Problém při pokusu o Tvorbu aktivity - kousnuti se MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Dingo
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.

Dingo

Začátečník
Zdravim!

hned na zacatek se omlouvam, za nejspise hloupy dotaz, ktery jiz byl nekolikrat zajiste zodpovezen.

Kdyz chci vytvorit nejakou aktivitu a spustim MSTS Editor a v nem Editor ukolu, tak pouziji standardni postup. Vyberu trat a zadam nazev ukolu. Potom se mi to sekne. Hodiny se presipaj a ani po 20min se nic nestane.
A to semi deje jak u T321, tak i u BP. A co se tyce stroje, tak si nemyslim ze bych mel nejakej slabej (procik 3,2GHz a 1GB).

Mate nekdo podobny problem, pripadne jak to resite?
Diky za radu.

Každou aktivitu,kterou chceš jet nebo pokud všechny tak všechny si zabal do apk. a ulož mimo MSTS do zálohy.Pak z MSTS smaž všechny soubory con.act.srv.pat.a trf. a musí ti to naběhnout během 30 sekund.

poison napsal:
Každou aktivitu,kterou chceš jet nebo pokud všechny tak všechny si zabal do apk. a ulož mimo MSTS do zálohy.Pak z MSTS smaž všechny soubory con.act.srv.pat.a trf. a musí ti to naběhnout během 30 sekund.
On nechce jet, chce udělat novou.

Pomocí utilitky ActivityMover všechny aktivity přetáhni do zálohy, con soubory skryj také, kromě těch, které chceš v plánované aktivitě použít.
Ty trati jsou se vším tak objemné, že start hry i editoru může trvat i skoro 40minut.

bob57_cz napsal:
On nechce jet, chce udělat novou.

Já vím,ale pokud by chtěl někdy ject aktivity,které mu brzdí start AE musí si je zálohovat a z MSTS vymazat.Ostatně už to udělal a funguje mu to. :wink:

jj diky za rady.... uz se mi podarilo neco malo popovyrobit, ale aktivitu jako takovou nespustim :( neb mi to vraci "Slehalo nastaveni vlaku" ...
avsak pokud dam jenom prozkouamt trat, tak je vse OK ...

Nechci zakládat nové vlákno tak se ptám tu...
1. Když chci udělat aktivitu, mám jen asi 6 motorových vozů, asi 15 elektrických a pár vagonu, prostě se mi nezobrazí celý Trainset....
2.Když chci udělat aktivitu tak se mi na koleji nezobrazí při kliknutí pravým tlačítkem: Umístit počáteční bod trasy, nevíte co s tím?

Peta napsal:
Nechci zakládat nové vlákno tak se ptám tu...
1. Když chci udělat aktivitu, mám jen asi 6 motorových vozů, asi 15 elektrických a pár vagonu, prostě se mi nezobrazí celý Trainset....
2.Když chci udělat aktivitu tak se mi na koleji nezobrazí při kliknutí pravým tlačítkem: Umístit počáteční bod trasy, nevíte co s tím?

Ad 2. Než se tady začneš ptát na tyhle základní věci, tak si přečti tohle: http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/1842/ je to kompletní návod jak začít tvořit aktivitu a tam nalezneš odpověď nejen na tvoje otázky ale i spoustu dalších vědomostí.
Ad 1. Až budeš mít ten návod prostudovaný tak přijdeš na to, že při tvorbě aktivity se nezobrazuje celý trainset ale pouze consisty, tedy sestavené vlaky. Ale i ty se podle toho návodu naučíš dělat. Takže zapni šedou kůru mozkovou, nažhav propojení neuronů a začni studovat onen návod a postupně krok za krokem si jednotlivé postupy zkoušet a osvojovat. A jenom na okraj bych tě chtěl upozornit na jednu věc: neočekávej, že za jeden večer budeš stejným tvůrcem aktivit jako je třeba Mirec, Poison a další dobří aktivitáři (ostatní, které jsem nejmenoval mi snad odpustí). Čeká tě dřina a spousta práce, zkoušení a předělávání..... Ale žádný učený z nebe nespadl, všichni nějak začínali, a dá se říct, že za daleko horších podmínek. Co by tenkrát dali za takový návod jaký sepsal Ppoollll. :D

Naposled editoval moderátor:
Miran napsal:
A jenom na okraj bych tě chtěl upozornit na jednu věc: neočekávej, že za jeden večer budeš stejným tvůrcem aktivit jako je třeba Mirec, Poison a další dobří aktivitáři (ostatní, které jsem nejmenoval mi snad odpustí). Čeká tě dřina a spousta práce, zkoušení a předělávání..... Ale žádný učený z nebe nespadl, všichni nějak začínali, a dá se říct, že za daleko horších podmínek. Co by tenkrát dali za takový návod jaký sepsal Ppoollll. :lol:
Tak, tak ... Treba si najprv preštudovať teóriu, potom vyskúšať niečo v AE a potom už len skúšať a skúšať ... :wink:

Jo...udělal sem už jednu aktivitu...ale bez Traficu, jenom jízdu :) ale teď už dělám něco těžšího...Os z Kút do Blavy i s Traficem...Zatím mám v Kútech odstavené vozy, zítra budu pokračovat :D

Peta: Neviem, ci sa ti dostalo odpovede na prvu otazku ... ak mas trainstore musis bud pouzit rezim udrzba, alebo dat unstore everything ...

JOHNZ napsal:
Peta: Neviem, ci sa ti dostalo odpovede na prvu otazku ... ak mas trainstore musis bud pouzit rezim udrzba, alebo dat unstore everything ...

Omlouvam se Petovi, upozornit ho na to, že Trainstore odloží nejen nepoužívané aktivity, pathy, servisy a consisty, ale i nepoužité engy a wagy a proto je v AE nevidí jsem mohl, ale z dotazu nebylo jasné zda tam je použit Trainstore nebo ne.

Miran: Tento problem popisany, ze ked je v editore ma tam len zopar vozidiel (bez nadavania na nemoznost spustenia aktivity) ma podla mna jedinu pravdepodobnu pricinu ... trainstore ...

JOHNZ napsal:
Miran: Tento problem popisany, ze ked je v editore ma tam len zopar vozidiel (bez nadavania na nemoznost spustenia aktivity) ma podla mna jedinu pravdepodobnu pricinu ... trainstore ...
Trainstore, ale za to nemůže, když si dotyčný nepřečte návod, že po opuštění hry musí zadat "Vše zpět do MSTS" Já s touto utilitkou jsem neměl nikdy nejmenší problém..

Tak to ti chybí ikonky používané v AE při tvorbě aktivity (počátek trasy, reverzní bod atd.)
Náprava: Rreinstal MSTS, nebo si zkus táhnout z mého webu chybějící soubor. Pokud chybí jen ten, tak by to mělo pomoci.

Koukni se na předchozí stránku, poslední příspěvek! Zítra soubor mažu.

Kank napsal:
Koukni se na předchozí stránku, poslední příspěvek! Zítra soubor mažu.
Díky ti moc. Už mi to jde, no a jsem taky blb, že jsem se na tu předchozí stranu nepodíval. To je tak když se dělá víc věcí najednou. Měj se a ještě jednou dík.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře