Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
LuděkD napsal:Jaká je nejfrekventovanější trať v ČR?
Čuřil napsal:LuděkD napsal:Jaká je nejfrekventovanější trať v ČR?
To je ale hloupe polozena otazka :xKazda trat je frekventovana, pokud po ni neco jede.
Ale dobra, podle mne to je trat 270 :salut:
Nyní zřejmě Praha hl.n. - Praha Vršovice.Milan Grygar napsal:již dlouhodobě je nejfrekventovanější úsek v ČR a vůbec v Evropě jednokolejka mezi Praha hl.n. a výhybnou Vítkov. Jinak která trať v současné době je nejfrekventovanější taky netuším.
Milan
To jako, že tam jsou nyní tři plnohodnotné traťové koleje v celé délce ? ( Jezdíval jsem jen po dvou levostranně. )PAja26 napsal:Teď jsme dělali něco na 270 v úseku Ostrava Hlavní - Bohumín Vrbice a nestalo se aby tam byla pauza delší jak 7 - 8 min. dle podkladů který mám tam projede 277 vlaků za 24 hodin. To se mi zdá slušný (je to tříkolejka).
bob57_cz napsal:PAja26 napsal:To jako, že tam jsou nyní tři plnohodnotné traťové koleje v celé délce ? ( Jezdíval jsem jen po dvou levostranně. )
Jedině souhlas...PAja26 napsal:Z jednokolejek potvrzuji 300 Nezamyslice - Holubice tam to je k 80 vlakům, což je pro jednokolejku asi zvládnutelný limit.
Pokud si dobře pamatuji, tak nejfrekventovanější jednokolejkou byla vždy trať Plzeň-Cheb. Teď jsem se díval na plachtu a pokud tam opravdu jezdí všechny vlaky, které jsou nakresleny, prvenství jí v případě limitu 80-ti vlaků zůstalo.PAja26 napsal:Z jednokolejek potvrzuji 300 Nezamyslice - Holubice tam to je k 80 vlakům, což je pro jednokolejku asi zvládnutelný limit. Podobně na tom bude ještě 031 Hradec Králové - Pardubice.
Tom Kanka napsal:Pokud si dobře pamatuji, tak nejfrekventovanější jednokolejkou byla vždy trať Plzeň-Cheb. Teď jsem se díval na plachtu a pokud tam opravdu jezdí všechny vlaky, které jsou nakresleny, prvenství jí v případě limitu 80-ti vlaků zůstalo.PAja26 napsal:Z jednokolejek potvrzuji 300 Nezamyslice - Holubice tam to je k 80 vlakům, což je pro jednokolejku asi zvládnutelný limit. Podobně na tom bude ještě 031 Hradec Králové - Pardubice.
Zastávky nejsou dvoukolejné, ale jsou stavěné jako výhybny s dlouhou užitnou délkou koleje ( např.Salajna, Valy,.. ), takže se dva protijedoucí vlaky stačily vykřižovat bez zastavení případně jen se snížením rychlosti.Venny napsal:I obyčejné zastávky jsou VŽDY dvojkolejné.
bob57_cz napsal:Zastávky nejsou dvoukolejné, ale jsou stavěné jako výhybny s dlouhou užitnou délkou koleje ( např.Salajna, Valy,.. ), takže se dva protijedoucí vlaky stačily vykřižovat bez zastavení případně jen se snížením rychlosti.Venny napsal:I obyčejné zastávky jsou VŽDY dvojkolejné.