Zrakové požadavky - strojvedoucí

Pajavlaky

Průvodčí
V nějakých předpisech jsem ve zdravotních vadách, co brání práci strovedoucího našel toto:"snížení zrakové ostrosti pod 5/5 nebo 6/6 každým okem zvlášť, s korekcí větší než minus 2 Dfs.
Mohl by mi někdo vysvětlit, co to znamená, resp., jestli jsou 0,5 D pro tuto práci zatím překážkou? Díky moc.

Tak to jsem ovšem mile potěšen. O žádných jiných problémech zatím naštěstí nevím. I když prohlídka u drážního lékaře je asi fakt tvrdá :? ... Jaká je šance, že člověk projde? 1:5, 1:10 ?

Pajavlaky napsal:
Tak to jsem ovšem mile potěšen. O žádných jiných problémech zatím naštěstí nevím. I když prohlídka u drážního lékaře je asi fakt tvrdá :? ... Jaká je šance, že člověk projde? 1:5, 1:10 ?
Prohlídka sama o sobě tvrdá není, daleko horší je, když padne rozhodnutí NESCHOPEN .....

A kdo vidá rozhodnutí NESCHOPEN? Drážní lékař ne? :( To, že je tvrdá jsem myslel přesně takhle. Je tvrdá protože může skončit tímhle rozhodnutím.

No pokud vím tak samotná lékařská prohlídka není težká, ale udělat psychologické testy to dá celkem zabrat. Někde jsem slyšel i názor, že čím je člověk blbější tím rychleji to udělá, čili u psycho testů se nesmí vůbec přemýšlet a hned to sekat jak Baťa cvičky. :D

Pajavlaky napsal:
Kolik lidí z 10 psychotesty udělá?

No přesné číslo neznám, ale řeknu ti to takhle. I když si myslíš že jsi ten nejklidnější a nejvyrovnanější člověk taky ty psycho testy nemusíš udělat. Ale nechci tě nějak odrazovat a taky jsem už psal že čím si blbější tím máš větší šanci na úspěch, takže můžeš být klidný. :D :D :D

fira

Pája:Mno řeknu ti nato muj názor:
Kdybych neměl brejle a byl fyzicky způsobilej vykonávat povolání strojvedoucí na ČD tak tam nejdu.Ono já ty psychotesty beru jako dosti zásadní problém! Hlavně na dráze míš hrozný nervový vypětí atd furt s sebou nosíš předpisy :)
Takže kdybych byl fyzicky způsobilej a němel brejle šel bych dělat fíru k metru.Žádný nervy .... Odvezeš kaštanstvo např z NB na CE a zpet na NB tě kolega vystřídá deš si odpočinout pak jedeš zase třeba z Butovic do depa.Pak z něčim vyjedeš...... Řikám metro je pohoda....Nic proti ČD ale je to psychicky těžký.....
Ad : Ještě něco .... Teď se nebudu bavit jenom o strojvedoucích ale obecně výpravčí atd atd.... Lidi nezdrhaj z metra na dráhu - právě naopak z ČD se utíká k metru ! Mno co si budem namlouvat u metra máš lepší plat a všechno! :) Ale jestli je tvuj životní sen ČD tak jdi!

Vašku, dekuji ti za názor, nicméně nebudu se tajit tím, že jediné do čeho jsem z kolejové dopravy blázen jsou vlaky. Tramvaje a metra mi nic neříkají. O tom dělat fíru u ČD opravdu snim, koneckonců školu jsem si vybíral taky kvůli tomu.

Pajavlaky napsal:
Vašku, dekuji ti za názor, nicméně nebudu se tajit tím, že jediné do čeho jsem z kolejové dopravy blázen jsou vlaky. Tramvaje a metra mi nic neříkají. O tom dělat fíru u ČD opravdu snim, koneckonců školu jsem si vybíral taky kvůli tomu.

Na ty tramvaje si dávej majzla!!!! Takový socky nesnášim
Já rád metro a vlaky ale jak řikám i když se mi vlaky líbí STEJNĚ JAK METRO šel bych tafši k tomu metru.Ono mezi náma...rozdíl vtom až takovej neni v metru akorát jezdíš furt 80 km/h a ve stanicích 60 km/h :)

Metro je pro mě úplně něco jiného než vlak. Nevím, jak si to myslel s těma tramvajema, ale to je pro mě jen a pouze jeden z úmorných prostředků MHD. Navíc to může řídit každej trouba. Narozdíl od metra, tam skutečně už musí být člověk na úrovni, nicméně, dělat fíru v metru by pro mě bylo to samé jako třeba vydávat v hotelu uklízečkám ložní prádlo :D . Taky by to bylo od vláčků strašně daleko. jak říkám o fírování snim a to doslova o do písmene. Po holkách je můj nejčastější sen, že mám zítra první jízdu :D. Jen prostě doufám, že se něco zlýho nepřihodí a dostanu se tam. A taky, aby mi do doby těch 4 nebo 8 let nezrušili všechny laminy, esa, plecháče, kvatýrka. atd. Ale snad ne, musím :D věřit.

Pajovlaky, psychotestů bych se nebál. To neudělá buď absolutní blb a nebo zmatkovitej janek. Jinak si myslím, že na nich není nic nezvládnutelného. Mimochodem, prodělal jsem je dvakrát, kdysi na fíru a před nějakými 5 lety kvůli zbrojáku. A nějak jsem necítil problém. Ale jak snad někdo přede mnou psal, nepřemýšlej nad otázkami zda mají smysl. Někdy to vypadá, že s položenou otázkou se psycholog nemůže nic dovědět, ale opak je prý pravdou. Nemá cenu přemýšlet o tom proč se psycholog ptal, že když u Zdic jsou Praskolesy, jestli tam roste dost hub a nebo proč je vysoký tovární komín :-). Stačí být v pohodě a jde to samo. I když kamaráda vyhodili právě pro zbrklost, že prý by nevhodně reagoval v kritických situacích. Čert ví....
Karel

Anonymous napsal:
Metro je pro mě úplně něco jiného než vlak. Nevím, jak si to myslel s těma tramvajema, ale to je pro mě jen a pouze jeden z úmorných prostředků MHD. Navíc to může řídit každej trouba. Narozdíl od metra, tam skutečně už musí být člověk na úrovni, nicméně, dělat fíru v metru by pro mě bylo to samé jako třeba vydávat v hotelu uklízečkám ložní prádlo :D . Taky by to bylo od vláčků strašně daleko. jak říkám o fírování snim a to doslova o do písmene. Po holkách je můj nejčastější sen, že mám zítra první jízdu :D. Jen prostě doufám, že se něco zlýho nepřihodí a dostanu se tam. A taky, aby mi do doby těch 4 nebo 8 let nezrušili všechny laminy, esa, plecháče, kvatýrka. atd. Ale snad ne, musím :D věřit.
Pájo, co se týče tramvají, tak s tím troubou bych byl opravdu trošku opatrnější.....co se týče techniky a předpisů, tak jsou poněkud jednodušší než metro, ale co se týče možnosti ohrožení, tak v tramvaji bys měl být ve střehu podstatně víc než v metru.....

1) Kolik aut potkáš za jedno kolo v metru a kolik v tramvaji - každé auto je potencionální ohrožení

2) Kolik chodců potkáš za jedno kolo v tramvaji a v tunelu metra - po "úspěšné" propagaci "absolutní" přednosti chodců na přechodech (jaksi se opomělo říct, že před tramvajemi to neplatí), tak i každý chodec je potencionální ohrožení.

3) Hustota provozu.....stačí obyčejné ráno s dopravní špičkou a celý tvůj jízdní řád jde do kyble.....na rozdíl od metra......

Takže toto jsou jenom 3 důvody, které mne napadly, proč by tramvaj neměl řídit každý manták a psychouš.....prostě je tam daleko větší vypětí....a podstatně větší riziko kolize.....

Zapomneli jste na sebevrahy v metru, nebo ty odvazlivce co prochazi za dne z jeden stanice tunelem do druhe stanice.

Vrbam napsal:
Zapomneli jste na sebevrahy v metru, nebo ty odvazlivce co prochazi za dne z jeden stanice tunelem do druhe stanice.
Jo to je sice pravda, ale těch potencionálních "skokanů" a skutečných "skokanů" je na povrchu poněkud více ..... stačí, že po centru Prahy jezdím každý den a to i autem a ruku na srdce....vůbec to těm tramvajákům nezávidím ....

no zde bych mohl vyprávět na hony vzdálené :-(

co se týče lekařské prohlídky tak pokud je nějaká vada tak opravdu záleží na doktorce :-(( znám případ ze třídy kde má kamarád zelený zákal jedna doktorka ho poslal domů ať nevtipkuje a jiná v tom nevidí problém ( divné že )

dále co se týče MHD ( Tramvaje ) tak tam je to mnohem méně složité zde platí silniční zákon ne železniční jako např v Metru kde jsou prohlídky tvrdší dokonce víc jak na železnici ( nesmíte zapomenout že se jezdí z tunelu do tunelu a přechody ze světla do tmy dělají své )

Anonymní: A když je v předpisech udáno, že se toleruje ( řeknu příklad ) 2 D ( což je asi hloupost, ale budiž ), a já budu mít 0,5 D a žádnou cylindrickou deformaci obrazu atd, tak mě doktor musí pustit ne?

myslíte si,že člověk,který má 3,5 a 4 dioptrie(spojky) a zakřivenou rohovku má šanci?

bob57_cz napsal:

Je to hezké,ale oční lékař nejsem,abych tomu rozuměl

Naposled editoval moderátor:
Back
Nahoře