Dílna a modely Jaroslav Skůra archiv #1

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Dílna a modely Jaroslav Skůra

Pěkný večer,
i takový unikát se při troše štěstí dá odchytit na našich tratích ...

da497372811e682ecd91d2525bdcf91d.jpg 5665422ebbe81566adb3b160cdaee6c0.jpg 3521d5403fd201863ee2328aab1cb2c5.jpg 94eab7d833e10b43014667991b03dd82.jpg

Naposled editoval moderátor:

Jaroslav Skůra napsal:
Pěkný večer,

http://skura.msts.cz/img/164_1.jpg http://skura.msts.cz/img/164_2.jpg
http://skura.msts.cz/img/164_3.jpg http://skura.msts.cz/img/164_4.jpg
Nic jiného než bomba na našich tratích!!!

LUBOS BALUS napsal:
Jaroslav Skůra napsal:
Pěkný večer,

/quote]Nic jiného než bomba na našich tratích!!!

Hezký model,ale malinko nereálný.....Myslím řadu 164 na snímcích.

Se mi zdálo to šestikolo nějaké divné. A ono opravdu divné je, ale docela hezké.;)

Hezký večer,
tedy klobouk dolů, skutečně. Jen ještě otázečka - unikla mi skutečně nějaká novinka na kolejích, nebo se jedná o fikci? Původní řada 184 byla šetinápravová (a delší). Nebo je to nějaká reko ČS ze Sojuzu? Děkuji za odpověď.

Hezký večer,

není to jedno? Máme zase o jednu krásnou mašinku navíc. Já se klidně smířím s faktem, že se jedná o fikci. Pro aktivitáře třeba jako testování nového prototypu rychlíkové lokomotivy vyvinuté pro ČD před začátkem druhého tisíciletí, která nakonec skončila jako Škoda 169. Myslím, že pan Skůra zase musel vařit z vody textury, ne? Mně se model i textury líbí. :)

To skoro vypadá na nerealizovanou řadu 170 - lokomotiv III. generace, tj. pokračování prototypového asynchronu řady 169. Otevřely se západní trhy s dostupnými výkonovými prvky IGBT. Škodovka měla připravenou ucelenou řadu lokomotiv III. generace s tentokráte již proudovými střídači a jednotnými mechanickými prvky skříňových i kapotových provedení. Bohužel nebyl již kupec a horko-těžko se prodávalo už vyrobených 60 lokomotiv řady 162. Jediným odběratelem vyprojektovaných lokomotiv III. generace se staly doly a to u řad 114 a 184. Zbytek zůstal na papíře a Škodovka na následujících deset let obrátila pozornost pouze ke kolejovým vozidlům MHD.

Josef Vogeltanz napsal:
To skoro vypadá na nerealizovanou řadu 170 - lokomotiv III. generace, tj. pokračování prototypového asynchronu řady 169. Otevřely se západní trhy s dostupnými výkonovými prvky IGBT. Škodovka měla připravenou ucelenou řadu lokomotiv III. generace s tentokráte již proudovými střídači a jednotnými mechanickými prvky skříňových i kapotových provedení. Bohužel nebyl již kupec a horko-těžko se prodávalo už vyrobených 60 lokomotiv řady 162. Jediným odběratelem vyprojektovaných lokomotiv III. generace se staly doly a to u řad 114 a 184. Zbytek zůstal na papíře a Škodovka na následujících deset let obrátila pozornost pouze ke kolejovým vozidlům MHD.
Tak nějak. Řada 164 v projektech z roku 1988 měla nahradit současnou řadu 150 a 151.

Luky napsal:
... správně má být uveden trvalý výkon 5 220 KW.

Děkuji za upozornění, je to tak 6x 870kW - 5220 kW

Jinak, když už jsem u těch dolů, tak jse udělal drobný update modelu 114.5, ten bude časem taky ke stažení (moc hezká soukromá "flotila")

c33ba2fb2bd39c7d4d19e5565eed6bde.jpg

Ahoj járo, když jseš u těch dolů, tak bratrské téma... neplánuješ ty rumunké loko co jezdí v komořanech na vlečce a myslím, že zajížděj taky do Washingtonu.

PS: Jinak 184ku (SD) jsem viděl na uhláku v kolíně loni, jsem si do tý doby myslel že snad ani nemůže na tratě sždc.. :o))

tomikula napsal:
Ahoj járo, když jseš u těch dolů, tak bratrské téma... neplánuješ ty rumunké loko co jezdí v komořanech na vlečce a myslím, že zajížděj taky do Washingtonu.

PS: Jinak 184ku (SD) jsem viděl na uhláku v kolíně loni, jsem si do tý doby myslel že snad ani nemůže na tratě sždc.. :o))

Ahoj,
přes Komořany jsem jezdil poměrně často do Mostu, ale abych řekl pravdu, nemám tušení o jaké lokotky se jedná ;)

Jaroslav Skůra napsal:
tomikula napsal:

Ahoj,
přes Komořany jsem jezdil poměrně často do Mostu, ale abych řekl pravdu, nemám tušení o jaké lokotky se jedná ;)
Tady:
368edab79478166c0c708271c8cae25f.jpg

Tomikula: Asi tě zklamu ty rumune, ale tyto stroje pocházejí ze Škody Plzeň ;-)

Tím lépe. :-D Já to jen slyšel, nikdy jsem to nezkoumal, jen slepě věřil. :o)) ale jako model by to bylo Supr a tím lépe že je to český stroj. :o))

Jeden modelář je chtěl stavět, něco jsem mu nafotil, ale od té doby ani zmínka. Už je to rok.

Kdyby bylo s nima kde jezdit, tak by se o tom dalo uvažovat. No jenomže pokud si pamatuju tak Mikuldo máš vše akorát kolejově a víš jak je to se zelenou plackou. Kdyby bylo více lidí aktivních, tak by se něco vymyslet i dalo, ale takhle asi ne. Bohužel. Já mám po tom vagonu, co plácám v plánu jednu srcovku, rozdělaných věcí mraky, takže já už nikomu nic neslibuju. Spíš splňuju sliby a budou Vánoce. To se sice ode mě splněných slibů nedočkáte. PFka taky ne. Na takový píčoviny nemám čas. Sliby splním až to bude. No nicméně důlní průmysl mě velice láká, tak snad po dokončení rozdělaného... Jenže to už mě někdo předběhne, takže je to vo ničem. Snad palce můžu držet a přispět tou troškou dokumentace výše.

Čoudo,zeptej se P.Šimrala,jak je to s tratí 140.Co si pamatuji,tam tam byly všechny možné vlečky SHR.Tak by bylo na čem jezdit...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře