klasické OR neumí jízdu po půlnoci. Bacha, v ORCZ ti, ale po půlnoci nebude hvízdat výpravčí, tam to musíš hláškama, te jediný neduh.
Tak jsem se dostal konečně přes půlnoc (jenom proto, že si mohu uložené pozice přenášet z počítače mezi domovem a prací) a časové úlohy fungují. Jenom jsem zapomněl vyzkoušet traffic, který bude začínat před půlnocí a na svůj čas bude mít vyčkávací bod. Ale tohle by přece mělo fungovat. Přece úderem dvanácté se hra nevypne.
A píšťalku? Tu stejně nepotřebuji. U nákladní dopravy. Jediný rychlík, který vezu, po zastavení vždy vyskočí zpráva, jenom s tím odjezdem v časové zprávě by mohl být problém, kdybych jel trochu pozdě. Tedy časová událost by se musela vybavit tímto zastavením. Jo. kdyby šel nastavit čas jako odpočítávání od vybavení místní události po zastavení. Pak bych píšťalku nepotřeboval vůbec.
Ale jinak zatím všechny hlášky fungují jak mají. Jsou to kombinace všech událostí. Já jsem nyní zvědavý v kolik hodin přijedu do depa. Kdybych tam byl moc brzy, musel bych trochu víc zpestřit scénář. Tedy zatím žádný traffic neřeším.
Ale nastala jedna zvláštnost. Rychlík z Kutné Hory do Prahy přivezu asi o 5 minut později oproti MSTS. Jenomže po zastavení mi před nosem zmizela souprava jiného rychlíku. Tak jsem tedy o 5 minut posunul čas tohoto traffic. Přijíždím na hlavní nádraží a ten traffic právě přijíždí křížem z tunelu k peronu. Já odbavím cestující a mám pokračovat na Smíchov, jenomže na odjezdu mám stále červenou i když ten rychlík co jel křížem už dávno stál. Tak jsem čekal pár minut a teprve až ten traffic z koleje vedle zmizel, tak se uvolnila trasa a mě naskočila návěst dovolující jízdu. Ale to už jsem jel hodně pozdě, tak jsem na Smíchov valil 80, abych dohonil zpoždění. (V ORCZSK bych dávno vykolejil). Ale i tak s tím posunem jsem najížděl na další soupravu v čase, kdy vozmistr mi dával odbrzdit. Ale odjel jsem naštěstí už na čas.
Tedy otázka na aktivitáře, "proč se po průjezdu traffic křížem neodblokuje trasa hráče?" Nebo jak to udělat? Nebo jen nastala nějaká anomálie? Proto se snažím nedělat žádný konfliktní traffic přes trasu hráče. Sice mám v Kutné Hoře, ale to je přes angličan a odjezdy to přes něj pustí oba vlaky, které by se pak srazili. Tedy vyčkávací bod před návěstidlem, dříve servis.