Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Prosímtě, tohle už neřeš. Já mám tyto práce dávno za sebou. Pokud postavím další nové úseky, tak nevidím problém ty náspy osadit svou metodou. Toje ta nejmenší práce. Na tom naopak získáš cvik pro další a náročnější práce. Horší je osázet okolí vegetací a objekty, aby to trochu odpovídalo skutečnosti. Vidíš a zrovna tyto podjezdy, kde je to možné všude vyměňuji, protože mi nelícují s tělesem náspu. Také jsou dost specifické koridorové a pro Tvou trať by se určitě našly vhodnější nekoridorové. Mates mi někdy před rokem upravoval dvoukolejné podjezdy na jednokolejné pro trať Brno - Přerov.

Valy u Přelouče také už vypadají trochu lépe a podle vojenských vozidel je i poznat, že se jede do Přelouče. Koridorový podjezd jsem nahradil myší dírou pro pěší, jak má být. Ještě doplnit pár baráků a Přelouč také bude víc koukatelná. Vyměnil a doplnil jsem silnice, ten nadjezd by mohl být poskládaný z něčeho lepšího, ale pro R250 nic jiného nemám. Terén už mám opravený až do Kolína, teď už jen dotvářet zástavbu.
72valy2.JPG 72prelouc1.JPG 72prelouc2.JPG 72prelouc3.JPG

Zbyňku,vypadá to nádherně.Vím,že toho máš hodně,ale jak ses teď pustil do zkrášlování tratě v okolí Pardubic,nepřemýšlel jsi taky nad tratí z Chocně do Týniště nad Orlicí?Všechny okolní tratě jsou už pěkné,ale tady ta je krajinově taková smutná a myslím,že by si zasloužila trošku oživit.

Ahoj Luky,nechci se tě nějak dotknout,ale už jsi něco postavil,že jsi rozhodl svoje fotky vymazat,že jsou nepoužitelné?Každý stavitel bude radši stavět z kvalitních fotek,ale někdy je lepší něco,nežli nic.Když kouknu do ortofotomapy,z ulice nafotíš relativně bez problému (pokud se bavíme o hlavní budově) a boky máš obklopeny perony,tak ti stejně moc nepomůže lézt se zaměstnancem do kolejiště,ale z těch peronů minimálně spodky nafotíš,jenom číhat,kdy tam nejsou vlaky či moc lidí.

...,nepřemýšlel jsi taky nad tratí z Chocně do Týniště nad Orlicí?.....
Jen přemýšlet opravdu nestačí. Většina, kdo v MSTS přemýšleli a plánovali to dávno vzdali. :)
Mám svou strategii stavění a musím potvrdit, že navrhovat, kde bych mohl stavět nebo kde vylepšovat, tak to opravdu nefunguje. Od začátku makám na tratích na dodělávkách jako o závod a když všichni víte, že aktuálně s maximálním nasazením vylepšuji úsek Pardubice - Kolín, tak po mě nechtějte, abych ještě skákal jinam. To bych se mohl navždy zamknout do malé místnosti s počítačem a nedělat nic jiného dokud neumřu. :) Ale bohužel, takový už je tento svět a člověk se nesmí nechat zmanipulovat. :) Naopak se těším na jaro, MSTS bude opět jen koníček na posledním místě a raději budu po práci a o víkendech vyrážet někam na kole.
No nic, musím pracovat, Řečany nad Labem čekají na dokrášlení. Ale podchody tam už mám. :)

Včera jsem zapomněl dodat obrázky. Nějaké malé rozdíly s tím co doposud máte tam asi budou. Zarazil jsem se u dopravníku uhlí do Echvy. Alespoň ten kousek, co vede nad kolejemi. Nevíte někdo, z čeho by to šlo nahradit ? Zbytek je zarostlý lesem, ten by tak nevadil.
Teď mne čeká výměna peronů ve Chvaleticích a Kojicích. Jsou v oblouku a skládat to z desetimetrových praktikablů je nekonečná práce. Dřív jsem to odfláknul 50 metrovými díly a vypadá to opravdu hrozně. Ale před 10 lety nebyly takové nároky a navíc byly slabé počítače, tak se hodně zjednodušovalo.
Ale zvládl jsem Valy, tak to zvládnu i zde.
82recany1.JPG 82valy.JPG

Ten dopravník je stejně už zrušený. Zůstala jen konstrukce od trati směrem k elektrárně. Když by někdo chtěl udělat model, tak bych snad našel fotky. Já už to nestihl.

Trochu si hraji se stavebnicí, aby ty zastávky trochu vypadaly k světu. Každá z mnoha desítek dílů. Ještě že to nejsou silně zastavěné čtverce. Úsek Řečany - Záboří, zde i byly nějaké divočiny s návěstidly. Tenkrát jsem měl jen nějaké mizerné nečitelné video a dost jsem hádal, co zde má být za návěstidla. Teď zjišťuji, že dvě oddílová návěstidla, která jsem osadil jako jednostranná mají být oboustranná. Takže opět vyšší propustnost trati, v každé koleji blok navíc, respektive jak to mělo být už dávno. Určitě mi to někdo hlásil, ale asi to někde zapadlo. Přizpůsobil jsem označení peronů a nejhorší byl Týnec, kde posuny dělají až desítky metrů. Ten ještě nemám dokončený. Naštěstí ten není v oblouku, tak to tam půjde rychleji.
102chvaletice.JPG 102kojice.JPG

Michal poslal dostatok fotiek aj na iné objekty elektrárne Chvaletice, tak by som mal otázku, čo z toho okrem dopravníka modelovať.

... Teď zjišťuji, že dvě oddílová návěstidla, která jsem osadil jako jednostranná mají být oboustranná. Takže opět vyšší propustnost trati, v každé koleji blok navíc, respektive jak to mělo být už dávno. Určitě mi to někdo hlásil, ale asi to někde zapadlo. ...

To jsem byl já, a měl jsem zato že to někam zapadlo. Jsem rád že ne.

Nebulus: Asi hlavně ten dopravník. Ale vedou tam i všelijaké parovody a potrubí. Zkrátka jen na co budeš mít náladu, chuť a hlavně nějaké šablony z dřívějška. Kdysi jsi dělal Baňu Čáry, tak si jen tak vybavuji, že nějaký klasický universální dopravník jako solo by se hodil. Ty vůbec chybí i jinde.

Václav: To je to nejhorší, když mám někde rozpracováno a potřebuji se na to soustředit a někdo napíše připomínku k úseku na opačné straně CZ. To nejde jen tak odskočit. Je třeba dopsat větu a mezi tím se na to zapomene nebo čas na MSTS vypršel.. Někdy si udělám chvilku a projdu vlákno o Hlášení chyb a jen opravuji. Jenomže pokud tam uděláte nějaký "nelegální" pokec, tak se nějaká připomínka odsune do ztracena a pak vyřízená není. Když mi to napíšete do emailu, tak pokud to neopravím hned, tak to také postupně ustoupí do propadliště dějin. Aktuálně mám kvalitní video, které jsem si natočil, už je to také 5 let a tam vše vidím krásně a hlavně jsou čitelné kilometrovníky, což je velmi důležité.

Stav prací je takový, že slezinová aktualizace nebude, vidím to tak na týden až deset dní. Zatím jsem opravil v úseku Chvaletice - Kolín jen perony, celkem to dalo zabrat kolem Týnce, kde bylo nutné i změnit terén, hýbnout korytem řeky, atd. Doplnil jsem silnice, hlavně ve Starém Kolíně, aby byla nějaká šablona, podle které by se daly osázet ulice, aby to nebyla jen nějaká množina náhodných domečků. Zde také byly zdlouhavé protihlukové zdi, silniční nadjezd byl v nesprávné kilometrické poloze, atd. Teď zbývá jen dokončit krajinku a zalesnění. Byla by škoda to zde nedokončit. A budou další úseky jako finální.
132tynec.JPG 132stkolin.JPG 132kolindil.JPG

Když na tu nádheru tak koukám, napadá mě jaká je škoda,že Zbyněk nemá 4 sourozence se stejnými koníčky. On by měl doma smyčcový kvintet a my 10 000km tratí,což by nám přineslo téměř všechny významné tratě Slovenska i Čech. Ale člověk nemá být neskromný. Jsem vděčný za každý kilometr,zvláště v takovém špičkovém kabátě.

..... jaká je škoda,že Zbyněk nemá 4 sourozence se stejnými koníčky. On by měl doma smyčcový kvintet a my 10 000km tratí,......
Zkusil jsem se naklonovat alespoň na smyčcové trio na pokusných videích na YouTube, tady to trochu fungovalo, ale dvojníci jaksi pracovat do MSTS nechtějí. :)

Ahoj Zbyňku.
Super práce a trať Pardubice - Kolín opravdu nebe a dudy oproti staré verzi, zatím jsem to proletěl jen letmo a nenašel žádný zádrhel.
Ahoj Delay.
K těm zahraničním tratím, ne všechny jsou tak zlé. Nadchla mne teď polská trať Prudnik, která je velmi pěkně zpracovaná a jsem rád, že mne chystaný balík aktivit donutil zajet i do Polska. :-) Nicméně jak jsem psal ve svém vlákně aktivit, na BP, 321 a 310 tomu ještě "kousek" chybí, jenže ono je to taky o objektech v trati a my máme naštěstí pány modeláře, kteří tvoří pro české tratě originální stavby, i když Prudnik má taky pár svých originálů.

Těším se, až tam proženu Krysu s Hungárkou..:) Doufám, že už jsou všade horní rychlostníky, ať nemusím moc porušovat předpisy a dělat jako dosud, že tam prostě jsou.:D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře