Trať 120

Chtěli byste trať 120 ve stavu v jakém byla na začátku devadesátých let?

• Ano

Hlasů: 86 38.6%
  • NE, v současném

Hlasů: 110 49.3%
  • Je mi to jedno.

Hlasů: 27 12.1%

• Hlasovalo členů
    223
Zdravím, vozili jsme tam roury z VTŽ Chomutov pro velkého bratra. Z Kladna ingoty pro VTŽ.
Manipuláky Chomutov - Lužná a zpět, vojáky do Trnovan. A kdysi tam jezdil tzv. Vodák, čili rozvoz vody po vechtrech ( Březno, Hořetice, vechtr u přejezdu mezi Žatcem a Trnovanama a končilo se v Sádku u Žatce )v řazení M 131.1 + hliníkový dvouosý kotel, později M 152.0 + kotel.

Ahoj, dá se momentálně někde stáhnout tato trať? Na ofik webu to nejde. Hoďte mi sem prosím někdo odkaz, nebo mi to hoďte na uložto. Díky

wolf069 napsal:
Ahoj, dá se momentálně někde stáhnout tato trať? Na ofik webu to nejde. Hoďte mi sem prosím někdo odkaz, nebo mi to hoďte na uložto. Díky

Podívej se o stránku zpět

prolam napsal:
wolf069 napsal:

Podívej se o stránku zpět

Jestli myslíš ten odkaz na officiální web, tak právě tam to nejde stáhnout. Píše to :HTTP Error 404 - Soubor nebo adresář nebyl nalezen.
Internetová informační služba (IIS)

Předem díky za radu

VáclavS napsal:
Trať jsem vyhrabal a zjistil, že je to zdravá verse trati kde by se mohlo podařit dokončit prvotní úmysl - dostavit trať do Chomutova. Navíc jsem během zkušební jízdy zjistil tolik chyb, že jsem řekl ne , takhle jít trať do světa nemůže. Když už není směrově dobře tak alespoň bez chyb. Divím se sám sobě, že jsem tenkrát vypustil takový zmetek :eek: .
Mimochodem trať se schovala velice dobře - mezi česká vozidla :D.

wolf069: O čem se tady asi píše...

Naposled editoval moderátor:
prolam napsal:
VáclavS napsal:
Trať jsem vyhrabal a zjistil, že je to zdravá verse trati kde by se mohlo podařit dokončit prvotní úmysl - dostavit trať do Chomutova. Navíc jsem během zkušební jízdy zjistil tolik chyb, že jsem řekl ne , takhle jít trať do světa nemůže. Když už není směrově dobře tak alespoň bez chyb. Divím se sám sobě, že jsem tenkrát vypustil takový zmetek :eek: .
Mimochodem trať se schovala velice dobře - mezi česká vozidla :D.

wolf069: O čem se tady asi píše...

A kdy ji znovu zveřejníte?

Naposled editoval moderátor:
wolf069 napsal:
A kdy ji znovu zveřejníte?

A je tady pravidlem se autorů neustále nevyptávat: Kdy tohle? Kdy tamto? A proč tohle a tamto ne? nebo Chci udělat to a to! a podobně. Autoři tvoří především pro sebe a podle sebe, a když už něco zveřejní tak je to jen a jen na nich a na jejich dobré vůli.

Copak se nám to stalo s downloadem? Nevím jestli jsem jediný, ale mě nefunguje. Změní se to, nebo si už nikdy nezaponorkuju, tedy nezajedu? :-)

Zdravím, chtel bych se zeptat jestli by byla možnost od Vás získat trat 120 i za poplatek.
Děkuji Jarmed

Pokud vím, tak Trať 120 od Václava byla ke stažení i ZDE ovšem verzi ve které se zde nachází ti nepovím, navíc moc si od ní neslibuj, je to jen základ a na dosti místech bez krajiny.

Jestli máš takový podklady tak se pochlub, rád se poučím. Jak vypadalo kolejiště původně? Kdy skončilo stavědlo/stanoviště 1 na Smíchovském zhlaví? Měly Hlubočepy původně odjezdová návěstidla? Kdy se naposledy křižovalo v Hlubočepech?
Máš šanci, Hlubočepy budou i v nové trati 120 (verse rok 1985), takže sháním co se dá. A jediné co jsem se zatím dozvěděl, že si celou dobu pletu podniky. Takže jak to teda je? Jinak v pláncích SŽDC je stav někdy z 80. let, ale stav z plánků mi nesedí na fotografické podklady.

Aha, takže jediné co máš jsou plánky z portálu SŽDC? Tím spíš tady netvrď jakési fakta, když vlastně nevíš vůbec nic a jedná se jen o tvoje domněnky!
Zajdi si do knihovny a půjč si tam Zmizelou Prahu - Nádraží a železniční tratě. Tam se dozvíš jak to bylo s odjezdovými návěstidly, apod. Dále si zajeď do Hlubočep a zeptej se prvního člověka, kde byl Technoplyn! Nebo si alespoň přečti třeba tohle: http://prahamhd.vhd.cz/Draha/hlubocepy.htm

Hlubo.jpg

Promiň že si ty fabriky pletu, jsem hlubočepskej a byla tu jedna vedle druhé. Díky za plánek, škoda že nelze použít a musím vzít za vděk letecké snímky. Pár fotografií z let 1984/5 se mi podařilo sehnat a mám i snímky hlásky Hlubočepy pár dní před aktivací Žvahova. Zmizelou Prahu mám, ale ne díl 2, který jsi asi měl na mysli.
Ale něco si odpovím sám. Řídící přístroj byl z roku 1962, stavědlový byl z roku 1969 a byl zrušen v průběhu roku 1989 s redukcí kolejiště stanice při demolici přilehlého továrního objektu. Na to mám letecké snímky, kde již stojí čerstvě aktivovaná výhybna Žvahov spolu s ještě stojícím objektem bývalé hlásky Hlubočepy, vlastní stanice je již redukovaná a objekt asanován. Vlečka Prokopský lom byla odpojena ještě před rokem 1969, protože stavědlový přístroj již s vlečkou nepočítal. Návěstidla se instalovala nejspíš taky v roce 1969, kdy též bylo aktivováno PZZ vzor SSSR na přejezdu Slivenecké ulice (dosloužilo až v řijnu 2009). Jediné novější návěstidlo bylo S3, to bylo instalované před rokem 1985.

Zdravím, mohl by mi někdo poslat kompletní trať (tzn. Trať + 4 balíky textur)? Rád bych si tuto trať zajel, když jsem tam byl tak mi přirostla k srdci, ale downloady na stránce zelezniceck.cz nejsou funkční a na sránce simtrains.eu/TS je jen trať bez textur a všecko je šedé :(

Kdo sleduje vlákno o historii MSTS tak už ví, že se podařilo najít zálohu tratě a trať je nově volně k dispozici (ke stažení ve vlákně viz výše). Po spuštění editoru mi to ale nedalo a začal jsem s lehkým updatem trati. Podle (před lety) nedostupných videí a podkladů jsem u Lužné začal osazovat rychlostníky a v Krupé jsem si všiml zcela špatně postavených zhlaví - jó tenkrát jen podle plánků kolejí (a asi ani to ne) a leteckých snímků. Nově je navíc v Krupé přes stanici rychlost 65 km/h kvůli obloukům na zhlaví tak jak má být. A protože má být stanice ve stavu roku 1992, jsou nově na luženském zhlaví mechanické závory. Na milostínském zhlaví jsem vytvořil zhlaví v oblouku tak jak má být.
Krupa01.jpgKrupa02.jpg

A řešit jsem musel dalšího kostlivce, respektive několik kostlivců najedou. Stanici Sádek u Žatce mám s 5 dopravními kolejemi, což je špatně, protože jich tam nebylo nikdy více než 4. Co ale je v trati problém, je 2. TK mezi Sádkem a Měcholupy. Tato TK byla naposledy v provozu v roce 1978 a poté sloužila jako odstavná kolej. Snesená byla někdy začátkem 90. let. To by nebyl takový problém. Jenže zatímco úsek Sádek - most přes Blšanku je provozován v 1.TK, tak zbytek je provozován v bývalé 2.TK včetně mostu přes Blšanku. Zde dvoukolejku nechávám v celém úseku, protože tak vynikne unikátní uspořádání zhlaví u stanic Milostín, Sádek, Měcholupy a Trnovany.

Back
Nahoře