Tomesovy aktivity

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Tomes
  • Datum začátku Datum začátku
Tomes, to myslíš vážne? A kto bude robiť kvalitné aktivity? Tvoje aktivity boli naozaj kvalitné a premyslené. To bude naozaj veľká škoda, keď s tým prestaneš.

Pred pár mesiacmi to vzdal Mirec a teraz aj Tomes :cry:

Ja viem, v živote sú aj dôležitejšie veci ako MSTS, ale aj tak bude tvojich aktivít veľká škoda...

Naposled editoval moderátor:
Ivan.ps napsal:
Tomes, to myslíš vážne? A kto bude robiť kvalitné aktivity? Tvoje aktivity boli naozaj kvalitné a premyslené. To bude naozaj veľká škoda, keď s tým prestaneš.

Pred pár mesiacmi to vzdal Mirec a teraz aj Tomes :cry:

Ja viem, v živote sú aj dôležitejšie veci ako MSTS, ale aj tak bude tvojich aktivít veľká škoda...

Ivane, máš pravdu v životě jsou důležitější věci.... Na netu je aktivit dost a dost, někomu se moje líbí, někomu ne. Já si občas nějakou aktivitu ještě udělám, ale nebude publikovatelná, protože jdu obrácenou cestou než Ty :wink: Trainset BP mi moc nevyhovuje, tak ho rozšiřuju a pak už to bude o něčem jiném a nedovedu si představit, jak bych některým uživatelům radil, co kde a jak stahovat. Kdo bude mít zájem, tomu nové aktivity pošlu, ale rozhodně je nebudu dávat do burzy. Jinak děkuji Blackwolfovi za místo na svém webu.

Tomes napsal:
Kdo bude mít zájem, tomu nové aktivity pošlu, ale rozhodně je nebudu dávat do burzy.

V tom pripade mi pokojne mozes posielat kazdu tvoju novu aktivitu. Vzdy si tvoje aktivity rad zahram.... :wink:

Tak to je velká škoda, vaše aktivity jsou super, jak bohatým trafic, tak i úkoly v aktivitě samotné. Určitě budu mít zájem o zaslání dalších aktivit na můj e-mail, pokud to bude možné. S pozdravem Dan

Dan J. napsal:
Tak to je velká škoda, vaše aktivity jsou super, jak bohatým trafic, tak i úkoly v aktivitě samotné. Určitě budu mít zájem o zaslání dalších aktivit na můj e-mail, pokud to bude možné. S pozdravem Dan
Jsem rád, že se Vám moje aktivity líbí. Jedna je ještě těsně před vydáním. Když nějakou další udělám, určitě se do této rubriky o ní zmíním a případným zájemcům ji pošlu e-mailem. :wink: Ale jak jsem psal, budete si muset upravit consisty. :cry:

Aktivita Os 5611 / R 601

Aktivita Os 5611 / R 601, kterou jsem slíbil je zaslána Blackwolfovi, takže, kdo má zájem, může si ji stáhnout na výše uvedeném odkaze

Tomes: Trainset BP je síce super vec, ale má svoje obmedzenia čo do rozsahu a pod. ... Nieto preto dôvodu udupávať všetko, čo s ním nie je v zhode pod zem. Nieto dôvodu nezverejniť akúkoľvek hotovú aktivitu a označiť ju, že NIE JE kompatibilná s týmto trainsetom. Kto chce stiahne, kto nie, nechá tak. Nástrojov na analýzu a opravy konzistov (vrátane jedneho mojej proveniencie) je dosť. Je tu k nim aj dosť návodov. Sú tu popísané aj princípy BP trainsetu, aby bolo možné správne nastaviť vozidlo. Keby niekomu aj tak nesedeli vlastnosti, možno poslať ukážky z engov a wagov. Avšak tie by zrejme nesedeli aj pri BPtrainsete. Dokonca ak rozširuješ BPtrainset tak, že vozidá sú značením a vlastnosťami prevádzkovateľné s tými z BP bezo zmien, môžeš dokonca prispieť k rozšíreniu trainsetu BP. S autorskými právami na 90% problémy nie sú (pozdravujem Taxa a Pikkuho).

Přes víkend jsem nebyl na foru a hned tohle ! Já si taky klidně consisty upravím, takže si myslím, že aktivity můžeš vydávat dál. Dneska si projedu tu TN_5611. :lol:

JOHNZ napsal:
... Nieto dôvodu nezverejniť akúkoľvek hotovú aktivitu a označiť ju, že NIE JE kompatibilná s týmto trainsetom. Kto chce stiahne, kto nie, nechá tak. ... S autorskými právami na 90% problémy nie sú (pozdravujem Taxa a Pikkuho).
Ďakujem za pozdrav
Zabudol si dodať jedno malé upresnenie: weby, na ktorých sú vozidlá oboch menovaných autorov sú funkčné, nemajú výpadky a zatiaľ ich nikto nezmazal.
Do pokecu k aktivite stačí napísať kratučkú vetu:
Použité modely: Trainset BP, ďalej YYY z http://www.zzzzz.zz a ZZZ z http://www.yyy.yy ... praktizuje to viacero autorov.
To, že niečo nie je "kompatibilné" s trainsetom BP je blud, pretože jak moje, tak aj Pikkove vozidlá bezpečne v MSTS fungujú, aj keď názvami adresárov a súborov v nich nezodpovedajú "norme" zavedenej ZŠ. Lenže na bodke, pomlčke či podržníku svet nestojí. Pokiaľ si pamätám, jazdné vlastnosti vozidiel majú na svedomí ladiči a tí sú u modelov oboch autorov presne tí istí ako aj u trainsetu BP. Samozrejme vyladenie vozidiel tomuto trainsetu do bodky zodpovedá. Len preboha nerobte z názvov súborov strašiaka, že kvôli tomu nie sú použiteľné aj iné modely. Pre MSTS a bežného užívateľa je jediné, čím sa má orientovať v editoroch consistsov je názov vozidla v "Name" a jeho zatriedenie do kategórie Steam, Diesel, Electric, Passenger alebo Freight a nie bodky, čiarky a podtržníky niekedy hystericky uvádzané za príčinu nekompatibility trainsetu.

Zdravím, není co dodat aktivita Os 5611 / R 601 no prostě paráda. Mám však malý (no vlastně velký) problém. Jsem zaseklý v Moravanech. Vždy mi skončí úkol s tím, že se flákám a přitom to tnu z Pardubic 140-142 Km/h. (už jsem to zkoušel projet aspoň 10x, z Pardubic vyjíždím včas) Tak bych se chtěl zeptat, v kolik hodin bych měl kontrolním bodem projet. Byla by škoda abych tuto aktivitu nedohrál. S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
Zdravím, není co dodat aktivita Os 5611 / R 601 no prostě paráda. Mám však malý (no vlastně velký) problém. Jsem zaseklý v Moravanech. Vždy mi skončí úkol s tím, že se flákám a přitom to tnu z Pardubic 140-142 Km/h. (už jsem to zkoušel projet aspoň 10x, z Pardubic vyjíždím včas) Tak bych se chtěl zeptat, v kolik hodin bych měl kontrolním bodem projet. Byla by škoda abych tuto aktivitu nedohrál. S pozdravem Dan.
Dane, a všichni ostatní, kdo jste si tuto aktivitu stáhli, tímto se vám omlouvám, ale nikdo to nebyl schopen projet ! Ten bod je špatně nadefinovaný, díky za upozornění (dával jsem je tam až po celkovém projetí aktivity). Opravenou aktivitu bude možno stáhnout u Blackwolfa nebo zatím tady : http://msts-aktivity.wz.cz/TN_5611.apk

Tax napsal:
JOHNZ napsal:
... Nieto dôvodu nezverejniť akúkoľvek hotovú aktivitu a označiť ju, že NIE JE kompatibilná s týmto trainsetom. Kto chce stiahne, kto nie, nechá tak. ... S autorskými právami na 90% problémy nie sú (pozdravujem Taxa a Pikkuho).
Ďakujem za pozdrav
Zabudol si dodať jedno malé upresnenie: weby, na ktorých sú vozidlá oboch menovaných autorov sú funkčné, nemajú výpadky a zatiaľ ich nikto nezmazal.
Do pokecu k aktivite stačí napísať kratučkú vetu:
Použité modely: Trainset BP, ďalej YYY z http://www.zzzzz.zz a ZZZ z http://www.yyy.yy ... praktizuje to viacero autorov.
To, že niečo nie je "kompatibilné" s trainsetom BP je blud, pretože jak moje, tak aj Pikkove vozidlá bezpečne v MSTS fungujú, aj keď názvami adresárov a súborov v nich nezodpovedajú "norme" zavedenej ZŠ. Lenže na bodke, pomlčke či podržníku svet nestojí. Pokiaľ si pamätám, jazdné vlastnosti vozidiel majú na svedomí ladiči a tí sú u modelov oboch autorov presne tí istí ako aj u trainsetu BP. Samozrejme vyladenie vozidiel tomuto trainsetu do bodky zodpovedá. Len preboha nerobte z názvov súborov strašiaka, že kvôli tomu nie sú použiteľné aj iné modely. Pre MSTS a bežného užívateľa je jediné, čím sa má orientovať v editoroch consistsov je názov vozidla v "Name" a jeho zatriedenie do kategórie Steam, Diesel, Electric, Passenger alebo Freight a nie bodky, čiarky a podtržníky niekedy hystericky uvádzané za príčinu nekompatibility trainsetu.
Taxi, prosím Tě, hojně využívám nasazení Tvého vozu CSDvagSas, ale bohužel tam máš nadefinovány nějaké zvuky, které nejsou v trainsetu BP, já jsem si to upravil, ale píše mi hodně uživatelů, že neví, co s tím. Podívej se, prosím Tě, na to. Díky

Tomes napsal:
Taxi, prosím Tě, hojně využívám nasazení Tvého vozu CSDvagSas, ale bohužel tam máš nadefinovány nějaké zvuky, které nejsou v trainsetu BP, já jsem si to upravil, ale píše mi hodně uživatelů, že neví, co s tím. Podívej se, prosím Tě, na to. Díky
Ano, viem o tom, dnes som bol na to upozornený. Napravím to v najbližšom možnom čase. Len by to chcelo napísať, ktorý zvuk tam použiť. V Sounds mám viacero rozličných zvukov nákladných vagónov: genfreightwag1.sms, genfreightwag1.sms, genfreightwag2.sms, genfreightwag3.sms a genfreightwag4.sms alebo možno použiťaj niečo iné ...
Zaujímavé je, že si to dodnes nikto nevšimol, upozornil ma na to až dnes Davidus.

Tax napsal:
Tomes napsal:
Ano, viem o tom, dnes som bol na to upozornený. Napravím to v najbližšom možnom čase. Len by to chcelo napísať, ktorý zvuk tam použiť. V Sounds mám viacero rozličných zvukov nákladných vagónov: genfreightwag1.sms, genfreightwag1.sms, genfreightwag2.sms, genfreightwag3.sms a genfreightwag4.sms alebo možno použiťaj niečo iné ...
Zaujímavé je, že si to dodnes nikto nevšimol, upozornil ma na to až dnes Davidus.
Ale všiml, jenže já jsem si to upravil, dal jsem tam tyhle zvuky : "genpasswagsteam.sms" (jsou stejné jako u ZSSK_Faccs) a dokonce jsem upravený wag i bez svolení autora poslal několika nešťastným uživatelům :eek:

Tomes napsal:
Ale všiml, jenže já jsem si to upravil, dal jsem tam tyhle zvuky : "genpasswagsteam.sms" (jsou stejné jako u ZSSK_Faccs) a dokonce jsem upravený wag i bez svolení autora poslal několika nešťastným uživatelům :eek:
1) mal si ma hneď upozorniť
2) stačilo ten "genpasswagsteam.sms" nakopírovať do Sound pod názvom chýbajúceho SMS súboru.
Tak či tak to čo najskôr opravím

Tax napsal:
Tomes napsal:
1) mal si ma hneď upozorniť
2) stačilo ten "genpasswagsteam.sms" nakopírovať do Sound pod názvom chýbajúceho SMS súboru.
Tak či tak to čo najskôr opravím

To, že jsem Tě měl upozornit vím a taky uznávám tuto chybu. Už jsem to přes ICQ řešil s jedním uživatelem (asi před 14-ti dny), domluvili jsme se, že Ti napíšu, ale pak jsem zapomněl. Kdyby mi ta hláška vyskakovala (neměl bych to upravené), tak bych si vzpomněl.

Tomes napsal:
..... všichni ostatní, kdo jste si tuto aktivitu stáhli, tímto se vám omlouvám, ale nikdo to nebyl schopen projet ! Ten bod je špatně nadefinovaný, díky za upozornění (dával jsem je tam až po celkovém projetí aktivity). Opravenou aktivitu bude možno stáhnout u Blackwolfa nebo zatím tady : http://msts-aktivity.wz.cz/TN_5611.apk

Tak opravená aktivita je u mě na stránkách http://www.blackwolf-msts.ic.cz - sekce Aktivity Tomes Ten hořejší odkaz už nefunguje.

Tax: A urobíme si rovno CDPčka, KUIDy a bude všetko v najlepšom poriadku ... HURÁ ... :lol: :wink:

Back
Nahoře