Jaká je konfigurace počítače na kterém jezdíte MSTS ?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Vasek
  • Datum začátku Datum začátku
zarkow napsal:
Bodový systém neumožní využít Ferari ani na dálnici.
Ale na hraní her opravdu nemám čas. Dal jsem si do konfigurace nového PC lepší grafiku, jednak, abych měl rezervu do budoucna a za další, ještě jsem neviděl lepší grafiku, která by se dostala do výprodeje. A to ceny sleduji pěkně dlouho. Do výrazných slev se dostane už jen to smetí.

Jestli byla za dobrou cenu tak to chapu, ale dat napr. 10tis za grafiku pouze pro MSTS nema smyslu, protoze ji narozdil od soucasnych her stejne vubec nevyuzije. Takova grafika je vylozene pouze pro hracske PC, protoze k nicemu jinemu dobrou grafiku nepotrebujeme....
Tato rubrika je o tom, na jakém železe provozujeme MSTS, ale ne o tom, aby zde každý zdůvodňoval proč má takové komponenty a jestli je využije. Já už psal níže, že starý Athlon 2800XP s 128 MB grafikou je pro MSTS dostačující.
Jinak bych chtěl upozornit, že nejsou jen MSTS a hry na co potřebujeme vynikající grafiku. Tak vo co jde? Že jsem blbec zde reagoval. :cry:

Zbyněk Šemora napsal:
zarkow napsal:
Bodový systém neumožní využít Ferari ani na dálnici.
Ale na hraní her opravdu nemám čas. Dal jsem si do konfigurace nového PC lepší grafiku, jednak, abych měl rezervu do budoucna a za další, ještě jsem neviděl lepší grafiku, která by se dostala do výprodeje. A to ceny sleduji pěkně dlouho. Do výrazných slev se dostane už jen to smetí.

Jestli byla za dobrou cenu tak to chapu, ale dat napr. 10tis za grafiku pouze pro MSTS nema smyslu, protoze ji narozdil od soucasnych her stejne vubec nevyuzije. Takova grafika je vylozene pouze pro hracske PC, protoze k nicemu jinemu dobrou grafiku nepotrebujeme....
Tato rubrika je o tom, na jakém železe provozujeme MSTS, ale ne o tom, aby zde každý zdůvodňoval proč má takové komponenty a jestli je využije. Já už psal níže, že starý Athlon 2800XP s 128 MB grafikou je pro MSTS dostačující.
Jinak bych chtěl upozornit, že nejsou jen MSTS a hry na co potřebujeme vynikající grafiku. Tak vo co jde? Že jsem blbec zde reagoval. :cry:

Ja jsem to vubec nemyslel zle a byl bych velice nerad, aby jste se na me urazil...Samozrejme ze je kazdeho vec, jakou sestavu si koupi a k cemu ji bude pouzivat.... :wink:

Zbyněk Šemora napsal:
Tiež si myslím že dobrú grafiku potrebujú aj špičkové grafické programy (viac obrázok, grafika "iba za" 52 000 Kč).Ja mám AMD 1,7 GHz, 512 MB RAM, grafika FX5200 - 128 MB a MSTS behá v pohode.Keď je aktivita dobre urobená buď nepadne vôbec, alebo raz-dvakrát vo väčších staniciach.Skúšobne som MSTS nahodil do noťasu - Intel Celeron 1,4 GHz, zdieľaná 32 MB grafika, 256 MB RAM.MSTS šlapal prekvapivo dobre, len mu to trvalo trochu dlhšie.Po dokúpení 256 MB RAM-ky to už šlape rýchlejšie.Na hranie menších aktivít by to bolo OK, ale na tvorbu, prípadne testovanie asi nie.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://ama-cb.cz/msts/Mirec/grafika.gif

Moje sestava: Pentium 3GB Prescot, 1GB RAM, GeForce 6600GT. FPS se pohybuje od 7 do asi 60, ale v průměru se držím tak kolem 20-30. Pády výjimečně, celkem asi 120 tratí v 8 instalacích (polovina 200GB disku), náběh MSTS do dvou minut (kromě BP samozřejmě), pomocné utilitky nepoužívám, spoléhám se jen na ruční práci, při tomto množství tratí chci mít kontrolu, co se kde děje.

PS: A neptejte se, kdy to stihnu všechno odjezdit, mám to jako takovou zábavu až do důchodu. Už aby vyšel ten Rail Simulator a přestaly se tvořit ty krásné tratě do MSTS, které prostě nedokážu nemít, jinak už nevim, kam to budu cpát :D .

Jelikož mi havarovala moje trať a já musel týden práce stavět znovu, tak při současném spuštění editorů na 2 PC jsem dospěl k zajímavému porovnání výkonů. Pro rychlejši opětovné položení kolejí jsem si poškozenou trať dal jako předlohu na druhém PC.
Stopnul jsem si za jak dlouho se uloží databázový objekt do MSTS. (kolejnice, atd)
Na mém starém Athlon 2800XP s grafikou nVidia 6600GT, 1000MB ram SAVE trvá 1 minutu a 22 vteřin. (Takto jsem stavěl celou trať BP, čas ukládání se postupně prodlužoval až na tuto hodnotu)
Na novém PC Pentium D 3,2, ATI X1900/512MB, 2x1000MB ram tu samou práci uloží za 31 vteřin.
To už se staví opravdu jiným tempem.
Závěr je takový, pokud nejste jen pasivní hráč MSTS, tak se Vám velký výkon PC opravdu vyplatí.

PS, už je hotovo, koleje z Lukavice do Olomouce jsou znovu položeny, tentokrát OK.

masina

tak vam neviem:
MSI-6337 + Tualatin 1,2 GHz + 512 MB SDRAM + Radeon 9250 + Win XP-Pro...
hrat sa celkom da (ak teda prekusem fps okolo 4 vo vacsich staniciach - vo volnom terene leti niekam k 40, bezne okolo 20)

skusal som pracovat s activityed a celkom to este slo...

Já mám Athlon64 2800+ (1,8GHz, malinko vytaženej na 1,9GHz), 512MB RAM, 120GB 2MB cache HDD, Radeon 9550 128MB 64bit a MSTS mi jede dost slušně, záleží dost na aktivitách, u některých může být ve stanici hodně vlaků a projde to v pohodě (jen se to škubne kvůli nahrávání z HDD), u jiných jedu pouze přes přejezd s auty a klekne to....
Jen otázka - jak zjistíte FPS v MSTS?

Ajemgud napsal:
Já mám Athlon64 2800+ (1,8GHz, malinko vytaženej na 1,9GHz), 512MB RAM, 120GB 2MB cache HDD, Radeon 9550 128MB 64bit a MSTS mi jede dost slušně, záleží dost na aktivitách, u některých může být ve stanici hodně vlaků a projde to v pohodě (jen se to škubne kvůli nahrávání z HDD), u jiných jedu pouze přes přejezd s auty a klekne to....
Kombinace kláves Shift+Y (v případě klávesnice QWERTZ). Opakovaným stiskem se zapí/vypíná zobrazení FPS v pravém dolním rohu.

Ajemgud napsal:
Zaznělo to tu už mockrát,ale že si také z DP Praha tak ti to tedy prozradím ve hře zmáčkni Shift + Y

Tak v ideálním případě na širé trati bez vlaku v blízkosti mám 57FPS, při míjení vlaku proti a současné změně kamery to skočilo na hrozivých 17 :D a což až se projedu Brnem :))

Ajemgud napsal:
Tak v ideálním případě na širé trati bez vlaku v blízkosti mám 57FPS, při míjení vlaku proti a současné změně kamery to skočilo na hrozivých 17 :D a což až se projedu Brnem :))

Ty sa stazujes? Ja mam na sirej trati 17 a pri minani vlakov nemam ani dvojciferne FPS :cry: Keby som mal take FPS ako ty, tak by som skakal od radosti az po strop...

Tak jsem si to všechno tady přečetl a koukám že většina funguje s AMD. Kampak se poděl Intel?? Já funguju na Athlon 2200+, 640 RAM, GF 5200 (128) a musim říct že jsem všeho všudy přímo ze hry spadl k Billovi asi 2-3 krát za nějaký 3 roky.Kolikrát se stalo že se seknul při hraní a po pár sekundách jsem frčel dál. Horší už to bylo při zkoumání editoru a různý testy atd. :)

Tomas Lee napsal:
... většina funguje s AMD. Kampak se poděl Intel?? Já funguju na Athlon 2200+, 640 RAM, GF 5200 (128) a musim říct že jsem všeho všudy přímo ze hry spadl k Billovi asi 2-3 krát za nějaký 3 roky.

Tak na tomto postrehu možno niečo bude, mám Intel a veľa iných používateľov má AMD výkonovo o triedu nižšie a MSTS im funguje o dve triedy lepšie. A to som skúšal všetko možné pre zlepšenie behu MSTS.

nebulus napsal:
Tomas Lee napsal:
... většina funguje s AMD. Kampak se poděl Intel?? Já funguju na Athlon 2200+, 640 RAM, GF 5200 (128) a musim říct že jsem všeho všudy přímo ze hry spadl k Billovi asi 2-3 krát za nějaký 3 roky.

Tak na tomto postrehu možno niečo bude, mám Intel a veľa iných používateľov má AMD výkonovo o triedu nižšie a MSTS im funguje o dve triedy lepšie. A to som skúšal všetko možné pre zlepšenie behu MSTS.
Tak to si treba počkať na Intel Core 2 Duo - tam sa v dohľadnej dobe žiadny procesor chytať nebude. Ale už aj terajšie procáky Intel Core Duo sú na tom podstatne lepšie, než AMD a intely rady D5xx, D6xx, D8xx a D9xx. Zrejme ich zatiaľ málokto má. Ani ja nepatrím medzi šťastných majiteľov. Mám Northwood 2400 MHz a spolu s MB Gigabyte a pamäťami Kingston tvoria stabilný a spľahlivý celok.

Kto vie či vykonnejší procesor reálne pomôže MSTS. Teória je jedna vec, ale prax môže byť úplne inde. Ale keď budem veľký, tak si kúpim niečo lepšie ako PIV 3GHz :P .

Já na tom nejsu zrovna nejlíp, AMD Sempron 2800+ 1,6GHz, 512MB RAM, GeForce FX 5200 128MB RAM, Hardisk jenom 80+20, při volné jízdě na BP fps tak kolem 20-30

Fabio napsal:
Já na tom nejsu zrovna nejlíp, AMD Sempron 2800+ 1,6GHz, 512MB RAM, GeForce FX 5200 128MB RAM, Hardisk jenom 80+20, při volné jízdě na BP fps tak kolem 20-30

Ja mám priemerné FPS na trati Břeclav-Praha 8. Tak nehovor, že na tom nie si zrovna nejlíp

z anglicka som si donesol taki notebok co ja tam napisane centrino. bude mi to stacit na take vlaki?

Back
Nahoře