Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Škoda, že se nepovedlo zachytit sochu lva, která stávala na Vyšehradském nádraží. Vhodně by doplňovala ráz celého úseku.
Možná nějakej depozit...

Tam to bude chtít časem, až bude chuť, doplnit docela dost detailů. :cool: Ty schodiště jsou známá věc, náplavka je taky specifická dlážděná, všude tam je litinové zábradlí historické. Já se tam pak určitě vypravím na focení, minimálně Podskalskou celnici by to chtělo zachytit a secesní vodočet naproti zastávkám Výtoň. Potom hodně zajímavá od Josefa Chochola nárožní kubistická vila v Unescu, na pravé straně u mostu. Když už probíhá drobná rekonstrukce tady. To focení bude podstatně lepší a méně náročné, než uzoučký, nebo vysoký prostor v Karlíně a na Hrabovce, vylezou z toho rovnější a nezarostlé fotky.

Deterio mi poslal zdroják TV, který by se hodil na výtoňský most, tak jsem ostříhal zbytečnosti a to lano s izolátorem trochu napnul do jiného úhlu uchycení. A jsou součástí modelu pěších lávek (na konstrukci mostu by to bylo už moc polygonů)
2007Vyton_TV.jpg
Chtěl jsem zařídit, aby v aktivitě Topírna noc IC od Pardubic jel z Kolína přede mnou, tedy jsem mu zrušil vyčkávací bod a zadal pobyt ve stanici v jízdním řádu (30 sekund) Přijíždím od Kutné Hory, na nadjezdu se potkáváme, jedeme souběžně do stanice a z dálky vidím, že má volno. Konečně to vyšlo. Ale neradoval jsem se dlouho. Ten vlak, i když měl volno, tak tam zůstal navždy viset a nechápu proč. Stalo se tohle někomu, aby traffic i když má volno neodjel? Čekal jsem tam asi 5 minut a nic.

Tak jsem to vyřešil akčně. Znovu loadnul příjezd do Kolína. Když se opět nechtěl rozjet i když měl volno, přelezl jsem v Kolíně na traffic IC Fatra, rozjel 151až na paralel a vyskočil za jízdy z lokomotivy zpět na svůj rychlík. Za chvíli mi naskočila výstraha, tak jsem se zpožděním trochu pomlácený z kaskadérského skoku konečně z Kolína odjížděl. Abych zpoždění dohonil, tak jsem ze 163 vyždímal až 150. Jenomže ten blbec fíra na 151 s IC Fatra, kterého jsem v Kolíně musel probudit, mne před Pečkama vybrzdil a já se za ním šoural asi 80 na blok. Před Českým Brodem už šlo zrychlit a já měl naději, protože traffic jel po nulté a já z Brodu po druhé. Tak jsem jel se svou 163 rychlostí140, abych jej předjel. Sice v Úvalech jsem jej už měl, ale pro mou smůlu za Úvaly jel na moji kolej a jako první. Tak opět na blok a já měl v Libni asi 6 minut. Ale to už jsem jel jako šílenec. Z Běchovic až 130, z Libně na hlavák 90, tam už jsem měl jen 2 minuty a na Smíchově už včas. Také jsem jel až 90. :)

Ale já jenom potřeboval právě z toho Smíchova odjet na čas, abych zapsal časy vlaků až do rána a podle toho nadělal časové hlášky a nějaký ten traffic. A znovu od začátku se mi jet nechtělo.
Ale tak mne napadá, že bych trochu posunul časy v jízdním řádu a tento kaskadérský skok zakomponoval do aktivity. :)

Výstraha z Peček, tedy konec šance dohonit zpoždění.
2006TN1.jpg
Dojetí zlobivého traffic před Úvaly.
2006TN2.jpg
2006TN3.jpg

Tak jsem tu šílenost Topírna noc (respektive noc blbec) dojel až do depa. Tentokrát mi to vyšlo přesně do šesti do rána. Viz čas dole. Teď zbývá doplnit hlášky, opravit chyby i v trati a doplnit nějaký provoz.
2107TN.JPG
No, tedy nevím nevím, jak se Topírna noc pojede v ORCZSK. Technicky ano, žádný problém, ale prakticky ? To bude level Ultra hard. Protože to je samé najíždění na vozy, často se sunutým dílem, houby to brzdí a v ORCZSK ještě víc houby (lokomotivy na přídavnou i se dvěma vozy) A pak najet po tmě na soupravu rychlostí pod 3 km/h. Budete potřebovat silné nervy. Já byl kolikrát rád, když jsem do toho praštil pětkou. A to jsem brzdil sunutý díl i očima.
Ale na druhou stranu tyto posuny jsou to nejzajímavější na této aktivitě. Celkem by mne zajímalo, jestli jde z uložené pozice přejít například z ORCZSK do OR. Protože nevěřím tomu, že tohle každý dá. Jenom v OR se mi nelíbí to rozednívání a stmívání. Protože ve tři ráno se mi přepne kabina na den a koukání do noci pak není příjemné. Také obráceně ze dne do noci, venku už je tma, ale kabina přepne asi s hodinovým zpožděním na noční. Kde se to dá opravit? Tedy pokud to jde. Samozřejmě je po cestě plno modelů budov, které svítí jak Las Vegas a bude nutné opravit noční textury. Moje modely to naštěstí nejsou. Ty jsou v normě.
Hodně by pomohlo, kdyby Icik zvýšil limit najetí alespoň na 4 km/h. Protože například peršing naladěný pro ORCZSK se rozjíždí jako splašená koza, tedy s ním najíždět z místa do 3km/h je téměř nemožné. Obráceně, z jízdy přibrzdit pod 3 možné je. I v depu spojit ten konvoj 6 lokomotiv je v ORCZSK dost problém, protože i na těch 2 metrech po najetí na další lokomotivu mi rychlost někdy vyskočila nad 3 a musel jsem couvnout a znovu najet a takto včetně i slabého brzdění puklíka jsem tak tak stihl časový limit posunu v depu 40minut. V OR se dá být na hranicích depa i 8 minut před odjezdem do stanice.
Proto říkám, že tuto aktivitu by si měli projet hlavně ladičové vozidel. Ale třeba to mají správně, jenom já třeba jezdím se špatnou technikou. :)

Ale jinak nepodceňovat zkoušky brzdy po najetí na přípřež. Poprvé jsem to nedobrzdil v Papírnách Štětí a podruhé jsem zapomněl v Uhříněvsi při sunutí soupravy do kontejnerového areálu. Chci zastavit a brzda nereaguje, opět jsem tam vyvalil šturc. :)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře