Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)

Martine, já teda zírám. :eek: Jen jedna otázka. Máš to všechno zálohované? :D

Naposled editoval moderátor:

Michale, věř že to zálohované mám, několikrát v PC, na DVD, na externím harddisku a ještě u jiných lidí :lol: :lol: :lol:

Zbyňku to ukládání trvá přesně 3 minuty ( + - pár sekund), kdysi to bylo lepší, ale tím jak jsem pokládal koleje do Cierné a do Bratislavy, tak tím i stoupala doba ukládání. Načítání editoru tratě trvá taky ty 2 - 3 minuty, nevím jestli je to nějakou chybou v PC, nebo hold dlouhou tratí... Kdyžtak to ukládání můžeš zkusit na tvojem PC, ale spíš zkus počkat až po aktualizaci.
Počítač mám docela dobrý, dvoujádrový procesor, 2.0 GB RAM, grafika je taky namakaná, a windows mám nedávno nový, takže počítačem to asi nebude... :?:

Ahoj! Teda klobouk dolů! kouknu se takhle na stránku trati 321 a vidím, že aktualizace bude až do Prahy! :eek: To bude teda něco! Už se na to moc těším a všem přeju krásný Nový rok!:)

Stavitelxx napsal:
Zbyňku to ukládání trvá přesně 3 minuty ( + - pár sekund), kdysi to bylo lepší, ale tím jak jsem pokládal koleje do Cierné a do Bratislavy, tak tím i stoupala doba ukládání. Načítání editoru tratě trvá taky ty 2 - 3 minuty, nevím jestli je to nějakou chybou v PC, nebo hold dlouhou tratí... Kdyžtak to ukládání můžeš zkusit na tvojem PC, ale spíš zkus počkat až po aktualizaci.
Počítač mám docela dobrý, dvoujádrový procesor, 2.0 GB RAM, grafika je taky namakaná, a windows mám nedávno nový, takže počítačem to asi nebude... :?:
Martine, tak jsem dal aktualizaci 9, ale na mým dvoujádru mi to po načtení zatím padá, načteno je v editoru za 25 sekund.
Tak jsem oprášil můj pradědeček Athlon 2800XP. Start editoru byl trochu delší, necelou minutu. Pak jsem označil kolej a dal SAVE. přesně 105 sekund.
Ještě na poslední pokus zkouším dvoujádro. ......Ha našel jsem nějakou jinou zálohu a tu jsem aktualizoval devítkou a už to šlape.
Start editoru 25 sekund, Save databázového objektu 45 sekund. Martine, co to máš za parní počítač ? Asi jedině dva roky staré Pentium D 3,2 giga.

Ale když spočítám ty Tvé 3 minutové save, tak s mým krámem by jsi byl s kolejemi dávno na Šumavě.
:D A to jsem nic nevypínal, na pozadí mi běží antivir, webkamera, APC power chute a další nesmysly ujídající paměť.

Zdravím,
tak jsem čekal, že bude hotová krajina do Košic a hup, ona je tam Praha. No, ale důvody jsou celkem pochopitelný. Díky za to osvětlení v noci! Jezdím na týhle trati hlavně v noci, takže už se fakt těším. Taky je fajn, že jsou na stránkách napsány plány do budoucna. Měl bych k tomu jen jeden dotaz - proč trať Praha - ČB přidávat k týhle trati? Kromě toho, že s tím bude mít víc práce počítač, tak k tomu nevidím logický důvod - vlaky ze směru od Moravy nepokračují z Prahy na jih. Nebylo by lepší to udělat jako samostatnou trať???

PetrSv napsal:
... - vlaky ze směru od Moravy nepokračují z Prahy na jih. Nebylo by lepší to udělat jako samostatnou trať???
Třeba tudy pojede odklonem "Remek".

bob57_cz napsal:
PetrSv napsal:
... - vlaky ze směru od Moravy nepokračují z Prahy na jih. Nebylo by lepší to udělat jako samostatnou trať???
Třeba tudy pojede odklonem "Remek".

Anebo R 662,663 Rožmberk,který pojede odklononem přes Prahu-Pardubice-Českou Třebovou-Olomouc hl.n. mimořádně zastaví v Přerově a pak pojede jako normálně.Lukáš Mach

KimiR napsal:
Anebo R 662,663 Rožmberk,který ...
A jakou, myslíš, že měl právě tento rychlík přezdívku :?: :idea: :salut:

Čítal na tomto fóre niečo o chýbajúcich textúrach napr. v noci. Takže mám takú otázočku: Ak by som prešiel z Popradu do Českej Třebovej a vypísal by som z hlášok tie chýbajúce textúry, tak mr. Stavitelxx by ich doplnil? Alebo je aj iná, jednoduchšia metóda? :idea: :study:

ony tam většinou jsou... stači si z textures trati nakopirovat přislušnou texturu do požadovane složky (např. night)

blazo napsal:
ony tam většinou jsou... stači si z textures trati nakopirovat přislušnou texturu do požadovane složky (např. night)

v night áno, ale ak chcem hrat v zimnom obdobi a snehu, tak mi chýbajú niektoré textúry a ak ich nakopírujem zo zložky textures, tak mam v bielej krajine zelené pole...

To nakopírovanie je iba dočasné riešenie kým si to autor trate chýbajúce textúry všimne a vydá napríklad v ďalšej aktualizácií. Tým, že nakopíruješ textúry do zložky so zimnými textúrami budeš mať ako píšeš napríklad zelené pole (pretože skopíruješ vlastne letnú textúru), ale simulátor ti už nebude vyhadzovať chyby.

Ivan.ps napsal:
To nakopírovanie je iba dočasné riešenie kým si to autor trate chýbajúce textúry všimne a vydá napríklad v ďalšej aktualizácií. Tým, že nakopíruješ textúry do zložky so zimnými textúrami budeš mať ako píšeš napríklad zelené pole (pretože skopíruješ vlastne letnú textúru), ale simulátor ti už nebude vyhadzovať chyby.

To hej, len to tam potom dosť kričí. Tak ako aj násypy nadjazdov, ktoré sú tiež len zelené v bielej krajine.

No k tomuto by sa mal vyjadriť autor trate. Moc neverím tomu, že by do trate nedal takéto " dôležité" textúry, aj keď som už 321-ku v zime dlho nehral.

Sice by si mohl každý dokopírovat chybějící textury sám, tím že vždy při chybové hlášce chybějící texturu zkopíruje z Textures do složky Night, nebo Snow atd, ale je to jen nouzové řešení a pak budou některé textury v noci zářit, nebo ve sněhu budou zelené stromy. A já tyto chybějící textury nedoplním, protože nemám čas na to, abych celou trať projížděl ve všech možných ročních obdobích... Takže nejlepší řešení je to, že tu trať celou projedete a vypíšete chybějící textury, abych je mohl doplnit. Stačí jen název chybějící textury a kde chybí (noc, zima...)

Jinak aktualizace bude během příštího týdne, pokud půjde vše tak jak má.

Stavitelxx napsal:
Sice by si mohl každý dokopírovat chybějící textury sám, tím že vždy při chybové hlášce chybějící texturu zkopíruje z Textures do složky Night, nebo Snow atd, ale je to jen nouzové řešení a pak budou některé textury v noci zářit, nebo ve sněhu budou zelené stromy. A já tyto chybějící textury nedoplním, protože nemám čas na to, abych celou trať projížděl ve všech možných ročních obdobích... Takže nejlepší řešení je to, že tu trať celou projedete a vypíšete chybějící textury, abych je mohl doplnit. Stačí jen název chybějící textury a kde chybí (noc, zima...)

Jinak aktualizace bude během příštího týdne, pokud půjde vše tak jak má.

To som presne potreboval vedieť... Prejdem hlavný úsek Poprad - Česká Třebová v lete v noci, v zime cez deň, v zime v noci, a keď ostane čas, pozriem aj jar a jeseň. (tam chýbali nejaké stromy).
Pýtal som sa dopredu, aby som nevypisoval a nenaháňal sa zbytočne

Ja len,že čo sa týka zimy...Tak textúry moc nechýbajú (Teda niektoré hej,napr.ACleantrack1_K.ace,ppk01.ace...) chýbajú len S. súbory v Shapes (väčšinou v Track_K) .No mám ich vypísané,ešte aj pokračujem,no zoznam to bude krásne dlhý,to hovorím vopred :lol:

Kevin napsal:
To som presne potreboval vedieť... Prejdem hlavný úsek Poprad - Česká Třebová v lete v noci, v zime cez deň, v zime v noci, a keď ostane čas, pozriem aj jar a jeseň. (tam chýbali nejaké stromy).

To je to nejlepší co můžeš udělat. Seznam to bude určitě dlouhý, ale je to důležité, pokud chcete jezdit bez chyb i v noci a ve sněhu atd.
A taky je důležité, aby ten seznam byl co nejdříve, abych ty chybějící soubory mohl dodat ještě v aktualizaci 10.

Stavitelxx napsal:
Kevin napsal:

To je to nejlepší co můžeš udělat. Seznam to bude určitě dlouhý, ale je to důležité, pokud chcete jezdit bez chyb i v noci a ve sněhu atd.
A taky je důležité, aby ten seznam byl co nejdříve, abych ty chybějící soubory mohl dodat ještě v aktualizaci 10.
Zkus tohle a přesný seznam si můžeš vytisknout ihned:
http://msts.web2001.cz/trackreport/index.html

Zbyněk Šemora napsal:
Stavitelxx napsal:
Kevin napsal:

Zkus tohle a přesný seznam si můžeš vytisknout ihned:
http://msts.web2001.cz/trackreport/index.html

Dík. Skúsim to. Zatial som prešiel úsek Č. Třebová - Poprad 4 x v noci, vždy v inom ročnom období. Aspoň skontrolujem.
Inak je velmi zaujímavé prejsť celú trať za hodinu a štvrť... (DB_ICE3)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře