MSTS Bin vs. antiviry

Takže kromě prázdných frází se nic nevyřešilo. Ale kdyby se Train.exe přepsal klasickým Train.exe, tak by to i antivir vzal, ale hlavně. 50% uživatelů MSTS by nemělo problém tento Patch nainstalovat. Opravdu po nich chcete moc, když mají v adresáři vyhledat Train.exe a kliknout na něj. Já každý druhý email nebo telefonát vysvětluji, jak se to má správně aktivovat. Chtěl jsem to Džordžovi už navrhnout, aby instalci zjednodušil.

Zbyněk Šemora napsal:
Takže kromě prázdných frází se nic nevyřešilo. Ale kdyby se Train.exe přepsal klasickým Train.exe, tak by to i antivir vzal, ale hlavně. 50% uživatelů MSTS by nemělo problém tento Patch nainstalovat. Opravdu po nich chcete moc, když mají v adresáři vyhledat Train.exe a kliknout na něj. Já každý druhý email nebo telefonát vysvětluji, jak se to má správně aktivovat. Chtěl jsem to Džordžovi už navrhnout, aby instalci zjednodušil.
Zbyňku, ale jednodušší to už být nemůže....leda by to Džordž jezdil na "litr" instalovat osobně.....a hlavně, když je to napsáno i v návodu....a docela srozumitelně.....

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Zbyňku, ale jednodušší to už být nemůže....leda by to Džordž jezdil na "litr" instalovat osobně.....a hlavně, když je to napsáno i v návodu....a docela srozumitelně.....
Vysvětli to všem, kteří se i zde ptali co mají dělat, když jim selhalo načtení kabiny. Vždy se jednalo o případ, že si nenainstalovali MSTS BIN, ikdyž si mysleli, že jej nainstalovali.

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Vysvětli to všem, kteří se i zde ptali co mají dělat, když jim selhalo načtení kabiny. Vždy se jednalo o případ, že si nenainstalovali MSTS BIN, ikdyž si mysleli, že jej nainstalovali.
Kolik si představuješ ještě vyrobit polopatických návodů?
V návodu a popisu je jasně a srozumitelně napsáno, co je třeba udělat a připravit a také jak si snadno ověřit, zda byl patch nainstalován. Je to i s obrázky. Co ještě by měl autor dělat, když prostě userové zásadně manuály nečtou ???!!! 150MB videonávod, který si user stáhne a teprve poté, co si jej 3x poctivě přehraje od začátku do konce, tak se mu na konci ukáže vygenerovaný klíč pro jednorázové stažení patche ?
Já si nepřeji vůbec nic, ale uvědom si, že polovina uživatelů není na Tvé úrovni, jsou to i důchodci v 70 letech. Pokud se mi snese 50 připomínek, že jim něco nefunguje, tak z nich nebudu dělat blbce, ale zamyslím se, jestli instalace není zbytečné komplikovaná a jestli by to nešlo udělat víc uživatelsky.
Bobe, můj instalátor je zdarma a umí si najít složku, ve které máš MSTS nainstalován. Tak nevidím problém to samé udělat pro update jednoho souboru. Ohledně návodu, je podrobný, ale moc přehledně napsané to není. Cituji:

Po aplikování patche je číslo verze zapsáno do informací o exe souboru a je tak umožněna snadná identifikace verze (Alt+Enter).

To je vše, co jsem našel a není ani slovo, jak Patch aplikovat a v tom je kámen úrazu.

Martens napsal:
Mirec napsal:
Martens napsal:
Martin, čo myslíš podtým "fakt"?
Pod tím fakt jsem chtěl jenom trošku upozornit na to, co už napsal Zbyněk.....
Veď hej.Ale aj tak to nechápem.Ten istý program, aktualizovaní a na jednom vyhodí vírus a na druhom nemá problém ... :roll:

Zbyněk Šemora napsal:
Já každý druhý email nebo telefonát vysvětluji, jak se to má správně aktivovat. Chtěl jsem to Džordžovi už navrhnout, aby instalci zjednodušil.
Čo keby som vyrobil videonávod? Myslím že vtedy by to už pochopil každý.

Mirec napsal:
Martens napsal:
Mirec napsal:
Martens napsal:
Martin, čo myslíš podtým "fakt"?
Pod tím fakt jsem chtěl jenom trošku upozornit na to, co už napsal Zbyněk.....
Veď hej.Ale aj tak to nechápem.Ten istý program, aktualizovaní a na jednom vyhodí vírus a na druhom nemá problém ... :roll:

Zbyněk Šemora napsal:
Já každý druhý email nebo telefonát vysvětluji, jak se to má správně aktivovat. Chtěl jsem to Džordžovi už navrhnout, aby instalci zjednodušil.
Čo keby som vyrobil videonávod? Myslím že vtedy by to už pochopil každý.

No nápad to určitě není špatný, ale v těchto případech by nepomohl, stejně by se na to nepodíval a volal by Zbyňkovi, že mu selhalo načtení kabiny. Nechápu sice proč zrovna Zbyňkovi, ale to už je jiná.
To mám lepší nápad co kdybys vymyslel radši aktivitu, teda jestli máš náladu čas. :lol: :lol:

"....proč zrovna Zbyňkovi?"

To by mne také zajímalo. Chodí mi dotazy proč někomu nefunguje ta a ta aktivita, proč někomu nefunguje lokomotiva 350, proč někomu nejde něco stáhnout z jiného webu......Zkrátka jsem taková vrba. Proto se snažím tyto problémy ventilovat sem, na DVD zdokonaluji návody, atd. A to asi čeká každého, kdo se bude v MSTS víc angažovat.

Bobe_57, ono to s tou polopatičností není tak jednoduché - mám dva kolegy, kteří mají v MSTS jedině a pouze to, co jim vypálím na DVD a sám nakopíruju tam kam to patří. Vrchol znalostí jednoho z nich byl, když se mu podařilo "nainstalovat" brejlovce. Druhý, když zjistil, že bude muset přehazovat nějaké globaly, mi volal asi 10x "co s tym ma zrobit", ač jsem mu to velmi podrobně sepsal. Po 11x zavolal, že do....l celý MSTS... Jsou to prostě průměrní uživatelé, kteří používají počítač řadu let, ale nějaká struktura programů jim nic neřekne. A takových je většina.

Zbyněk Šemora napsal:
"....proč zrovna Zbyňkovi?" ... Proto se snažím tyto problémy ventilovat sem, na DVD zdokonaluji návody, atd. A to asi čeká každého, kdo se bude v MSTS víc angažovat.
Svätá pravda. Pokiaľ budú addony - každý jeden, nie len model alebo trať - v takej forme, jak niektoré bývajú doteraz, furt bude nejaký problém. Preto od istého času vydávam svoje addony v samoinštalačných balíkoch. Po nainštalovaní si môže človek prečítať pokec o addone v *.pdf súbore - pravda za predpokladu, že sa mu čítať chce a tam sa dozvie ďalšie skutočnosti: konkrétne u mňa je to ifoška o tom čo ktorý *.eng alebo *.wag znamená, s akým modelom sa dotyčný hodí do consistov, do akého obdobia patrí ... ale naozaj všetko sa zautomatizovať nedá, trocha si musia vedieť poradiť aj samotní užívatelia. Základ však existuje a každý sa dozvie ( za predpokladu že sa dozvedieť chce ) to, čo potrebuje.
Iné je, keď je človek pohodlný a namiesto toho, aby si niečo prečítal alebo trocha pohol rozumum, hneď uteká na fórum častokrát so zbytočnou a stupídnou otázkou. Ale to už je o pohodlnosti a neochote trocha pohnúť šedou hmotou

Jacek napsal:
Bobe_57, ono to s tou polopatičností není tak jednoduché - mám dva kolegy, kteří mají v MSTS jedině a pouze to, co jim vypálím na DVD a sám nakopíruju tam kam to patří. Vrchol znalostí jednoho z nich byl, když se mu podařilo "nainstalovat" brejlovce. Druhý, když zjistil, že bude muset přehazovat nějaké globaly, mi volal asi 10x "co s tym ma zrobit", ač jsem mu to velmi podrobně sepsal. Po 11x zavolal, že do....l celý MSTS... Jsou to prostě průměrní uživatelé, kteří používají počítač řadu let, ale nějaká struktura programů jim nic neřekne. A takových je většina.

Ale potom pro tyto uživatele bych si klidně založíl telefonickou Hotline na barevných linkách (s tarifem 60 Kč/min) a pokud mi TO2CR (bývalý Telecom) bude z každé minuty poukazovat 50 Kč na moje konto tak jim klidně poradím se sluchátkem na uchu pěkně krok za krokem. A uvidíš jak se všichni naučí rychle číst manuály. Ono to je většinou opravdu o lenosti. Stačí se rozhlídnout tady po fóru a výsledek je opravdu někdy tristní (např založení nového vlákna, když odpověď je o řádek výše atd..). No ale tohle je opravdu o něčem jiném než o MSTS Bin a problému s antiviry.

bob57_cz napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Cituji:
Po aplikování patche je číslo verze zapsáno do informací o exe souboru a je tak umožněna snadná identifikace verze (Alt+Enter).
To je vše, co jsem našel a není ani slovo, jak Patch aplikovat a v tom je kámen úrazu.
Zbyňku, nezlob se na mne nebo se zlob jak chceš, ale po spuštění patche se jasně ukáže jméno souboru, který se má patchovat ( train.exe )
Bobe, já se opravdu nezlobím, mne tohle problémy nedělá. Jestli jsi nepochopil, tak Ti jen zopakuji, že zde tlumočím, tohle nepochopílo asi 50 uživatelů, kteří mi mailují a telefonují. Ale věřím tomu, že dalších 500 to také nevědělo, ale nechalo si to vysvětlit nebo aktivovat od někoho jiného.
Proto opakuji, nedělejme z uživatelů hlupáky, ale raději přemýšlejme, jestli by tato instalace nešla nějak zjednodušit. Ale bude asi nutné oslovit autora. Jen jsem doufal, že čte tohle forum a vyjádří se sám. Eventuelně mu napíšu, ale opravdu nestíhám.

Boby napsal:
No nápad to určitě není špatný, ale v těchto případech by nepomohl, stejně by se na to nepodíval a volal by Zbyňkovi, že mu selhalo načtení kabiny. Nechápu sice proč zrovna Zbyňkovi, ale to už je jiná.
To mám lepší nápad co kdybys vymyslel radši aktivitu, teda jestli máš náladu čas. :lol: :lol:
Nápad určite nieje zlý, video urobím a uvidíme či klesne počet volaní ... :) Aktivitu som už začal robiť, nápadov je neúrekom.Takže zasa len ta otrepaná fráza "nieje čas". :mad: Ale keď sa naskytne určite pár aktivít vypľujem ... :lol:

Zbyněk Šemora napsal:
To by mne také zajímalo. Chodí mi dotazy proč někomu nefunguje ta a ta aktivita, proč někomu nefunguje lokomotiva 350, proč někomu nejde něco stáhnout z jiného webu......Zkrátka jsem taková vrba. Proto se snažím tyto problémy ventilovat sem, na DVD zdokonaluji návody, atd. A to asi čeká každého, kdo se bude v MSTS víc angažovat.
Už dávnejšie som Vám povedal že ak sú problémy s aktivitami kľudne môžte inkriminované e-maily preposlať mne. :wink:

Naposled editoval moderátor:
bob57_cz napsal:
Jacek napsal:
Bobe_57, ono to s tou polopatičností není tak jednoduché - ... ale nějaká struktura programů jim nic neřekne. A takových je většina.
Pokud má člověk ....
To je opravdu jen ta základní gramotnost a zvládá ji i můj tchán - vysloužilý fíra a i tchýně.
Ale to jo, to jsou základní věci. Ale zasáhnout přímo do nějakého programu a něco tam upravovat už není pro běžné uživatele.
Mirec: ti moji dva kolegové nemají internet, to se potom těžko něco dozví. A označovat každého takového za blba nebo lenocha není moc na místě

Souhlas s Jackem. Dle objednávek mé trati, je stále hodně zájemců o trať a nemají buď žádný internet nebo těžko dostupný internet a jediná komunikace je pouze mobil a SMS. Takže pro tyto je i tohle forum pasé. Proto spoléhají, když si koupí DVD s tratí, že instalace bude vhodná i pro laiky.
Instalují a instalují, vše je srozumitelné a najednou na ně vyjukne něco anglicky. Zazmatkují a výsledek je ten, že se jim MSTS Bin nenainstaluje. A to například z mé instalace se už ocitnou ve složce , kde je Train.exe, nic nemusí hledat, jen potvrdit.
Tito lidé mají zájem i o veškerá Česká a Slovenská vozidla. Pokud je nenajdou na mém DVD mají smůlu. (nemá-li každý autor svůj balíček tvorby kromě na svém webu i k zaslání na CD/DVD )

Jacek napsal:
Mirec: ti moji dva kolegové nemají internet, to se potom těžko něco dozví. A označovat každého takového za blba nebo lenocha není moc na místě
No tak to je potom samozrejme problém.Takže to naozaj rieši len telefón, SMS, alebo osobná návšetva.BTW kde som niekoho označoval za blba či leňocha??? :eek:

Zbyněk Šemora napsal:
Souhlas s Jackem. Dle objednávek mé trati, je stále hodně zájemců o trať a nemají buď žádný internet nebo těžko dostupný internet a jediná komunikace je pouze mobil a SMS. Takže pro tyto je i tohle forum pasé. Proto spoléhají, když si koupí DVD s tratí, že instalace bude vhodná i pro laiky.
Instalují a instalují, vše je srozumitelné a najednou na ně vyjukne něco anglicky. Zazmatkují a výsledek je ten, že se jim MSTS Bin nenainstaluje. A to například z mé instalace se už ocitnou ve složce , kde je Train.exe, nic nemusí hledat, jen potvrdit.
Tito lidé mají zájem i o veškerá Česká a Slovenská vozidla. Pokud je nenajdou na mém DVD mají smůlu. (nemá-li každý autor svůj balíček tvorby kromě na svém webu i k zaslání na CD/DVD )
Fajn, beriem ako argument.Ale čo keby ste potom to video hodili aj na DVD? Potom tí čo majú net si to sťiahnu a tí čo si objednajú DVD to budú mať rovno.Nevravím že sa týmto situácia vyrieši, ale každopádne tomu môžem (môžme) touto cestou napomôcť.

Naposled editoval moderátor:
Zbytek z vlákna o 854

Zbyněk Šemora

Zaslal: so srpen 12, 2006 6:51 am Předmět:

--------------------------------------------------------------------------------

Bobe, kup si 5 licencí AVG a pak jej vyhoď, jen kvůli jedné utilitě do MSTS. Jíný problém s AVG nemám, jinak bych si multilicenci nekupoval. AVG 7 mám od jejího vzniku. Střídat antiviry jako ponožky může jen ten, který je nemá legálně.
Ohledně 854, asi by to chtělo modeláře, který by postavil model na současné úrovni. Jenomže mám pocit, že počet snících, co by se mohlo ještě postavit výrazně převyšuje počet modelářů vozidel. Ale mám pocit, že nám už všichni odešli do "penze" nebo na mateřskou. Tak hold budete jezdit s tímto. Do Traffic to bude stačit.

bob57_cz

Zaslal: ne srpen 13, 2006 4:46 pm Předmět:

--------------------------------------------------------------------------------

Zbyněk Šemora napsal:
Bobe, kup si 5 licencí AVG a pak jej vyhoď, jen kvůli jedné utilitě do MSTS. Jíný problém s AVG nemám, jinak bych si multilicenci nekupoval. AVG 7 mám od jejího vzniku. Střídat antiviry jako ponožky může jen ten, který je nemá legálně.
Ohledně 854, asi by to chtělo modeláře, který by postavil model na současné úrovni. Jenomže mám pocit, že počet snících, co by se mohlo ještě postavit výrazně převyšuje počet modelářů vozidel. Ale mám pocit, že nám už všichni odešli do "penze" nebo na mateřskou. Tak hold budete jezdit s tímto. Do Traffic to bude stačit.
Zbyňku, to:( Zbavte se dočasně AVG a archivy půjdou OK.) nebylo myšleno, abys to zahodil. Chtěl jsem ti jen sdělit, abys dočasně vypnul při stahování a práci s archivy heuristiku a poté zase zapnul, než to bude ošetřeno výrobcem antiviru.

Back
Nahoře