Jaká je konfigurace počítače na kterém jezdíte MSTS ?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vasek
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, asi před měsícem mě opustila grafická karta a zůstala mi jen základní Intel(R) G33/G31 Express Chipset Family s těmito vlastnostmi: Minimum Graphics Memory: 8 MB
Maximum Graphics Memory: 256 MB
Graphics Memory in Use: 10 MB
Processor Speed: 2016 MHZ
Myslíte, že je vhodno na tomto hrát? Teď jsem totiž MSTS nainstaloval a rozjel vše v pohodě, ale asi po desíti minutách se kouslo..je fakt že jsem měl puštěnej internetovej prohlížeč (Chrome) a kopíroval jsem soubory tak jestli to není tím, ale radši se zeptám, než aby sem oddělal aji tu základní, to bych byl pravděpodobně přeražen v půli. Děkuji za odpovědi

Ja keď som s MSTS začínal ( niekedy v roku 2002 ), tak moja integrovaná grafika nestačila ani na defaultné trate, takže som musel dokúpiť lepšiu externú.

Grafika z čipsetu G31/G33 pre MSTS pohodlne postačuje, nemať RailSimulator, tak jazdím na tom dodnes. Hlavne netreba mať v PC bordel a pospúšťaných x zbytočných programov súčasne. Ale to platí všeobecne aj na diskrétne VGA :D

Tax napsal:
Grafika z čipsetu G31/G33 pre MSTS pohodlne postačuje, nemať RailSimulator, tak jazdím na tom dodnes. Hlavne netreba mať v PC bordel a pospúšťaných x zbytočných programov súčasne. Ale to platí všeobecne aj na diskrétne VGA :D
Táákže fajn..díky moc Taxi :) :) Takže pá pá nudo :D :D

Aká možno bude konfiguráce počítača pre MSTS ?

Ak rozmýšlate, čo je na screenoch ( fotil som to dnes na školení mobilom, preto taká nízka kvalita ) tak je to počítač, s ktorým možno poniektorí z Vás budú na budúci rok hrať MSTS alebo Open Rail. :D
Ak krútite hlavou, nech sa páči. Môže tam byť 2 alebo 4 jadrový procesor Intel Core i-3/5/7 III. či IV generácie, 4/8/16 GB DDR3, SSD disk, rozmery 10x10x3 cm, 3 USB porty a HDMi konektor. Podporuje Win 7 a Win 8

a247a59d8896a500097da043feeecd49.jpg

d8c8f803960faa700c0cea67d8041eb7.jpg

Naposled editoval moderátor:
Michal napsal:

Neodvážim sa odhadnúť. Ale určite mierne vyššia, než u ekvivalentnej zostavy na platforme Mini-ITX. Zajtra skúsim zistiť. Ono to neni barebone, bude to dodávané úplne hotové priamo od Intelu

Delay napsal:
Len dúfam že tam nedajú nejakú integrovanú a zdielanú grafickú kartu.
Ona tá integrovaná a zdielaná na procesore je výkonnejšia, než NVidia na Tvojom Sony Vaio notebooku, na ktorej sa nedajú updatovať ovládače Pri 16 GB RAM to už vôbec nezaváži, keď je zdielaná.
Ináč podrobnejšie info o PC triedy NUC je tady:

Naposled editoval moderátor:
Google udává ceny 300-500$ podle verze. To není tak strašné. Otázka ještě je, za kolik se to nakonec bude prodávat v CZ/SK. :D

....cenu uvidíte na tomto obrázku,možná vám ale spadne brada: http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/obermaier/intel_nuc/spec.png
...jinak je to obrázek z tohoto článku: http://pctuning.tyden.cz/hardware/pc-sestavy/25572-intel-nuc-pocitac-11-11-cm-s-intel-ivy-bridge?start=1

Tonik napsal:
....cenu uvidíte na tomto obrázku,možná vám ale spadne brada: http://pctuning.tyden.cz/ilustrace3/obermaier/intel_nuc/spec.png
...jinak je to obrázek z tohoto článku: http://pctuning.tyden.cz/hardware/pc-sestavy/25572-intel-nuc-pocitac-11-11-cm-s-intel-ivy-bridge?start=1
Tož jak som písal. Stačí väčší disk a MSTS či OR pofičí priamo na Vašom 102 až 140 cm FullHD televízore. Osobne sa teším na verzie s i5 ktoré by sa mali objaviť v predaji počas roku 2013

..tak teda newim,lepší disk,to je bajlajfik o další pětku navíc ( http://www.alza.cz/crucial-m4-256gb-d339256.htm ) ,kdoví jaká bude vlastně cena a výsledek bude cosi jako notebook,ještě k tomu bez zobrazovadla,pravděpodobně i bez podpory ovladačů při přechodu na jinou (dobudoucna novejší) verzi woknousů.
Nebylo by nakonec lepší si za ty prachy postavit normální comp,kterej si pak budu dále moci vylepšovat k vobrazu svému?! ...a za ty prachy s mnohem lepšíma střífkama... :roll:

Tonik napsal:
..tak teda newim,lepší disk,to je bajlajfik o další pětku navíc ...
Keby všetci kukali na techniku - akúkoľvek - tvojimi očami, tak to by boli na cestách samé hrdzavé embéčky, bakelitové trabanty, v obývačkách elektrónkové čb televízory a v rádiu by hrala stanica hviezda na dlhých vlnách. Predpokladám, že doma v garáži máte ešte stále favorita kúpeného podľa poradovníka v roku 1988, MSTS jazdíš na PC Pentium 233 kúpenom v roku 1999 s 14" CRT monitorom a na ľavej ruke nosíš primky zdedené po dědečkovi, ktorý ich dostal za dobré výsledky v šetrení materiálu od závodného výboru ROH v roku 1956. Ostatné je je totiž len prachsprosté vyhadzovanie peňazí :-P:salut:

Procházel jsem si toto vlákno a měl bych dvě poznámky:
Tax napsal:
.... Jediné, čo mám ako tak čerstvé je CR_310 a samozrejme Jirkove fikcie. Na tých nemalo problém ani moje staré dvojjadro D925 s točivými diskami
To je proto, že jsem je postavil tak, aby mi fungovaly Danovy aktivity na mašině sestavené nevím ani kdy, kterou jsem zdědil po synovi v roce 2006.
faldicek napsal:
.... Řekl bych, že už ždímáme ze simulátoru maximum a nepomůže tomu sebelepší PC
Stále jsou rezervy v přístupu k vytváření tratí. Několikrát jsem tu o tom psal a nikdo mne nebral vážně. S výjimkou jednoho slovenského stavitele, který pak ovšem smutně konstatoval, že na takové věci mu už nezbývá čas. Do jisté míry to chápu. V současné době, kdy upravuji moji prvotinu Dvoukolejku, strávím dejme tomu dvě hodiny přípravnými pracemi a pak půl hodiny u Route editoru.

Tak já se teda taky pochlubím tou mou herkou :D

Fujistu siemens cpu 2,4Ghz Ati Radeonn 512mb...ram 2GB 400

FPS 20-30normální jízda....praha hl.n tra't BP FPS 10

Moje PC DOMA:

Intel Core i5-3570k 3,4 - 3,8 GHz ; GYGABYTE-Nvidia GeForce GT640 - 2048mb ; Kingstone HyperX Black 16gb ; OP Win7 Home Premium

A u babči je na kompu Win8....proto mám problém s msts, ale doma rozjedu v poho :D

Back
Nahoře