Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha - archív #6

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ohledně objednaných DVD. Nechci šířit muzeum tak vyrábím nové instalace. ........ Kdo si chce DVD vyzvednou osobně, ať také raději počká do středy.
Zbyňku, jenom dotaz. Abych věděl, na čem jsem. Já ti minulou sobotu posílal email s objednávkou. Došlo ti to?
Nespěchám na tebe, pouze bych chtěl vědět, jestli se počítá i s mojí maličkostí.

Bobe uklidni se. K pomoci s trainsetem stále vyzývám, včetně Tebe. Jaksi vyslyšeno nebylo a tak co si neudělám sám, to nemám. Jinak po projetí conbuildrem Ti vyjede 0 chyb. Jen upozorňuji, že u motorových lokomotiv se musí použít Jackovy zvuky a nakopírovat do příslušných snd.
Ohledně instalace, nevím, co stále řešíš. Nejsem tak znalý jako ty, no 4Giga, tak jsem se přeřek, ale instalátor mi větší setup než 2 stejně neudělá. Ale jinak nechápu, jak chceš dělit instalaci například na 20 dílů. To chceš, aby během instalace uživatel dvacetkrát musel hlídat potvrzení navazující instalace? Kdo je nezasvěcený do věci, tak na dálku je chytrý jako rádio, ale pokud se nad tím hlouběji zamyslíš, tak zjistíš, že takové řešení je nesmysl.
Ty neumíš číst? Když otevřeš jakýkoli eng a sd, ve kterém jsem dělal změny, najdeš tam v comment mimo jiné i dnešní datum. Dokonce i v Tvém formátu. Myslel jsem, že Ti to udělá radost. Ale nic si z toho nedělej, já už také blbě vidím.

Churchill napsal:
Ohledně objednaných DVD. Nechci šířit muzeum tak vyrábím nové instalace. ........ Kdo si chce DVD vyzvednou osobně, ať také raději počká do středy.
Zbyňku, jenom dotaz. Abych věděl, na čem jsem. Já ti minulou sobotu posílal email s objednávkou. Došlo ti to?
Nespěchám na tebe, pouze bych chtěl vědět, jestli se počítá i s mojí maličkostí.

Na jaké jméno to bylo? Na Churchil žádnou objednávku nemám. Když tak to napiš do SZ

Zbyněk Šemora napsal:
Bobe uklidni se. K pomoci s trainsetem stále vyzývám, včetně Tebe. Jaksi vyslyšeno nebylo a tak co si neudělám sám, to nemám. Jinak po projetí conbuildrem Ti vyjede 0 chyb. Jen upozorňuji, že u motorových lokomotiv se musí použít Jackovy zvuky a nakopírovat do příslušných snd.
Ohledně instalace, nevím, co stále řešíš. Nejsem tak znalý jako ty, no 4Giga, tak jsem se přeřek, ale instalátor mi větší setup než 2 stejně neudělá. Ale jinak nechápu, jak chceš dělit instalaci například na 20 dílů. To chceš, aby během instalace uživatel dvacetkrát musel hlídat potvrzení navazující instalace? Kdo je nezasvěcený do věci, tak na dálku je chytrý jako rádio, ale pokud se nad tím hlouběji zamyslíš, tak zjistíš, že takové řešení je nesmysl.
Ty neumíš číst? Když otevřeš jakýkoli eng a sd, ve kterém jsem dělal změny, najdeš tam v comment mimo jiné i dnešní datum. Dokonce i v Tvém formátu. Myslel jsem, že Ti to udělá radost. Ale nic si z toho nedělej, já už také blbě vidím.
Nahoře jsem ti to zvýraznil.
Něco takového je jen u některých :
cd_242202.eng :Comment ( verze: 20.10.2006 - nastavene stupne kontroleru - svetla MSTS Bin 1.5.7 ) , v některých není ani čárka.
Porovnej si například v totalu z toho dnešního upd třeba 560004.eng
BellToggle( 0 1 1 ), "Napetova soustava 25kV/50Hz......
a 560021.eng
BellToggle( 0 1 0 ), "Napetova soustava 3kV ss.
a tak dále a dále, tohle CB nenajde. Když už edituji eng, tak jej rovnou zkontroluji i na jiné chyby, jinak nemá cenu se v něm vrtat. Vznikají jen další rychlokvašky.

Co se týče instalátorů, tak to nemusí být jeden, ale může jich být více a už vůbec nemusí navazovat automaticky. Stačí je jen rozdělit podle skupin:
loko-E, loko-D, loko-M, vovy-P, vozy-G, atd. Je to naprosto jednoduché a ten setup.exe se může jmenovat každý jinak. Nevím, co v tom pořád hledáš za komplikace.
Určitě je pro uživatele rozumnější, když párkrát potvrdí a ví, že to jede, než dlouhé minuty čekat a nabýt dojmu, že to nic nedělá, zamrzlo a pak to sestřelí, případně píše dotaz, že se mu CD/DVD nadaří načíst.
Ten chytrý na dálku jako rádio mám být já ?!
Podívej se, jak dělají instalátory výrobci softů a her, 2GB exe ani msi ani cab tam nenajdeš ! Větší soubor než 200MB jsem ještě nevidě u nikoho.
A to nemluvím o případné chybě čtení mechaniky, která dokáže vypočítat korekční opravu, ale ne u mamuta.
Začni myslet jako uživatel a ne jen, že je to pro tebe v tom prográmku pohodlné.

Zbyňku, klííííííd ....

Bobe, když Zbyněk do něčeho sahal, tak tam je uvedeno Comment ( verze 2006-30-10 sprahla 30cm Semora ), tj. upravoval co? Upravoval spřáhla. Zbyněk se snaží udržet Trainset BP provozuschopný a navíc provozuschopný pro aktuální Bin. A že si třeba autor skinu neprojde komentáře a neopraví (jednotka 560) ... to na funkčnost nemá vliv ... Zbyněk má myslím dost jiné práce, na kterou se těšíme ... a dokonalý Trainset, jednotný u všech, normovaný ... ten já už dnes považuji za sci-fi, protože v Česku není snaha a vůle něco takového stvořit ... a koneckonců ... když už ve Zbyňkově Tranisetu chyby vidíš, tak mu pošli upravené věci s komentářem co a jak a Zbyněk je určitě rád zařadí do příštího update.

Jsi zkušený uživatel a už si toho pro MSTS i dost udělal, ale někdy, nic ve zlém, jsi jak čertík ze škatulky ... ale teď prosím nech Zbyňka žít ... nebo se naštve, zanevře na MSTS a ...........

Bobe, včera jsem to psal trochu s humorem, ale dnes už vážně. Uvědom si, Džordž nám udělal vynikající věc a to MSTS Bin1.6. Ale druhou část nechal správně na nás, abychom také přiložili ruku k dílu a naladili si Trainset. Jinak to nemůže korektně fungovat. Já měl jakš takš hotovu polovinu. Čekal jsem rok a nic. Takže jsem usoudil, dát dohromady komplet Trainset, na to nikdo z Vás, co zde sedíte, nemá, včetně Tebe Bobe. Jak jsi to nazval rychlokvaškou, tak to trvalo přesně 7 pracovních dní (mezi tím jsem jen prodával) od rána do večera. Před tím jsem psal výzvy k pomoci a ozval a pomohl s trochou do mlejna jen Honza U. Tento pán mi i v minulosti naladil, některé nesymetrické vozy, najdeš to v readme.

Ohledně instalátoru, Bobe uvědom si, že profici mají placené verze. Můj instalátor je zdarma, proto má omezené možnosti. Ale mohu Tě ubezpečit, že většina uživatelů problém s instalací nemá. Jestli někdo používá kancelářekou verzi PC s 256 MB Ram, tak je kaskadér, když na tomto chce pařit MSTS. Doporučuji 1giga paměti. Dnes už ramky drahé nejsou.

2zbynek mne by sa zas viac pacili obycajne zip-y so subormi - clovek ma lepsi prehlad co sa kam instaluje. instalator mi pride (pokial nie je nutny zapis do registrov) asi ako kanon na vrabce.

ale uznavam, ze bhu nemusi mat rovnaky nazor ako ja. (a tak mi ostava spustat instalatory do tempu a potom si to stamad kopirovat)

jeffer napsal:
2zbynek mne by sa zas viac pacili obycajne zip-y so subormi - clovek ma lepsi prehlad co sa kam instaluje. instalator mi pride (pokial nie je nutny zapis do registrov) asi ako kanon na vrabce.

ale uznavam, ze bhu nemusi mat rovnaky nazor ako ja. (a tak mi ostava spustat instalatory do tempu a potom si to stamad kopirovat)

Jeffer, to jsi ty....ale podívej se kolik lidí se ptá, co kde se má nainstalovat.....takže podle Tebe je to kanon na vrabce, pro "tukany" je to maximální možný komfort......co Ti taky brání si to nainstalovat bokem a pak tam přesunout?

Každý má trochu pravdy,ale dokážeš si uvědomit jak to bude mít "obyčejný"pouhý uživatel tratě tzv.OK,OK když bude muset stále hledat co a kam?Nejsou všichny PC technici,jak psal Zbyněk protiblobstní instalace,dokážeš si pak představit tu lavinu dotazů,přání a žádosti o radu že se to nainstalovalo tam či onam a teď to nefunguje správně?Osobně na mém PC z RAM 256 to funguje korektně bez problému.S tím RARem by to šlo ale pouze jako testovací formou pouze pro lidi úzce spajté ze simulátorem.Je to přeci pro širokou veřejnost,takže toto dohadování opět vede kam?.........

Tak mohu oznámit, že už jsem opět Ready, instalace otestována a vše by mělo být OK. Přes Michalův program TR se mi podařilo na trati ušetřit přes 100MB místa. Také jsem doplnil některé chybějící textury, co program našel. Testnul jsem to Pendolinem z Bratislavy zima den a na druhém počítači z Prahy zima noc a šel na oběd. Po návratu se právě pendolino z Prahy blížilo k Brnu. Velmi mne potěšilo, že při průjezdu velkými stanicemi svítila nejen všechna světla na lokomtivě, ale i všechna návěstidla. V Bratislavě jsem byl za celkový čas 1.35 hod (z Prahy Sedlece, rychlost 230 km/h).
Instalace jsou opět inteligentní a nikdo nemusí přemýšlet, kam co patří. A hlavně, uživatel musí potvrzovat souhlas s licenčními podmínkami vybraných produktů. Tohle je proti návrhům zde, aby data byla pouze v zipu.
Pokud má někdo s update Trainsetu pro 1.6 problém, například chyby ve zvucích nebo nějaké kabině, dal jsem na web aktuální archivy. (eventuelně doplňujte vzorečky, kdyby chyběl na něco odkaz) Karlovi na MSTS Sinus dám na slezině nové DVD, protože změny v Trainset jsou zásadní a téměř všude. Většinu změn ale řeší update trainset 161.

Musím oznámit, že po nasazení MSTS BIN 1.6 včetně aktualizace vozidel mi MSTS ještě nepadlo a to jsem projížděl všechny možné i nemožné aktivity. Džordž si zasluhuje zlatou hvězdu. Zbyněk samozřejmně taky, tím že na to upravil ten trainset. Po pár měsících jsem si opravdu užil. Aktivita od Kanka s osobákem Praha Kolín Praha je přesně to, co MSTS Bin umí skvěle. Líbí se mi to moc. Kdy jsem naposled viděl tři český vlaky míjející se na trati si ani nepamatuju (141 s nákladem, 151 s rychlíkem a můj vlak s pěti vozy) Prostě hard, kdo to ještě nenainstaloval, tak ať si pohne.

michawel napsal:
Musím oznámit, že po nasazení MSTS BIN 1.6 včetně aktualizace vozidel mi MSTS ještě nepadlo a to jsem projížděl všechny možné i nemožné aktivity. Džordž si zasluhuje zlatou hvězdu. Zbyněk samozřejmně taky, tím že na to upravil ten trainset. Po pár měsících jsem si opravdu užil. Aktivita od Kanka s osobákem Praha Kolín Praha je přesně to, co MSTS Bin umí skvěle. Líbí se mi to moc. Kdy jsem naposled viděl tři český vlaky míjející se na trati si ani nepamatuju (141 s nákladem, 151 s rychlíkem a můj vlak s pěti vozy) Prostě hard, kdo to ještě nenainstaloval, tak ať si pohne.
Jo Nainstaloval jsem MSTS BIN 1.6 a msts už mi šlape jako hodiny,dřív mi to dost padalo a co jsem nainstaloval MSTS BIN 1.6 už to ani jednou nespadlo.

michawel napsal:
... Kdy jsem naposled viděl tři český vlaky míjející se na trati si ani nepamatuju (141 s nákladem, 151 s rychlíkem a můj vlak s pěti vozy) Prostě hard, kdo to ještě nenainstaloval, tak ať si pohne.
Michaweli, ešte napíš, na jakom kompe to prevádzkuješ :wink: :lol:

Naposled editoval moderátor:
Tax: Mno jo, musím s pravdou ven. Core2Duo E6600 a 2GB RAM s grafikou ATI X1600XT. Ale podle me, je uz uplne jedno jestli ma clovek P4 na tech cca 2,4-2,8 Ghz s tím cca 1 GB RAM (možná i méně) a tímhle. MSTS tohle už nerozlišuje. Hlavní chyba je tedy s nějvětší pravděpodobností v těch chybách kódu, které Džordž opravil, nebo nějak obešel.
Ale nebudu tady zas šířit HW chiméry ať nemá Martens práci. Prostě BIN je poklad a téhle trati to jenom prospěje. Doufám, že i Zbyňkovi přidá ještě další chuť do další práce. (nakonec budeme mít možná celou českou síť).
Na MSTS BIN mě napadají aktivity v Rosicích, jak se tam přivěšují ty osobáky od Chrudimy a Havlobrodu na vlaky od Hradce :)))

michawel napsal:
Tax: Mno jo, musím s pravdou ven. Core2Duo E6600 a 2GB RAM s grafikou ATI X1600XT. Ale podle me, je uz uplne jedno jestli ma clovek P4 na tech cca 2,4-2,8 Ghz s tím cca 1 GB RAM (možná i méně) a tímhle. MSTS tohle už nerozlišuje. Hlavní chyba je tedy s nějvětší pravděpodobností v těch chybách kódu, které Džordž opravil, nebo nějak obešel.
Šak ja som len tak jemne rypol, pretože viem, čo máš doma :wink:
Máš pravdu v tom, že HW nie je až tak kritický, ako simulátor sám a kondícia a stav operačného systému. Osobne ma prekvapil môj kancelársky noťas s Centrinom P735 1,7 GHz a integrovanou grafikou Intel 915 - MSTS na ňom fičí lepšie, než na stolnom PC s P4/2400 a AGP 8 VGA. Jediná slabina noťasu je jeho pomalší disk, ale v pohode sa to dá prežiť.Fičím na ňom v 1024x738 a 32 bit, pritom je to OK. Ešte keby ma niekto na slezine aj prakticky a názorne presvedčil o výhodách MSTS Bin, prispôsobím tomu aj moju tvorbu v rámci možností.

Ináč Zbyňku, prebehol som si poslednú aktualizáciu - klobúk dole. Konečne som videl aj okolie HK. Len pre moje opetrolejkované motoráky a staré vagóny by v tom Hradci ( ale nielen tam ) predsa len privítal aj nejaký ten triangel na otáčanie. Neviem si totiž predstaviť, ako by MSTS Bin dokázal otočiť petrolejky na súprave. A v tomto pre značnú časť mojej tvorby stráca praktický význam. Pre moderné trakcie a súčasné motorové vozy je to však značný prínos.

michawel napsal:

Mě to zas nejde, protože mi chybí toto: Varování - číslo položky: 1
Následující vlak může způsobit problémy bude-li v MSTS vybrán, protože vedoucí lokomotiva nemá soubor kabiny (cabview).
Název lokomotivy:: CD Servis1 (** Chybí pohled do kabiny (cabview)! **)
Složka: 'TRAINS\CONSISTS'
Soubor: 'os9341_163+R.con'
Popis: ''

Chyba - číslo položky. 2
Následující soubor nebyl nalezen!
Soubor: 'cd_151\151004noc.ENG'

Chyba - číslo položky. 3
Soubor: 'cd_362\362168noc.ENG'

Chyba - číslo položky. 4
Soubor: 'mav_Pack\MAVApmz.WAG'

Chyba - číslo položky. 5
Soubor: 'mav_Pack\MAVAvmz.WAG'

Chyba - číslo položky. 6
Soubor: 'mav_Pack\MAVBvmz.WAG'

Chyba - číslo položky. 7
Soubor: 'mav_Pack\MAVWrrmz.WAG'

Dříve mi to normálně šlo.

Člověče opusť pravěk, engy s koncovkou NOC jsou od vzniku MSTS BIN zrušeny. Nahradila to automatika. Složka Mav_pack je už také dávno pasé. Byla zrušena před půlrokem.
Takže doporučuji tuto aktivitu buď vyřadit nebo si ji opravit.

Moje chyba - nevymazal jsem archaismy z trainsetu a tudíž mi CB neřval že neco chybí. Mám žalostně málo času, ale zítra se mi snad podaří hodit na web aktualizaci.

Já mám také žalostně málo času. Slezina se blíží a já jsem zamotanej do komplikací. Přece jen jsem měl Nymburk a Poříčany moc daleko od sebe, tak bude nutné zkrátit oblouk před Poděbrady. Tak se mi do toho nechce, ale načrtnuto už mám.
Koleje jsou položeny z Poříčan do Hořátve, tak to přece před cílem nevzdám.

Zbyněk Šemora napsal:
Já mám také žalostně málo času. Slezina se blíží a já jsem zamotanej do komplikací. Přece jen jsem měl Nymburk a Poříčany moc daleko od sebe, tak bude nutné zkrátit oblouk před Poděbrady. Tak se mi do toho nechce, ale načrtnuto už mám.
Koleje jsou položeny z Poříčan do Hořátve, tak to přece před cílem nevzdám.
Je to ale nutné, až to budeš natahovat přes Lysou do Vysočan tak to bude ještě výraznější.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře