Jaká je konfigurace počítače na kterém jezdíte MSTS ?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vasek
  • Datum začátku Datum začátku

Vasek

Pokladník
Zdarec chlapci,
napadla mě taková myšlenka založit vlákno kde budeme psát HW konfiguraci PC na kterém MSTS jezdíme (omlouvám se že furth rešim tuto problematiku ale nejde mi do hlavy,že PC AMD 64 3700+ 2,2GHz 1,5 GB RAM a Ati X 1800GTO paměť 256 MB a šířka pam.sběrnice 256 MB nestíhá optimálně BP :cry:

Intel Celeron M 1,6 GHz, 512 MB RAM, ATI Mobile Radeon x200 so zdieľanou pamäťou, to všetko v notebooku Toshiba Satellite A20. Ide to dobre, akurát vo veľkých staniciach a pri načítavaní niečoho hustejšieho ... ako brzda sa ukazuje jednoznačne diskový subsystém ...

AMD Athlon 64X2 4200+ 2,21 GHz, 2 GB RAM, Inno 3D GeForce 7800GT 256 MB - chodí to celkem v pohodě, občas to taky padne... Hodně se rozhazují hodiny v aktivitách

AMD Sempron64 2800+ @ 1,6 GHz, 512MB DDR400 RAM, MSI Geforce FX5500 128MB. Nic moc, ale pri trosku ubratych detailoch uplne v poho hratelne. Vo vacsich staniciach to sem-tam spadne, ale komu nie...

HW

mno Tome ty jsi celkem za vodou :)
:eek: Mno a to jsem myslel že jsem se svým kompem za vodou dost a vono ne :wink: :cry:

Naposled editoval moderátor:
Vasek: MSTS nedokáže pořádně využít výkon PC... Myslím, že rozdíl průběhu hry bude mezi tebou a Tomesem jen nepatrný.

AMD Sempron 64 2800+ 1,6@2,4GHz, 1GB RAM, GeForce 6600GT¨500/900 @ 585/1170. Hraji 1280*1024 (k vuli LCD), vse na max, 8xAF/2xAA...
Pri nacitaní trafficu a ve velkych stanicich je to cukatura, sem tam nektera aktivita padne, ale vetsinu casu to jede v pohode...
Ale jak pise Pajavlaky...Hi-tech hardware asi stejne moc nepomuze...

Já sem teda taky napíšu s čím jezdím :D . AMD Athlon 64 3800 + 2,41 Ghz, 2 x 512 DDR, nVidia Ge Force 6600 GT 128 MB. Samozřejmě když jedu aktivitu od člověka, který s traffikem nešetří a na možný pád neupozorní, ocitám se u dveří kanceláře Gatese Billa... :D

Pentium IV 3GHz, 1G RAM, FX6600GT, 1xIDE HDD 7200, 1xSATA 7200. Mám dve inštalácie XP, každá má svoj HDD. Na tom systéme na SATA disku mám len MSTS a nejaké zálohy dát. Žiadne iné SW. Pády simulátoru sú tam ale rovnako časté ako na systéme kde je nainštalované všetko možné. A "samostatný" MSTS sa rád zasekne tak, že pomože len tvrdý reset.

Tak nevím, jestli to napsat, ale proč ne... AMD Sempron 2200, 512 MB RAM DDR 400, GeForce FX 5200 128 MB 64 bit. Postavil jsem si ho komplet sám. Nastavený mám vše na plno, jen vypnutý všechny stíny a jede to docela v poho. BP sem tam padne (ostatně jako snad každýmu), i ŽSR 150 celkem jde. Nejvíc v pohodě jsou Luhačovice.

Pentium IV Prescott 3GHz, 1GB RAM, GeForce 6800 XT 128MB, několik HDD... a problemy s MSTS celkem ani nemám - taková trať Čáslav-Třemošnice mi běží naprosto plynule :D

Tak môj je AMD Athlon 64 2800+ , 1024 MB RAM , GeForce 6600 256 MB RAM HDD Seagate Baracuda 160 GB ...LCD Neovo F-417 ...
No samozrejme klávesnica myš a IRDA... :)

Ide mi to ako hodinky, aj keď cukanec sa objaví...tak ako každému...hlavne veľká stanica a husto osadený terén. Ale to len trošku. Lebo ak to nejde, tak to nefunguje vôbec :)

Tomes napsal:
AMD Athlon 64X2 4200+ 2,21 GHz, 2 GB RAM, Inno 3D GeForce 7800GT 256 MB - chodí to celkem v pohodě, občas to taky padne... Hodně se rozhazují hodiny v aktivitách

Zdravím,
tak já se při MSTS vztekám na tomhle / :D / : MB ASUS K8N-E , AMD Athlon 64 3400+ 2,2 GHz, ATI X700 256 MB , RAM Kingston 1024 MB , audio Soundblaster Live 5.1 . HDD SATA Seagate 160 GB/7200 ot.Dovolím si tvrdit,že pro MSTS je to plně postačující systém.Ovšem ani ten nezabrání občasným pádům simulátoru.
Jinak mě zaujala Tomesova zmínka o "rozhozených" časech v aktivitách.Teď na jedné aktivitě pracuji a je zajímavé,že když si ji pokaždé "pracovně" spustím a chci ji projet,časy spouštění hlášek jsou téměř pokaždé jiné / +/- 15 sekund /. :mad: To zde ale nepatří,takže se nebudu moc rozepisovat. :)
Zdraví
David

Napište také, jestli jste si novou sestavu pořizovali kvůli MSTS
Kolik jste měli nejvyšší fps? Já nepřekročil 60.
Dříve jsem MSTS proháněl na ATHLON XP 2800, 1G ram současně s grafikou nVidia6600GT, základní deska s VIA KTnevím kolik. Nový PC PentiumD 3,2Giga, dual 2x1000MB ram, ATI X1900/512MB, disk SATA., ZD Gigabite s Intel (z hlavy nevím, ale už jsem to někde psal).....a porovnával jsem oba stroje se stejným vlakem ve stejném úseku. S Novým PC jsem byl zpočátku nadšen, z Lukavic do Zábřehu FPS 60, sem tam to zakolísalo, ale před Zábřehem velká cukatura a pád do windows. (z důvodu vlaku hráče vysocepolygonové 380, s jinou loko je to OK) Pak jsem tentýž vlak spustil na svém starším PC. K mému zklamání, fps se postupně vyšplhalo také na 60, ale víc to kolísalo. Ale co mě dorazilo, projel jsem Zábřehem bez pádu. (nastavení v MSTS vše naplno, ale povypínané všechny stíny u obou PC)
Takže MSTS je opravdu nevyzpytatelné a zeptejte se jej, co pro svůj bezproblémový chod vlastně chce?
Ale já potřeboval PC pro práci. Mám spuštěný editor, do toho DVD s filmem z úseku, který stavím, někdy ještě k tomu film v AVI, dále fotky s maximálním rozlišením, aplikace s technickými materiály dané tratě plus ortofotomapa. A je fakt, že tohle vše současně nový PC zvládá bez problémů. Ale současně to mám trochu rozdělené. Pro přehlednost některé aplikace mám na druhém PC a například v jednom PC mám DVD s tratí v jednom směru a ve druhém DVD ve směru proti. Takhle už se dá stavět trať, ale než vše pozapínám, tak uplyne minimálně půl hodiny. :lol:

To: Zbynek
Kdyz se tak divam na vasi sestavu, zrejme hodne hrajete i jine hry, protoze vlastnit X1900 pouze pro MSTS bylo jak jezdeni s Ferari po okreskach :)
Ale zas na tu praci se urcite Dual core hodi.....

zarkow napsal:
To: Zbynek
Kdyz se tak divam na vasi sestavu, zrejme hodne hrajete i jine hry, protoze vlastnit X1900 pouze pro MSTS bylo jak jezdeni s Ferari po okreskach :)
Ale zas na tu praci se urcite Dual core hodi.....
Bodový systém neumožní využít Ferari ani na dálnici.
Ale na hraní her opravdu nemám čas. Dal jsem si do konfigurace nového PC lepší grafiku, jednak, abych měl rezervu do budoucna a za další, ještě jsem neviděl lepší grafiku, která by se dostala do výprodeje. A to ceny sleduji pěkně dlouho. Do výrazných slev se dostane už jen to smetí.

David Hájek napsal:
Tomes napsal:

Zdravím,
tak já se při MSTS vztekám na tomhle / :D / : MB ASUS K8N-E , AMD Athlon 64 3400+ 2,2 GHz, ATI X700 256 MB , RAM Kingston 1024 MB , audio Soundblaster Live 5.1 . HDD SATA Seagate 160 GB/7200 ot.Dovolím si tvrdit,že pro MSTS je to plně postačující systém.Ovšem ani ten nezabrání občasným pádům simulátoru.
Jinak mě zaujala Tomesova zmínka o "rozhozených" časech v aktivitách.Teď na jedné aktivitě pracuji a je zajímavé,že když si ji pokaždé "pracovně" spustím a chci ji projet,časy spouštění hlášek jsou téměř pokaždé jiné / +/- 15 sekund /. :mad: To zde ale nepatří,takže se nebudu moc rozepisovat. :)
Zdraví
David

David: Mno to se vztekáme téměr na stejném :)
já mam akorát místo AMD 64 3400+ 3700+ taky chodí na 2,2 GHz
dřív sem měl v PC X 600 :eek: ona sice 256MB má - jenže nemá 256MB širokou sběrnici :mad: RAM mam 1,5 GB HDD 300 GB a mě MSTS vůbec stabilně nefachá ... u BP bych přišel o nervy,tak jezdim ŽSR 150 ale taky mam v určitých místech FPS 17 :cry: :cry:

To Zbyněk: Já měl nejvyšší FPS 59

Bodový systém neumožní využít Ferari ani na dálnici.
Ale na hraní her opravdu nemám čas. Dal jsem si do konfigurace nového PC lepší grafiku, jednak, abych měl rezervu do budoucna a za další, ještě jsem neviděl lepší grafiku, která by se dostala do výprodeje. A to ceny sleduji pěkně dlouho. Do výrazných slev se dostane už jen to smetí.[/quote]

Jestli byla za dobrou cenu tak to chapu, ale dat napr. 10tis za grafiku pouze pro MSTS nema smyslu, protoze ji narozdil od soucasnych her stejne vubec nevyuzije. Takova grafika je vylozene pouze pro hracske PC, protoze k nicemu jinemu dobrou grafiku nepotrebujeme....

Moje Pc..AMD Athlon 2800XP+ (2.08GHz), ZD Asus A7N8X-Deluxe, 1GB RAM PC2700 (333MHz), GeForce FX5900XT (128MB), HDD WD 160GB 7200ot. + WD 40 GB 7200ot., Soun Blaster Live! 5.1, Win XP profi SP2.

MSTS mi běhá celkem v pohodě, při vyšším počtu trafic ve větších stanicích se pádu nevyhnu, ale to asi víc uživatelů. Max. FPS 60, min. FPS 11

Back
Nahoře