Já si myslím že je to spíš výzva pro modeláře než pro stavitele tratě. Jedním z důvodů proč jízda po trati cuká, při aktivitách, kde jsou LS padá je to, že modeláři dělají objekty s velkým počtem polygonů. Například modeláři by mohli vyrobit tzv. nizkopolygonove modely určené výhradně pro aktivity jako LS ( tyto modely by nebyly určeny pro hráče, kteří by si takto sestavili vlak a jezdili by s ním, ale byly by určeny buď jako traffic nebo LS ). Včera když jsem si prohlížel toto fórum tak tam někdo říkal, že u jednoho modelu snížil počet polygonů z 10 tisíc na minimum a takto mohl vytvořit i 30 modelů které obsahovali 10 tisíc polygonů je rozdíl když jeden model má 10 tisíc polygonů, než kdyby 30 modelů tedy skoro celá souprava obsahovala 10 tisíc polygonů.
Taktéž objekty v trati, všechno snížit nikoliv počet objektů, ale počet polygonů, a nebo udělat kulisy,Stavitelé ať staví veselé dál. Kdyby modeláři snížili počet polygonů, tak můžeme jezdit nejen do Vladivostoku be trhání, cukání, ale rovnou od pobřeží atlantiku až k pobřeží pacifiku. ( to je samozřejmě myšleno jako nadsázka ), ale právě nejvyšší počet polygonů ovlivňuje cukání, trhání, padání, atd.
Sice budeme mít graficky v horším stavu modely, objekty, ale budeme jezdit bez cukání. Ale rozhodně neházejme vinu na stavitele tratí.
Nedávno jsem si stáhnul z internetu zahraniční trať a musím říci, že z 99 % byla posázena nízkopolygonovými objekty, byla víc vybavenější než Zbyňkova trať skoro a jízda v noci byla paráda. Všechno svítilo, vyhybky, peróny, člověk vlastně nemusel ani v lokomotivě zapínat dálková světla. Taktéž jízda ve dnech, třeba krásné lípy, většinou to byly hromady kulis, ale pokud člověk se díval na krajinu z pozice strojvedoucího, tak ty kulisy nevnímal. ( ano je to trať Kiev- Fastov ). U této trati jsem skoro vůbec nezaznamenal cukání, stanice, zastávky byly doslova vyšperkované různými objekty a přitom FPS bylo kolem 30. Aktivity jsem nezkoušel, ale samotná jízda byla super.