Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Zbyňku, píšete často o tom, kolik se vejde do čtverce objektů, kolik unese editor atd. Až bude funkční editor v OR, tak myslím, že nebudou takové problémy s počty objektů. A OR to zvládne i při aktivitách. Otázka, jak si s tím poradí PC.
Ono nejde jen o to, kolik objektů, ale jaké objekty. Tedy jak jsou to náročné modely a jaké mají textury. Na jednu stranu můžeme mít 1500 relativně jednoduchých stromů v deseti druzích s relativně malými texturami. A na druhé straně 500 složitějších objektů s velkými texturami. A ve druhém případě na tom budeme hůř.

Ono nejde jen o to, kolik objektů, ale jaké objekty. Tedy jak jsou to náročné modely a jaké mají textury. Na jednu stranu můžeme mít 1500 relativně jednoduchých stromů v deseti druzích s relativně malými texturami. A na druhé straně 500 složitějších objektů s velkými texturami. A ve druhém případě na tom budeme hůř.
Netuším, ale ještě jsem se nesetkal s takovými objekty, aby jich 500 mělo vliv na stabilitu. Bezpečný počet jakýchkoli osazených objektů je tak do 1200. 1200 až 1500 to ještě problém není, ale nesmí být takových čtverců moc vedle sebe. Když je 1700, tak to už je o velkém zjednodušování a je třeba brzdit na detailech. A když je 1800 tak tam už je nutné modely slučovat do bloků. Do vyššího čísla bych nešel, protože i v těch průměrných 1600 se už mnohé objekty ztrácí za zády a je nutné restartovat.

Pro srovnání, v těchto hustých lesích jsem něco přes 1000 objektů u předvěsti a asi 800 u bývalé vápenky. Je to tady hodně natěsno, ale viditelnost návěstidel je dobrá. Na těch obrázcích je malé rozlišení, ale oddíl za peronem je to červenobílé něco. V editoru tam krásně je vidět červená, fotka už návěst nevidí. Nahoře pokus o sídliště Velká Ohrada :) Do Řeporyjí je to už kousek, snad to tam dnes dolesním. Naštěstí to nejvíc husté už mám za sebou.
151prokop1.JPG 151prokop2.JPG 151prokop3.JPG

Jestli někdo z aktivitářů odstavuje vozy nebo jezdí do Parama v Pardubicích, tak to do další aktualizace zrušte. Už se na to nedalo dívat a tu vlečku jsem postavil, jak má být. V době stavění Pardubic letecké mapy ještě neexistovaly, proto to tam bylo jak bylo. A samozřejmě Pardubice se už také staví. Už zbývá jen předměstí. Tam to byla přímo ostuda. Potřeboval jsem se od Prahy někde nadechnout, tak jsem si jen odskočil. Dogeneroval jsem bílou díru u Klučova, ale nějak jsem si při vytváření kopce zasypal část Poříčan i Českého Brodu, tak jsem měl co opravovat.
191pardubice1.JPG 191pardubice2.JPG

Když už si v těch Pardubkách, skoč do Rosic a dodělej prosím také vlečku na Hradeckém zhlaví, ať tam není vidět býlá díra a posuň ten hranol, ať ten strom zmizne z koleje v Pardubičkách a dooprav tam terén, je tam pár stromů ve vzduchu.

:) Ty bys mne s požadavky uštval. :) Opravy, dokončování a vylepšování dalších starých úseků jsou v plánu až se dokončí Ostrava. Jinak takto mohu jen opravovat a za dva roky nebude ani metr plánovaných kolejích. Pardubice, o ně občas zakopnu a možná proto, že sem skáču častěji, tak se dočkaly trochu zastavění. Ale koleje jsem kromě vlečky nedělal. Až sáhnu na koleje, je možné, že budou i třísky lítat. Tak to udělám všude najednou, ať se aktivity neopravují každou aktualizaci.
Ale co se týká připomínek, že něco někde zasahuje do profilu jen v OR, dávejte fotky do hlášení chyb v OR (chyby i v MSTS zase do známého vlákna o chybách této trati), protože já tohle v editoru MSTS nevidím, tam je vše vpořádku. Mohu v Pardubičkách jen preventivně nahradit hromadné lesy za statické modely, ale takto je to jen sázka na pokus a omyl.
Jinak současné práce v Praze jsou jen kvůli dokončení okolí trati 171 a když už vyústění 173 a 122, tak aby se i dalo někam dojet a aby bylo také na co koukat. A ta Praha mi stejně nedá a už jsem tam vyměnil i hodně budov za vhodnější, aby se to trochu víc podobalo, pod Nuselským mostem je čtverec, kde je ještě velká rezerva na počet objektů, tak jsem tam přidal mnohé detaily, ale i tak je tam stále prostor na vylepšování.

Ideální by bylo kdyby někdo šikovný vymodeloval bloky budov kolem trati rozměrově a tvarem podle leteckých map a natáhnout na ně textury z bloků co máme stavebnici. Protože stavebnici, co kdysi dělal Roman, později Honza Švec, to se hodí jen na pozadí dál od kolejí a co se dává nablízko, tak to nikde nesedí a musel jsem přistavovat ze solo domečků. Třeba se naučím modelovat a někdy se o to pokusím sám. Každý modelář mi říkal, že nejhorší na domečkách je úprava fotek na textury. A když textury jsou...

Ahoj.
JJ, vím, kvůli komu si překopával pardubice a Pardubice Rosice. :-) :-) Mne by spíš zajímalo, zda by někdo nepřišel na příčinu pádu MSTS v Pardubicích Rosicích, když je postavena trasa ze šturcu na zhlaví do Pardubic a je vedena do zadních nákladních kolejí a na vlečku k elektrárně? Celkem mne štve, že tam nemohu začít vlak OKDD, který tam zajížděl s "Šestikolákem". Ale na tu Prahu a Ostravu se těším.

Dane, mě napadla varianta, celé Rosice zbourat (kolejově) , uložit, možná i restartovat editor a osadit znovu. Třeba by se to vyřešilo. Asi jen přeskládání bohužel nepomohlo. Možná to samé mám i v Týništi. Ale to musím až doma, kdy si na sousedním počítači zobrazím ten samý pohled v editoru, abych měl podle čeho stavět. Chyba ala smyčka to určitě není, protože to dělalo i když jsem stanici ze všech stran osekal od kolejí.
Jinak už je mi jasné, proč v OR máte stromy v kolejích. OR v daném poli zobrazí víc stromů než MSTS. A tak tam kde strom v MSTS není, v OR je. Když tak pište i s obrázky, kde se tak vyskytuje, opravím. Ohraničení pole stromů je v editoru vidět, tak by to mělo jít. Ale takových polí mám tisíce a nemohu zkontrolovat všechny.

Myslím, že vjezd do Pardubic i od Kostěnic už vypadá trochu lépe. Veškeré stromy v kolejích tady už berte jako bezpředmětné. Vyrostly nové. V dobách stavění kolejí do Pardubic toho ke stavění moc nebylo a vegetace nebyla v takové nabídce. A budovy už vůbec. Určitě bude mít radost Nebulus, že tady konečně zmizely jím nenáviděné default domečky. :)
201pardubice1.JPG 201pardubice2.JPG 201pardubice3.JPG

Pěkné. Možná i Foxconn se po pravé straně trati u Černé za Bory objeví.:) Upřímně, tato část tratě potřebovala inovaci jako prase drbání. Velmi pěkná je ta rekonstrukce úseku Brno - Letovice. Nové úseky samozřejmě jsou taky k světu, díky novým modelům a jinému způsobu stavění.

Jen tak mimochodem, mojl bych mít troufalou otázku, zda dojde i na rekonstrukci poněkud pozapomenuté tratě přes Vysočinu? Například v mnoha stanicích není ani nádražní budova.;)

.....

Jen tak mimochodem, mojl bych mít troufalou otázku, zda dojde i na rekonstrukci poněkud pozapomenuté tratě přes Vysočinu? Například v mnoha stanicích není ani nádražní budova.;)
Celý leden pracuji v MSTS na plný úvazek plus večery a víkendy a zvládlo se jen to co jsem tady prezentoval. Každému musí být jasné, že tímto tempem se pracovat nonstop po celý rok nedá. Také je to tím, že leden, únor jsou měsíce okurkové sezony. Na Vysočinu také jednou dojde. Vysočina se dělala i z důvodu, že se přihlásili modeláři a jak skončila jejich iniciativa přišli jiní modeláři a ty měli zájmy v jiné části Českých zemí. Jindy dojdou jednoduše baterky a je nutné se přesunout jinam. Důležité je, že je základní železniční síť a dokončit se to dá vždy. Ohledně tratí 250/230, tenkrát jsem měl menší sortiment kolejiva, tak až sem vlítnu, tak budu opravovat mnohé poloměry oblouků. Často jsem kombinoval r250 a r500, abych dodržel délku oblouku, nyní tam mohu osadit r375 a bude to plynulé. Dále chybí modelář brněnských nádraží. Židenice, Královo Pole, Řečkovice. Pak Kuřim. Tohle je snad nejhorší, nejméně propracovaný úsek. U Čáslavi to také není žádná sláva. Až dokončím Ostravu, pak bude aktualizace opravovací a dokončovací. Ale možná i destrukční. Uvidím jak to půjde a do čeho bude chuť.

V Kolíně žádná pomalá jízda není, to je stálá traťová rychlost, která tam patří a která tam byla v době, něž se stavěl koridor. Ale Zbyněk má tuto trať postavenou postaru. Tak jako třeba z České Třebové směr Zábřeh , zde také není koridor. Jiné je to u trati 321, zde jsou nové prvky.

Courák býval úsek Vyšehrad st.2 - vinohradské tunely. Do rekonstrukce mostů nad Bělehradskou (někdy 2000/1?) tam byla traťová rychlost 40 a přes mosty dokonce omezení 10 km/h.

Zbyněk: Díky, samozřejmě jsem nemyslel hned opravit všechno, to má čas.:) Spíš mi šlo o to, jestli to nebude zapomenutá trať.

Je fakt, že ty nové nebo opravené úseky, jsou skvělé. Přecijen je vidět pokrok. Dokonce i na staré Tišnovce jsem zaznamenal mírné úpravy krajiny, což je bezva.

Zapomenutého není nic. Je to jen o tom, na co člověk dostane chuť. Pardubice také byly zapomenuté, ale stále chyběla odvaha jít do toho. Pár dní zpět jsem trochu chytil slinu a představivost a myslím, že už to i trochu vypadá, jako že se jede z Pardubic. Danovi tam přibyla zapomenutá vlečka (2. až 4. obrázek) . Také jsem se snažil osadit zdi a ploty (obr 3). Jinak někdy v budoucnu tam bude trochu zemětřesení s manipulačními kolejemi, proto jsem úplně vše neopravoval. Také jsem nešel moc do dálky od kolejí, už tak jsem na 1300 až 1700 objektů na čtvercích vedle sebe. A stále jsou ještě hluchá místa.
221pardubice1.JPG 221pardubice2.JPG 221pardubice5.JPG 221pardubice3.JPG 221pardubice4.JPG

Je to paráda! Však mně se sekají už i ty původní Pardubice. Jsem zvědav, jak to bude vypadat s těmito.:D ale kupodivu, Brno nějak nezlobí. (Při volné jízdě)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře