Zdravim,
jako autor tohoto popisu/navodu pridavam par zkusenosti a poznamek:
1) Zkousel jsem distributor s prubeznym odbrzdenim v nastaveni i pro loko (tedy nefunkcni primocinna brzda) v akrivitach na Wupper Expressu 10 (RE a S-bahn) a subjektivne jsem byl spokojeny - prubezne odbrzdeni mi umoznilo presne zastavovat a tak dodrzovat jizdni doby. Hlavne u S-Bahnu, kde je jedna zastavka za druhou se to velmi hodi. U RE kde obcas svistite 160 a jizdni doby jsou take dost ostre, se presne brzdeni take hodilo. Jsou to typicke aktivity, kde primocinnou brzdu nepotrebujete.
Subjektivne se mi to libilo.
Ted se chystam na nejake nakladni aktivity, kde bych chtel vice projet nastaveni, kdy na loko bude fungovat i primocinna brzda. U dlouheho nakladniho vlaku neni tak vyznamna hmotnost loko a zaroven u nastaveni brzd na G brzda odbrduje dele, takze vypadek lokomotivy je pomaly.
2) Vse co jsem sepsal, je vytazeno z literatury - snazil jsem se podle brzdovych charakteristik nastavit casy napousteni a vypousteni. Protoze jsem na masine sedel naposledy jako dite, tak nedokazu posoudit, zda to presne odpovida realite, vzhledem ale k tomu, ze to odpovida normam, nemelo by to byt od reality daleko. Samozrejme uvitam kritiku od kolegu, kteri opravdu jezdi.
3) Nejlepsi co muzu doporucit - proste to zkus. Ja si vzdy upravim jen vozy, se kterymi pojedu, abych neztracel cas.
Zdravim
ZSR