Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zdravim, mám docela problém, po nainstalování trati BP se po načítání hra kousne a odkáže k Billovi, neví někdo co s tim prosím?

mirous napsal:
Zdravim, mám docela problém, po nainstalování trati BP se po načítání hra kousne a odkáže k Billovi, neví někdo co s tim prosím?
Nelze řešit, málo vstupních informací. Že se hra kousne při startu může mít desetitiíce příčin. Je nutné napsat podrobný postup instalace.

Zbyněk Šemora napsal:
mirous napsal:
Nelze řešit, málo vstupních informací. Že se hra kousne při startu může mít desetitiíce příčin. Je nutné napsat podrobný postup instalace.
Tento jav sa tu popisoval najmene 2.000 krát a vždy sa pri stiahnutí aktualizácie nájde niekto, kto položí takúto otázku. Je ľahšie dostať odpoveď na striebornom podnose, než si ju vyhľadať tu na webe.

Zbyněk Šemora napsal:
mirous napsal:

Takže, nejdříve jsem nainstaloval samotnou hru, potom vaší trat (BP 72.1) pomocí Setup.exe. Poté když sem hru spustil tak se načítá asi 5 minut, což je podle návodu normální, pak mi to napíše chybu u loko. 450 a u loko. 680 napíše že nelze přečíst řádek 60 v engu nebo něco takovýho, obě chyby jdou ale přeskočit. Ale chvíli na to se objeví klasické hlášení chyby s odkazem na microsoft. Zajímavé je, že jsem hru už nainstalovanou měl a i s těmito chybama mě jela. Pak sem jí z tech. důvodů odinstaloval a včera sem si jí chtěl zahrát tak sem jí znova instaloval ale ted nejede a vůbec netušim proč.

Tax napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
mirous napsal:
Tento jav sa tu popisoval najmene 2.000 krát a vždy sa pri stiahnutí aktualizácie nájde niekto, kto položí takúto otázku. Je ľahšie dostať odpoveď na striebornom podnose, než si ju vyhľadať tu na webe.

Jo já vim, ale já sem žádný aktualizace zatim neinstaloval, jednou už sem hru nainstalovanou s novými aktual. měl a jela v poho

mirous napsal:
Takže, nejdříve jsem nainstaloval samotnou hru, potom vaší trat (BP 72.1) pomocí Setup.exe. Poté když sem hru spustil tak se načítá asi 5 minut, což je podle návodu normální, pak mi to napíše chybu u loko. 450 a u loko. 680 napíše že nelze přečíst řádek 60 v engu nebo něco takovýho, obě chyby jdou ale přeskočit. Ale chvíli na to se objeví klasické hlášení chyby s odkazem na microsoft. Zajímavé je, že jsem hru už nainstalovanou měl a i s těmito chybama mě jela. Pak sem jí z tech. důvodů odinstaloval a včera sem si jí chtěl zahrát tak sem jí znova instaloval ale ted nejede a vůbec netušim proč.

Jakmile se jedná o řádek 60, jsme doma. Nainstaloval jsi vše, jen při instalaci MSTS BIN 1.57 jsi zazmatkoval a nepotvrdil train.exe a tím Ti zůstala verze MSTS 1.4. Pokud jsi nainstaloval ve finále updatetrainset157.exe, tak to opravdu nemohlo fungovat. Ale nic si z toho nedělej, aktivování BIN nepochopilo asi 40% uživatelů.
Už abych začal používat 1.6, která je v klasickém blbuvzdorném setup.
Opravdu nestíhám. Celý víkend jsem rekonstruoval Boří Les - Lednice. Zatím jsem s krajinou skončil v Lednice Rybníky (už jsem napustil i vodu!!!!) Do Lednice je už také krajina, ale ještě není finál. Stále jste nadšení z historických vozidel, tak ať je i důstojná trať. Doufám, že tu novou od původní B.Les - Lednice nepoznáte. V rysech je stejná, ale už je vše dle videa.

Ještě chci veřejně poděkovat Nebulusovi a Romanovi Š. , kteří neunesli původní modely z 024 od PaV a postupně mi posílají update.
Do sleziny bych chtěl aktualizaci 74 dokončit.

Pawlik napsal:
utilitka, která uměla více druhů počasí, tedy i slabé sněžení.
Na rozšíření možností počasí v MSTS lze použít program Kosmos nebo starší Sky!Conductor2, který byl k dispozici na http://www.howintheworld.com/skies/. Pak ho jeho autoři poskytli jako plugin do Kosmosu - ten je zmiňován v sekci fóra Programy a utility.
Já osobně jsem zůstal u Sky! i když Kosmos asi nabízí mnohem více variant počasí...

Chtěl bych zde uvést malou chybičku, kterou jsem nalezl v Brně. Při jízdě z hlavního na Židenice stále dokola běží zvuk kolejí (skřípání) jaké je pouze na hlavním nádraží. Zvuk se vypne až těsně před vjezdovým návěstidlem Brno-Židenice. Pokud je to tak správně tak se omlouvám...

Zdravim, jedu z Kutne hory a kdyz uz jsem v Koline, sjizdim z mostu, tak pak je na rychlostniku 100km/h a kdyz jedu dal tak tam je 80km/h a tady je kamen urazu. Vubec jsem nikde nenasel znacku abych tuto rychlost ocekaval. Nechybi tam ta znacka?

122 030-0 napsal:
Zdravim, jedu z Kutne hory a kdyz uz jsem v Koline, sjizdim z mostu, tak pak je na rychlostniku 100km/h a kdyz jedu dal tak tam je 80km/h a tady je kamen urazu. Vubec jsem nikde nenasel znacku abych tuto rychlost ocekaval. Nechybi tam ta znacka?
Tam to někdo i v reále ukradl. Ale pokud strojvedoucí nemá seznání a neví, že je tam 120/70/100/80, tak tam nemá co dělat. Ikdyby ten rychlostník ukradli cixxxxx do sběru a žádný tam nebyl, strojvedoucí musí jet tak, jako by tam ten rychlostník byl.

Zbyňku , v nové verzi trati to máš už dobře , ale seznání Ti také pokulhává :) : 120 / 75 /100 / 80 ....

Zdeněk Itterheim napsal:
Já už to Zbyňkovi posílal někdy minulý týden, za "zvedačkou" se objeví na TM 120, ale přes celé esíčko má být 75.
Ještě nebyl čas to projet, ale mám pocit, že na monitoru je stále 75 a 100 je za obloukem.

Ohledně objednaných DVD. Nechci šířit muzeum tak vyrábím nové instalace. Jenomže problém. Trainset díky kvalitnějším zvukům překročil magickou hranici 2giga, takže budu muset vymyslet další rozdělení instalace. Asi kabiny a zvuky dám zvlášť a poslední kapitola budou vozidla tvořená jen pro MSTS BIN 1.6 a vyšší včetně updatů
Už mám z toho takovou hlavu.
Výsledný produkt budu muset otestovat, tak to vidím asi na středu.
Kdo si chce DVD vyzvednou osobně, ať také raději počká do středy.

Na trati toho už moc postavit do sleziny nestihnu, ale nějaká aktualizace bude také.

Když už má Zbyněk Šemora problémy s místem na DVD,co takhle návrh. Kdyby svoji trať včetně Trainsetu začal šířit na dvouvrstvém DVD Médium. Dneska není problém sehnat 8,5 GB DVD a nebo instalace šířit komprimačním programem WinUha. :wink:

Jiří napsal:
Když už má Zbyněk Šemora problémy s místem na DVD,co takhle návrh. Kdyby svoji trať včetně Trainsetu začal šířit na dvouvrstvém DVD Médium. Dneska není problém sehnat 8,5 GB DVD a nebo instalace šířit komprimačním programem WinUha. :wink:

Pokud jsem četl správně, tak není problém s místem na DVD, ale s tím, že celý trainset už má 2 GB a instalačka s tím neumí pracovat. A s tím si DL DVD neporadí.....

Asi bych, Zbyňku, ty instaláky opravdu dal do dvou samostatných souborů.

Zdeněk Itterheim napsal:
Tak to kopíruj v UDF formátu, já takto dělal avi se záznamem tratě cca 3 GB. Zkus to, já s tím neměl problém.
Že jsi neměl problém? Víš jak se blbě 4 Gigovej AVI čte?, Byl jsem rád, když jsem jej na xtý pokus zkopíroval na HD. Jinak jsem byl rád, že jsi mi jej poslal alespoň takto
Jinak to není o komprimaci, ale inteligentní instalaci. Také FAT 32 Ti nepřečte právě větší soubory než 2 GIGA. Win98 NTFS neumí.

Martens napsal:
Asi bych, Zbyňku, ty instaláky opravdu dal do dvou samostatných souborů.
Však ony už jsou současně 4 i více. Psal jsem jen o tom, že když Trainset do jednoho setup nevejde, musím přepracovat scripta instalátoru a to je právě ten den zdržení.

Zbyněk Šemora napsal:
Zdeněk Itterheim napsal:
Tak to kopíruj v UDF formátu, já takto dělal avi se záznamem tratě cca 3 GB. Zkus to, já s tím neměl problém.
Že jsi neměl problém? Víš jak se blbě 4 Gigovej AVI čte?, Byl jsem rád, když jsem jej na xtý pokus zkopíroval na HD. Jinak jsem byl rád, že jsi mi jej poslal alespoň takto
Jinak to není o komprimaci, ale inteligentní instalaci. Také FAT 32 Ti nepřečte právě větší soubory než 2 GIGA. Win98 NTFS neumí.
Zbyňku, limit pro FAT32 je 4GB na soubor ( ne 2GB ). Win98 umí číst i NTFS, pokud mu dodáš externí ovladač. Ale jenom číst !
Už jdem ti psal v minulosti, abys nedělal jeden obří makroinstalátor a rozdělil to na více menších částí max do 0.5GB ( a i to je dost velké ! ). Při tak obrovských souborech se to nevejde do paměti, musí se to naswapovat na disk a odtud teprve rozbaluje. Čím je v PC menší paměť, tím je to horší. Každý nemá RAM 1 GB a více. ( Když jsi byl u mne, tak jsem ti nabízel přeuspořádání do formátu "www" a tys to odmítl s tím, že si na to stačíš sám, jako vše. )
A taky zanech těch rychloupdatů trainsetu. Je tam zase spousta chyb, zasahuješ do eng, ale v hlavičce ponecháváš jen původní info a tím se zase ztrácí přehled o verzích. Snad jsme se na tom dohodli jasně, že kdokoliv bude dělat jakékoliv změny, tak je jasně zapíše do comment ().
To není o tom, abych tě plísnil nebo se s tebou hádal, nabídek jsi už dostal na pomoc řadu, ale tvrdošíjně je odmítáš a pak si vzdycháš, že to nestíháš, že je to na jednoho moc.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře