MSTS Bin vs. antiviry

Zbyněk Šemora

Strojvedoucí
Právě mi jede test AVG a ve všech souborech
MSTSpatch1.5.6p.exe
MSTSpatch1.5.7.exe
Patch1.5.4P.exe
Ve složce Train Simulator mi to vyhazuje Trojského koně Generic YZT.
(ve všech PC, v poledne i v práci)
Máte někdo podobný problém? Nebo je to nějaká chyba AVG jako u češtiny do Trainstore. Ale dělá to až po posledních aktualizacích, AVG mi testuje denně. Nebo se to dnes probudilo.

Ahoj,právě sem projel fšechny instalace MSTS:NOD32 verze 1.1700 (20060810) NT-počet nalezených virů 0.

Používám placený McAfee VirusScan, aktualizovaný každé 3 hodiny On-line a při proscanování souboru MSTSPatch1.5.7.exe bez problémů. Mé zkušenosti s AVG jsou silně rozpačité již asi 10 let.
Karel

Zbyňku, u mně to dělá taky (AVG 7.1 + všechny aktualizace)...ale jenom MSTS Bin. Čeština do TRS je u mne OK. Nejsem ale schopen říct, jestli to je po poslední aktualizaci, protože celý disk sem projížděl naposledy... :?: už to bude dávno :roll: .

markus22 napsal:
Zbyňku, u mně to dělá taky (AVG 7.1 + všechny aktualizace)...ale jenom MSTS Bin. Čeština do TRS je u mne OK. Nejsem ale schopen říct, jestli to je po poslední aktualizaci, protože celý disk sem projížděl naposledy... :?: už to bude dávno :roll: .
Mě blbec AVG všechny tyto exe smazal. A to mám koupených 5 licencí. Když se daří, tak se daří. :cry:

Zbyněk Šemora napsal:
markus22 napsal:
Mě blbec AVG všechny tyto exe smazal. A to mám koupených 5 licencí. Když se daří, tak se daří. :cry:

Taky jsem to projel - BitDefender a vše ok.
Smazal ?!?

ok1dnh napsal:
Používám placený McAfee VirusScan, aktualizovaný každé 3 hodiny On-line a při proscanování souboru MSTSPatch1.5.7.exe bez problémů. Mé zkušenosti s AVG jsou silně rozpačité již asi 10 let.
Karel
Tu neostáva nič iné, než súhlasiť. Moje praktické skúsenosti s AVG hovoria: ruky preč od toho !

bob57_cz napsal:
AVG byl výborný ve verzi 6. Verze 7 se už hodně zhoršila stejně jako AVAST! . Po ukončení podpory AVG6 jsem přešel na NOD32 a noproblema.
Co ti smazal? To je věcí nastavení aplikace - pokud máš nastaveno,aby mazal podezřelé soubory, tak se nediv. Nastav si profil tak, aby se ptal, co má s čím udělat a nedělal likvidaci automaticky.
Jen ty exáče dal do trezoru. Zase se toho tolik nestalo, jen by mne zajímalo, co AVG tolik rozčílilo. Já jinak s AVG problémy nemám. U Trainstore bylo něco podobného, dalo se to pryč a dál je klid. Tak jsem myslel, že se mi zde dostane nějaké odborné odpovědi. Snad se ozve Džordž.

AndrewM

Zbyněk Šemora napsal:
Právě mi jede test AVG a ve všech souborech
MSTSpatch1.5.6p.exe
MSTSpatch1.5.7.exe
Patch1.5.4P.exe
Ve složce Train Simulator mi to vyhazuje Trojského koně Generic YZT.
(ve všech PC, v poledne i v práci)
Máte někdo podobný problém? Nebo je to nějaká chyba AVG jako u češtiny do Trainstore. Ale dělá to až po posledních aktualizacích, AVG mi testuje denně. Nebo se to dnes probudilo.

Taky se stalo, dal jsem vylecit a mam po problemu :-)

Antivírusom, konkrétne ich heuristickým systémom, sa nemusí páčiť kód, ktorým MsTSbin upravuje train.exe a môže to vyhodnotiť ako pokus o infekciu. Ja osobne preto, aby zbytočne nezaujímali antivírusy, core patchy MSTSbin hneď po aplikácii mažem.

AndrewM: Ale patche asi nefungujú ...

K AVG mám antipatie od té doby, kdy jeden softík si alokoval kus paměti pro svou potřebu a AVG brečel, že je to potenciální virus. A to je asi 10 let :-). Nemluvě o tom, že v práci se používá v celé síti AVG a já díky své nedůvěře jsem si na svůj PC dal McAfee. Jaké bylo pozdvižení, když jsem správci sítě řekl, že má celou síť zavirovanou. Odeslal tedy onen soubor do "dílny" AVG a obratem se mu omlouvali, že toto prý nepodchytili, že je to starší virový produkt. Tak ať jdou k šípku nebo chytat ryby.
Karel

S AVG jsem měl stejné problémy,taky mi to pořád řvalo,že mám nějaký virus či co,házelo mi to soubory do trezoru,všechno je pro vztek.Zatím jedu na Avast!u a uvidím,jest-li není něco lepšího.. :twisted:

Back
Nahoře