Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #2

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Re: Trať ČD/ŽSR Olomouc - Ostrava - Žilina - (Košice)

Simons napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Stavitelxx napsal:
Já nevím proč se to tu pořád řeší.
Trať BP se instaluje sama, tam není o čem mluvit a kdo si chce nainstalovat Trať 321, má k tomu na DVD stručný a jasný návod, tak ať se do něj podívá... :idea:
A ty máš pocit, že návody někdo čte? Já tedy ne. Proto jsem už na svých stránkách udělal verzi obrázkovou, ale nejlepší by asi byl komix nebo přímo video i se zvukem, kde by se uživatel navigoval, co má dělat. :lol:

Tak to máš teda Zbyňku pravdu...bylo by to nejlepší.Čtení návodů je strašně zdlouhavé :lol:...ale nedělejme si z toho legraci,teď vážně.Kdyby nebylo návodů,tak by většina lidí nevěděla,co má jak udělat aby to správně fungovalo.Ale musím uznat,že to s tím komixem není špatný nápad :lol: :wink:

Nejste náhodu líní na čtení návodu??? Já vše co jsem instaloval BP,321,130žsr, i cizí např. italské,maďarské,... tenkrát jsem četl návody jak správně instalovat a zacházet atd. Dodnes mi nedělá problémy doplňovat další modely, tratě (hlavně cizí), atd... Když mi něco nefunguje stejně dřív či později zjistím co mám špatně nastavené (hlavně globaly - teď mám vše označené co se musí použít atd...) anebo přečtu návod nebo vyhledat ve fóru. HLAVŇĚ POUŽÍVEJTE MOZKY!!! (ŠEDÉ BUŇKY) a né obrázky vše nakreslené jako pro malé děti. Měl jsem kdysi problém s nastavení s virtuální paměti, později jsem na to přišel jak na to a pak nastavil :D. Jinak to Desatero nastavení PC je hodně snadné nastavit to by mělo snad zvládnout všichni stačí číst, číst, číst návody co tam píší.

Naposled editoval moderátor:

Žižkovský Josef napsal:
Bob47_cz napsal:
Tak to pěkně kecáš !
Jestliže se spouští štreka BP ( případně jiná, která používá její speciální Global ), nesmí být současně v adresáři ROUTES přítomna žádná trať, která používá Xtracks, jinak to padne.

Nyní kecáš ty,
když už mi tykáš.Jestli že mám v Routes třebas deset různých tratí a používám pro spuštění program TrainStore,potom je to MSTS úplně jedno.Jenom samozřejmně nemohu spustit trať,pro kterou není platný Global.Toto jsem nenapsal,protože jsem předpokládal,že je každému jasné,že používám Train Store a předpokládám,že ho používá více lidí,neboť docela zkracuje start MSTS.Takže jsem nekecal,jenom předpokládal,použití tohoto programu.

Já Trainstore nepoužívám... za pomocí jednoduchého prográmku Total Commander si to prostě přehodím z adresáře do adresáře a je to. Přejmenuju GLOBAL a mám klid. V podstatě něco podobnýho :-) :salut: přeji hezký den

Staropražský Josef napsal:
Bob47_cz napsal:
Tak to pěkně kecáš !
Jestliže se spouští štreka BP ( případně jiná, která používá její speciální Global ), nesmí být současně v adresáři ROUTES přítomna žádná trať, která používá Xtracks, jinak to padne.
Nyní kecáš ty,
když už mi tykáš.Jestli že mám v Routes třebas deset různých tratí a používám pro spuštění program TrainStore,potom je to MSTS úplně jedno.Jenom samozřejmně nemohu spustit trať,pro kterou není platný Global.Toto jsem nenapsal,protože jsem předpokládal,že je každému jasné,že používám Train Store a předpokládám,že ho používá více lidí,neboť docela zkracuje start MSTS.Takže jsem nekecal,jenom předpokládal,použití tohoto programu.
No tak vidíš. Myslíš jedno, ale napíšeš úplně něco jiného, což není totéž.
Ono to totiž není jen o použitém Globalu, ale hlavně i o tom, že nesmí být pro simulátor viditelné neodpovídající trati.
Nejen, že nemůžeš spustit neodpovídající trať, jak píšeš, ona nesmí být vůbec vidět pro výběr - nesmí pro simulátor existovat.
Že se o to postará některá z uvedených utilit, jsem objasnil, ty jsi jen předpokládal za samozřejmé něco, co někteří uživatelé ani netuší, že existuje. Bohužel. Používáš utilitku TS, ale to jsi ani slůvkem nezmínil, takže z uvedeného lze usoudit, že ti to koexistuje společně, což samozřejmě je nepravda.
Je třeba se vyjadřovat jasně, jinak některým neznalým začátečníkům vneseš do toho zmatek a my tu pořád budeme odpovídat na již několikkrát zodpovězené otázky a napravovat škody díky nejasně podaným a špatně formulovaným zavádějícím informacím.
( Jak se do lesa volá ... )

BP vs. X-track

Jak čtu poslední příspěvky, stále se zde vyskytuje problém vyřešení koexistence různých systémů - tratí ve standardu BP × X-track (vč. UZK). Myslím si - a píšu o tom již skoro dva roky na různých místech tohoto fóra - že problém beze zbytku vyřeší až pomocná startovací utilita, která po prvotním uživatelově zadání automaticky přiřadí vybrané trati nejen GLOBAL (jako např. TrainStore), ale i další složky s lišícím se obsahem - SOUND a GUI. Je asi jedno, zda přesouváním či přejmenováním. První vlaštovka je již poměrně fousatá, ale bohužel stále jediná, a to pomůcka DAFK03 od Boba57_cz.
Proč zrovna GUI? Různé obrázky při startu mohou uživateli naznačit, jakého systému je aktuálně nastavená trať: u mě černobílí Albatrosové u BP a spol., modrá Gorila u X-track atd. Dále různé provedení ovladače vyhýbek, různé spouštěcí obrazovky např. pro české nebo slovenské či jiné tratě, pozadí nastavovacích obrazovek, poloprůsvitná × plná okna hlášení atd., atd.
Proč zrovna SOUND? České a slovenské ozvučení (Dává odjezd, Jízda proti stůj povolena,...), doprovodné zvuky aj.
Pánové, kteří zvládáte programování - zde máte volné pole působnosti a prostor zapsat se příznivě do podvědomí MSTS veřejnosti.
Děkuji za pozornost a přeji hodně úspěchů... :salut:

plukas napsal:
Já Trainstore nepoužívám... za pomocí jednoduchého prográmku Total Commander si to prostě přehodím z adresáře do adresáře a je to. Přejmenuju GLOBAL a mám klid. V podstatě něco podobnýho :-) přeji hezký den
Jednoduchý prográmek ?
Je to nejdokonalejší správce souborů pro win TCMD ( jeho obdoba v linuxu je BFcommander - BFC ) od doby NortonCommanderu - NC ( v linuxu MidnightCommander - MC ). Není vůbec jednoduchý a spousta uživatelů nezvládá ani jednoduché operace natož pokročilé a o používání zásuvných modulů - pluginů ani nemluvě.
Není free !

Zdravím,
dnes jsem zveřejnil další aktualizaci tratě 321.
Nepřibyly žádné nové úseky, jde pouze o úpravy starých úseků.

Podle reportu jsem doplnil všechny chybějící textury a sám osobně jsem udělal i testovací jízdu v zimě a v noci přes celou republiku, takže teď už se dá jezdit za jakéhokoliv počasí bez objevujících se hlášení o chybějících souborech.
Navíc jsem ještě celkově upravil zimní jízdu, aby se někde neobjevovaly pole bez sněhu, nebo zelené náspy.
Rozdíl před a po úpravě můžete vidět zde:

http://www.ama-cb.cz/msts/Stavitelxx/Zima_1.jpg
http://www.ama-cb.cz/msts/Stavitelxx/Zima_2.jpg

Další úprava se týká počasí, použil jsem pro Trať 321 počasí od Blackwolfa, včetně jeho nově vytvořené hvězdné noční oblohy se souhvězdími
Dále byla od Matese upravena myčka vozidel v Bohumíně, včetně vedlejší haly, vylepšil jsem terenní úpravy v Dlouhé Třebové, odstranil jsem fiktivní triangl s tunelem v Čadci, odstranil jsem nadbývající světelné stožáry v Hranicích na Moravě, stanice Komárov se má jmenovat Opava-Komárov, takže i to jsem opravil, a dodělal jsem noční osvětlení na všech zbývajících úsecích celé tratě.

A ještě je tu jedna novinka, která se týká spíš distribuce DVD než aktualizace. Vytvořil jsem několik jednoduchých fiktivních aktivit, které budu posílat na DVD včetně potřebných vozidel. Je to proto, aby když si nějaký začátečník nainstaluje MSTS a Trať 321, tak aby si mohl hned něco zahrát, a ne se trápit s dalším stahováním trainsetu, stahováním aktivit, instalací trainsetu atd.
Upozorňuji, že tyto aktivity jsou opravdu jen pro začátečníky, velmi jednoduché jízdy bez trafficu, takže kompletní Aktualizaci 11 o velikosti 360 MB si stahovat nemusíte. Stačí stáhnout aktualizační soubor bez aktivit a vozidel (70 MB). Vozidla jsou totožné s vozidlama z Trainsetu BP.

A poslední úprava se týká Aktualizace 10, aby nebyla rozdělená na 4 části, tak jsme ji s pomocí Zdeňka Itterheima sloučili do jediného souboru a umístili na web.

Nevím jaká jsi použil vozidla, ale bylo by velmi dobré, kdyby jsi navázal na TBP a tohle doplnil a naklonoval (naladil) o vozidla, která TBP potřebná nejsou. Všechny stejnosměrné slovenské lokomotivy a velké množství traktorů. A vozů mi chybí hafo. Samozřejmě po dohodě s autory. Taková spolupráce by byla dobrá. Myslím, že uživatelé by tohle ocenili. Starými updaty se současně kromě mě myslím nikdo nezabývá.

Zbyněk Šemora napsal:
Nevím jaká jsi použil vozidla, ale bylo by velmi dobré, kdyby jsi navázal na TBP a tohle doplnil a naklonoval (naladil) o vozidla, která TBP potřebná nejsou. Všechny stejnosměrné slovenské lokomotivy a velké množství traktorů. A vozů mi chybí hafo. Samozřejmě po dohodě s autory. Taková spolupráce by byla dobrá. Myslím, že uživatelé by tohle ocenili. Starými updaty se současně kromě mě myslím nikdo nezabývá.

Vozidla jsem použil jen některé, samozřejmě z Trainsetu BP, ze stránek msts.sinus.cz + update z tvých stránek (update 4 - 6.1).
Další spolupráci můžeme probrat na slezině.

Zdravím všechny,

Stáhl jsem si obě aktualizace a chtěl jsem si podle aktivity zajet úsek Poprad-Tatry - Praha Libeň...ale když vyjedu a postupně přidávám výkon,tak jak vjedu na 20%,tak se mi sama zapne záchranná brzda a tím pádem již zmiňovaný úsek nemohu projet..protože by mi to dělalo stále dokola...to samé platí i z druhé strany...z Prahy do Popradu.Takže chyba budu v lokomotivě 350. :|

Už sa svieti aj na slovenských staniciach :lol: paráda, to hneď bude krajšie vozenie v noci
Už sa teším na ťah do Bratislavy

Simons napsal:
A sleduješ, či si neprekročil rýchlosť podľa Track monitoru?

Kevin napsal:
Už sa svieti aj na slovenských staniciach :lol: paráda, to hneď bude krajšie vozenie v noci
Už sa teším na ťah do Bratislavy

Simons napsal:
A sleduješ, či si neprekročil rýchlosť podľa Track monitoru?

Jo jo také se těším na tah...sleduji rychlost...nejel jsem ještě ani 40 km/h a jak jsem vjel na 20% výkonu tak se sama zapla.I hned z rozjezdu,moment kdy se ukáže 20% tak už působí brzda.

Kromě rychlosti musíš také sledovat ampérmetr (asi), pokud ho překročíš spadne z výkonu, ale záchranka, nemáš aktivované tlačítko bdělosti.

alcapone napsal:
Kromě rychlosti musíš také sledovat ampérmetr (asi), pokud ho překročíš spadne z výkonu, ale záchranka, nemáš aktivované tlačítko bdělosti.

To se mi ale nikdy nestávalo s žádnou lokomotivou...nikdy až teďka v té aktivitě...je to hned z rozjezdu a hned naskočí záchranka...tlačítko bdělosti mám vypnuté,takže to na to nemá žádný vliv.

Simons napsal:
alcapone napsal:
To se mi ale nikdy nestávalo s žádnou lokomotivou...nikdy až teďka v té aktivitě...je to hned z rozjezdu a hned naskočí záchranka...tlačítko bdělosti mám vypnuté,takže to na to nemá žádný vliv.
Je to chybným nastavením monitorů ala ZŠ, konkrétně
OverspeedMonitor(
MonitoringDeviceAppliesFullBrake ( 0 )
MonitoringDeviceAppliesEmergencyBrake ( 1 ) - má být ( 0 )
a nastavení, která mají způsobit zásah brzdy mají být z této sekce přesunuta do VigilanceMonitor nebo EmergencyStopMonitor, kde mají být obě hodnoty ( 1 )
MonitoringDeviceAppliesFullBrake ( 1 )
MonitoringDeviceAppliesEmergencyBrake ( 1 )
V distribuovaném nastavení dochází k zásahu rychlobrzdy z důvodu překročení proudu.
Bohužel je to v TBPup6.1 dodnes i přes již dávno kritizované jako těžký unreal.
Udělej výměnu stroje za novou Tovačovského 350002 a bude bez zásahu.

Ale jak to, že mi to jezdí? Před aktualizací jsem testoval aktivitu den Blbec, kde se z Olomouce do Prahy jede se 151001, která je totožná s 350. Za těch necelých 5 hodin jízdy žádný problém, žádná rychlobrzda. Naopak, s vypnutým VZ nezasáhla ani při překročení stanovené rychlosti. Taková 380 už zasahuje, tam už jsem si musel dávat pozor. Nadproudy mi nikdy nezasáhly, protože dříve jde mašina do skluzu a jen blázen by to tak nechal a nesjel z výkonu. ( Staří fírové vždy říkali : podívej se na ty ruce, já si to do hrobu nevezmu" tak to by mohlo platit i v MSTS vzhledem k zásahům rychlobrzdy )

Zbyněk Šemora napsal:
Ale jak to, že mi to jezdí? Před aktualizací jsem testoval aktivitu den Blbec, kde se z Olomouce do Prahy jede se 151001, která je totožná s 350. Za těch necelých 5 hodin jízdy žádný problém, žádná rychlobrzda. Naopak, s vypnutým VZ nezasáhla ani při překročení stanovené rychlosti. Taková 380 už zasahuje, tam už jsem si musel dávat pozor. Nadproudy mi nikdy nezasáhly, protože dříve jde mašina do skluzu a jen blázen by to tak nechal a nesjel z výkonu. ( Staří fírové vždy říkali : podívej se na ty ruce, já si to do hrobu nevezmu" tak to by mohlo platit i v MSTS vzhledem k zásahům rychlobrzdy )
Otázka je, co myslí tím vypnutým tlačítkem bdělosti. Pokud to má v nastavovacím menu simulátoru vypnuté, ale binem ctrl+4 aktivní, tak to zasahuje - bin je nad defaultem a to bude ten případ.
Když potřebuji ostrý rozjezd, tak to nebudu šolíchat pod první skluzovkou, zapnu písek a do nadproudu se dostanu. Tam se ostatně dostanu i tehdy, když bude mašina klouzat - viz jeho 20% a bum.
Zbyňku, ty to máš z praxe okoukané, ale je tu spousta "pařanů", kteří nemají ánunk o reálném chování mašiny.
Vem si monitory z původního nastavení 350, kde při nadproudu mašině jen vypnul HV a nepšoukla rychlobrzda. Tam to fungovalo normálně.
Ten tvůj "zlepšovák" je prostě kontraproduktivní. Nevím, co tě vlastně k tomu převorání monitorů vedlo.

Já bych chtěl upozornit na jednu drobnůstku na trati. V úseku Horní Suchá - Albrechtice se 2x vyskytuje návěst (nebo jak se tomu nadává) na stažení smetáků. Objeveno na aktualizace č. 10.

Zbyněk Šemora napsal:

Mně ta 350 jezdí normálně v pohodě také,ale tohle udělá pouze v nových 2 aktivitách od Martina.V normální volné jízdě mi všechny lokomotivy jezdí tak jak mají,bez problému.Pouze ne v tomhle případě.

Simons napsal:
Mně ta 350 jezdí normálně v pohodě také,ale tohle udělá pouze v nových 2 aktivitách od Martina.V normální volné jízdě mi všechny lokomotivy jezdí tak jak mají,bez problému.Pouze ne v tomhle případě.
Ve volné jízdě nejsou monitory které hlídají tvoje chování a chování stroje vůbec zapnuty, t.j. nehlídá se červená, nehlídá se překročení rychlosti, zkrátka nic a proto ti to ve volné jízdě jezdí "bez problému".

Kde se vzaly u Kojic podél trati ty skály ? Tam je přece rovina. Bývalo tam potrubí teplovodu z Chvaletic.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře