a ještě bych zapomněl: aktivita Den blbec bude určitě úplně boží.
Už si jí barvitě představuji:
nastupuji ráno v 6 na Masaryčku na topírenský posun. S lokomotivou T 211.0 tahám banána na přesuvnu. Následně řve z okna strojmistr: čapni toho Banána a fič do perónů, za Úvalama spadla trolej a nejsou mašiny na obraty. Skáču na Banána, jedu strojově Masna - Hl.n. Zapřahám první, co je tam při ruce (R709) a vyrážím směr Libeň, Běchovice, Úvaly. Zde bych střídal, ale není za koho, pokračuji tedy dál. Jedu do Olomouce. Z Olomouce beru protijedoucí NEx kontejnery do Prahy, ale v Třebové končím, mám totiž i Esa i Pendolína a jsem čerstvej a k dispozici. Střídám tedy fíru na SC 75 do Vídně, který má sice Esa i Pendolína taky, ale díky závaru u Úval nebyl správně střídán a nemá pracovní dobu a fičím do Břeclavi na předávku Rakušákovi. Slézám z Pinďulína, dokonce včas. A už na mě řve peróňák! "Znáš Brejlovce? Proboha proč? Na nic se neptej, skoč na támhleto a nakopni to. Stojí tady Hungárka, ještě přijede Vídeňák (R272) a fičíš s obojím odklonem přes Hodonín do Zaječí. V Podivíně urval náklad na zhlaví trolej. V Zaječí už na Tebe počká Brňák, dáš mu Brejlovce, vlezeš si na 350tku a letíš domů. Jedu tedy na EC 170, zpoždění za Zaječím je mírně pod hodinu, metelím si to a drsně krátím. V Kolíně najednou stop, co to? Kdyby ty mašiny měly alespoň vysílačky, na mobil nikdo nezavolá. Koukej z toho spadnout, Pražák Tě vystřídá, ty máš seznání na Nymburk. Ústečák zatuhl někde v prdeli, tak tady máš R718, v Nymburce se vystřídáte. Ale já mám 12 hodin!! Ještě nemáš, tak mlč a jezdi. Nástup si měl v 6:30. Jedu tedy R 718, v Nymburce se střídáme a já mám už vyvezený do osobního náklad a prakticky okamžitě za rychlíkem odjíždím s Pn na Plzeň .To snad nemyslej vážně. Je 17:55, přeci mě nepoženou až do Berouna. A co se to děje? Vše je bokem, zelená ulice, Poříčany, Běchovice (12 hodin), zamknu to až v Libni, volá TRSka - dispečer ti vzkazuje, že nejrozumnější střídán je na hlaváku, nebudeš muset MHD domů, dobrá, kloníš hlavu a v 7 večer dojíždím na Prahu hl.n. (trať z Běchovic přes Malešice na čekačky ještě není) a mám toho zdravě plné zuby.
Nějak tak si to představuješ?
Ahoj Petr