny a nemá na střeše hrb, druhá série už má hrb, třetí série má navíc široké sloupky mezi okny. Nemáš v plánu všechny tři verze?

Jarda: Poslechni, nemá cenu dělat kompromisy mezi serií a prototypem. Rozdílů je tam dost, já bych se přimlouval za 004ku a potom tedy ten prototyp. No šak modeluj. Já to už nějak přežiju.

Jardo, ještě bych měl postřeh, teď mám v ruce knížku Motorové vozy ze Škodovky, ale nic o prototypu tu není. Jen přímo vyrobené vozy 001 - 005 jako první série, 006 - 008 druhá a 009 - 014 třetí. Je tam obrázek nějakého kulatějšího vozu, ale to je skica, jen návrh. Podobné skicy jsou i u jiných vozidel, která pak vypadala jinak

Jacek napsal:
Jardo, ještě bych měl postřeh, teď mám v ruce knížku Motorové vozy ze Škodovky, ale nic o prototypu tu není. Jen přímo vyrobené vozy 001 - 005 jako první série, 006 - 008 druhá a 009 - 014 třetí. Je tam obrázek nějakého kulatějšího vozu, ale to je skica, jen návrh. Podobné skicy jsou i u jiných vozidel, která pak vypadala jinak

Ahoj Petře,
díky za upřesnění a nějaké ty informace, variantu s oblým čelem bych asi udělal (mám dobové foto), ale první bude na řadě vlečnák Calm z roku 1936, aby bylo co tahat :)

Tento model bude tedy v úpravě 004ky, která má hranatější čela a nemá hrb, takže screeny berte zatím s rezervou :!:

a3a968534800bd7988914e707b6329bb.jpg 660104eec69afc034e4c3a7e944ab31e.jpg

PS: Ta čela vypadají na screenech hranatější, než ve skotečnosti jsou ;)

No vypadá to nádherně!! Interiér je fantastickej. Jak je to vůbec s kabinou? Je nějaká? Nebo chystá se něco?

Je to paráda! Koneckonců, jako všechno z Mistrovy dílny!
A kdyby byl ten Calm i v červené verzi (jako Balm), tak ten zase patří k Bobince na Lipenku, kde svého času jezdily soupravy E422.0+Bap+Calm! ;)

Čouda napsal:
...Jinak dobrá práce. Svým způsobem je to využitelnej model i v aktivitách ze současnosti...
...například, když se poláme pendolino, jako náhradní souprava. :D
Konečně Čouda uznal, že potřebujeme i historické prototypy. Omlouvám se za odbočení.
Model vypadá velmi pěkně a bude ctí pro každou trať, kudy se bude prohánět.

Ahoj Jardo.
Parádička, už se nemohu dočkat. Jinak za tu červenou barvu přívěšáků, jak píše Tom, bych se přimlouval taky, mám je dokonce někde na fotce z Železničáře za žehličkou na hist. jízdě upravenou pro trať Tábor - Bechyně, nebo tak nějak, přesně už nevím.
S pozdravem Dan.

Čouda neuznal že potřebujeme. My nepotřebujeme nějaký prototypy, ale zrovna tuten je použitelnej, ale jenom jako možný zpestření. Když se poláme pendolíno tak budee krysa s nějakým šrotem za sebou....

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře