Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Další den trochu posun z Týnce do Záboří nad Labem. Do těch vlečkových kolejí mi chybí víc železného nepořádku, abych to tam trochu víc zaharaburdil. Ale nejprve co na to řeknou vlaky ve hře. Zatím je jízda z Pardubic do Kolína bez problémů. Ale čím víc se blížím ke Kolínu, tak jdou práce pomaleji.
182tynec.JPG 182zabori1.JPG 182zabori2.JPG

Mezi Zábořím a Starým Kolínem je strážní domek s pověšeným loukoťovým kolem a vzpomněl jsem si, že takový domeček někde mám. Starý Kolín obec, také to nemělo konce, ale už to zde jakš takš vypadá. Pak ještě něco doplnit v Kolíně a budu moci už jen dokončovat nějaké drobné dodělávky. Například cestou autem na slezinu jsem si všiml při pohledu z Barrandovského mostu, že mi na druhém břehu chybí jeden velký skalní blok. Také bude nutné vše otestovat, projít, projet a tak nějak asi za týden by mohla být aktualizace.
192stdomek.JPG 192stkolin1.JPG 192stkolin.JPG

Ahoj Zbyňku, vím, že už se tu o tom zmiňuji po nekolikráte, ale zkusím to znova. :-) Když už se bourá, staví, doplňuje... Nechtěl by jsi obnovit tu starou trať mimo tunely na trati Třebová - Zábřeh? Martin má koridor a ty by jsi to měl komplet postaru. Jinak obrázky vypadají nádherně a co jsem projel taktéž, zítra zase odjíždím do Ostravy, začínají hudební aktivity a času je čím dál méně. Tím se i opravy aktivita nějak více táhnou.
Dan

Nevím nakolik má Zbyněk původní plány kolejí a Krasíkov byl návěstní raritou. Něco u sebe mám v počítači, který mi ale včera odešel. Nový snad přivezu odpoledne, otázka ale bude nakolik se mi podaří rozchodit stará data.

Sice jsem brblal, že mě část starého úseku zdržuje, ale kdyby to bylo celé, byl bych pro. Taky jsou to nějaké vzpomínky z dřívějška.:) A když už je v projektu BP i k dispozici výstražník SSSR... Od Zábřeha po Třebovou, co já vím, kdysi vřeštěla celá trať, nebo alespoň většina přejezdů na ní.:D

...... Nechtěl by jsi obnovit tu starou trať mimo tunely na trati Třebová - Zábřeh? ...
Dan
Tenkrát, když jsem tam byl dokumentovat to tam bylo vytrhané jak po válce, proto jsem Krasíkov a Tatenice udělal ponovu. Ale stejně v té rovince do Rudoltic trati víc sluší ta koridorová 160tka. Žichlínek byla dříve myslím stanice. Tam by mne přinutil to dát do původního stavu jen zázrak. :)
Ale teď si s tím naštěstí nedělám žádné starosti. Tam mne to nebolí. Mám opraveno a dokončeno co se zvládlo a dál se uvidí.

Stanice v Žichlínku je hodně dlouho zrušená, již SJŘ 1976/77 ji neuvádí. Ono to tam pomalé nebylo, tam bylo dovoleno 120 až ke Krasíkovu. Sice pozice původních návěstidel v Krasíkově mám i včetně několika fotografií, ale osobně nevím jak nasimuloval rozdíl jedno/dvoukolejný provoz v MSTS vzhledem k tomu, že průjezd tunelem při jedno/dvoukolejném provozu ti nejdřív předvěstil od Zábřehu poslední blok/respektive od Rudoltic vjezdové návěstidlo a pak jsi to viděl ještě jednou na předsunutém vjezdu před tunelem nebo na odjezdovém návěstidle ve stanici.

Kolín už pro dnešek nechci ani vidět. Bylo tam nutné předělat a dobudovat koryto Labe, ostrůvky a pak nekonečné osazování, aby to trochu jako v Kolíně vypadalo. Musel jsem to vzít na všechny strany až za Kolín. Nejhorší je vybírat nějaké podobné baráky a většinou není co. Příští týden to tam ještě trochu doladím. V nejfrekventovanějším čtverci jsem se dostal na 1550 objektů, což se ještě dá.
222kolin1.JPG 222kolin2.JPG 222kolin3.JPG 222kolin4.JPG 222kolin5.JPG 222kolin6.JPG

Velmi krásné p. Šemoro, škoda jen toho že už dlouho jste nevydal žádné ukázkové video z trati na you tube. Jinak klobouk dolu. Takové vylepšení jsem vubec nečekal. L

Něco se Zbyňku objevilo k Hlubočepům, takže doplnění: http://www.k-report.net/ukazobrazek.php?soubor=1015333.jpg&httpref=28/435 - toto byl účel onoho zděného domku na řeporyjském zhlaví. Nešlo o výhybkářské, nýbrž o závorářské stanoviště na účelové komunikaci do podniku Technoplyn, který byl opuštěn koncem 60. let a kolem let 1988/9 srovnán se zemí. Tehdy byly patrně odstraněny závory na snímku a most přesunut stranou (slouží o 100 metrů vlevo dodnes). Výhybky byly stejně jako na smíchovském zhlaví ovládány dálkově z dopravní kanceláře mimo výhybku do bývalé vápenky, která se uzamykala v přímém směru.

Václave, už jednou jsem Ti tu psal, že máš vlečky v Hlubočepech blbě. Motáš Vápenku s Technoplynem! Technoplyn byl přímo proti výpravní budově (na současných mapách na Seznamu je fabrika stále). Tak zde zase nešiř nějaké bludy! ;) Na řeporyjském zhlaví bylo normální stavědlo, a to St.1.

Zbyňku, opravdu se upřímně omlouvám za plevelení vlákna, ale rád bych dal na pravou míru některá "fakta". Chápu, že pro Vaší trať je otázka jakýchsi Hlubočep zcela nepodstatná, ale jsem proti tomu aby se zde uváděných "podkladů" chytali ostatní.

Jestli máš takový podklady tak se pochlub, rád se poučím. Jak vypadalo kolejiště původně? Kdy skončilo stavědlo/stanoviště 1 na Smíchovském zhlaví? Měly Hlubočepy původně odjezdová návěstidla? Kdy se naposledy křižovalo v Hlubočepech?
Máš šanci, Hlubočepy budou i v nové trati 120 (verse rok 1985), takže sháním co se dá. A jediné co jsem se zatím dozvěděl, že si celou dobu pletu podniky. Takže jak to teda je? Jinak v pláncích SŽDC je stav někdy z 80. let, ale stav z plánků mi nesedí na fotografické podklady.

Velmi krásné p. Šemoro, škoda jen toho že už dlouho jste nevydal žádné ukázkové video z trati na you tube. Jinak klobouk dolu. Takové vylepšení jsem vubec nečekal. L
Video ? To jsem plánoval už dávno, ale jaksi bylo moc práce na dodělávkách, jak jsem tady průběžně prezentoval. Ještě stále něco dolaďuji. Snad do víkendu už bude konečně hotovo, co jsem chtěl do této aktualizaci mít, tak se pokusím něco natočit. A v týdnu po víkendu bych vydal aktualizaci, pokud něco nevybuchne. :) Už bude na čase, protože tímto tempem, co od nového roku makám se trvale pracovat nedá. Ale za to se máte na co těšit, protože i dávno postavené úseky prokoukly. Změna okolí je jednou za čas třeba. Udělal jsem test svých aktivit. I po přesunech některých kolejích žádné narušení, jen u Den blbec bylo nutné zadat přepočítání aktivity asi kvůli posunu označení nástupiště. Úprav pole pro nástup cestujících i nákladních kolejí jsem dělal hodně, dle přizpůsobení k peronům.

Pane Šemoro ještě jedna drobnost. Natáhnete prosím elektrické vedení ze Zábřehu na Moravě do Šumperka. Jak to udělaly SŽDC. L

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře