Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Ano, tohle jsem chtěl vědět. Když stáhneš balík, tak je tam právě jen složka Openrails, ne OpenrailsCZSK. Tedy to mám přepsat?
Všechny složky si přejmenuj na OpenrailsCZSK a složku Openrails si pokud chceš vytvoř novou. Vše, co v těch podsložkách je, je pro ORCZ.

aby jej viděl AE
Nechci se mezi váš vměšovat, ale stačí menší úprava původního MSTS BIN a AE vidí i vše pro ORCZSK a nemusí se nic upravovat a může být vše pod .inc. Nemusí si tady nikdo honit triko a považovat se za pána tvorstva. To, že něco z roku hop hop nevidí dnešní moderní vychytávky není samotnou hrou... stačí drobná úprava a vše jde. TSRE5 umí zobrazovat i složky z podsložky OpenRails... stačí to zase upravit v settings

Nechci se mezi váš vměšovat, ale stačí menší úprava původního MSTS BIN a AE vidí i vše pro ORCZSK a nemusí se nic upravovat a může být vše pod .inc. Nemusí si tady nikdo honit triko a považovat se za pána tvorstva. To, že něco z roku hop hop nevidí dnešní moderní vychytávky není samotnou hrou... stačí drobná úprava a vše jde. TSRE5 umí zobrazovat i složky z podsložky OpenRails... stačí to zase upravit v settings
Tak se můžeš ukázat.

A už mám konečně aktivitu Topírna noc natrasovanou až do depa i s úklidem na zadní přesuvnu. Ale jestli to stihnu do šesti do rána, nevím nevím. :)
Cestou i po půlnoci bude hodně šíbování, jenom jsem se vyděsil v Libčicích nad Vltavou, kde přidám dva vozy, jestli v té kusé koleji je trolej. A já ji mám zrovna v trati bez troleje. Ale dívám se na mapy.com a tam vidím, že do půlky kusé koleje trolej ještě je, tak jsem rovnou opravil.
Zkrátka díky tvorbě aktivit jsem už v trati opravil tolik chyb, někde i zásadních. A také jsem trochu zkrášlil tu vlečku ve Štětí. Doplnil návěstidla, vegetaci, osvětlovací lampy. Jinak doufám, že ta aktivita půjde dokončit. Editor mi několikrát spadl, respektive se vymazalo něco z prostředí a je nutné opravovat v aefix. To jsou ty události jako úloha kdy se manipuluje s mnoha vozy. Kolej je někde a vozy desítky kilometrů jinde.

Zkrátka na aktivitě se pracuje, nejprve došly nápady a myšlenka, že to ukončím ve Všetatech, ale pak nápad s tou vlečkou.

Tady byl vrchol umění odstavit na Smíchově tu mašinu a nevyjet z troleje. Ale horší komplikace na hlavním. Zpestřil jsem aktivitu, že peršinga odstavím do šturcu. Jenomže chyba. Reverzní bod, hned za ním mašina na kterou najedu a za mašinou hrot další výhybky. Na první pokus jsem do ní drcnul trojkou, trochu se to hlo do hrotu výhybky a aktivita skončila. Druhý pokus, najížděl jsem rychlostí 1 km/h a po spojení okamžitě brzda a povedlo se. Posun v Bubnech zatím OK, už jsem na vlaku a pokračování příště. Nutno poznamenat, že ty lokomotivy na přídavnou houby brzdí a ta 130 je extrém. (klasický Openrails) Ale v ORCZSK je peršing mnohem horší. Asi bych doporučil tuto aktivitu všem ladičům. A když s pešingem budete najíždět po páté na soupravu,.... :)
Ale pro Openrails bych to mohl trochu upravit. Kterým parametrem zvýším brzdící účinek přídavné brzdy? Jedná se mi o tu 130.

1206TopirnaNoc.jpg

Asi ta aktivita nepůjde tak rychle. Zatím jsem podruhé skončil po 6 hodinách o půlnoci v Nymburce. Poprvé jsem měl o kolej vedle událost na které se musí zastavit a poté se vybaví blokování odjezdu, jinak za nádražím aktivita končí.
Tedy jsem opravil, už to mám správně. Jedu, ale z předjízdného jsem nedostal časovou hlášku, že mohu jet do stanice.
Blbec jsem promazával zbytečné události, po změně od původní trasy a omylem jsem smazal i časovou událost jednak od vozmistra, abych odbrzdil, ale i tu hlavní, že mohu jet do stanice. A právě tato mi teprve aktivuje povinné zastavení ve stanici pro vlakopis a ta zase odblokuje odjezd.

A teď dotaz, abych zase neskončil. V MSTS se u časových úloh zadával čas od začátku aktivity. Tedy odjezd v 00:04 se zapsal jako 6 hodin a 4 minuty, když aktivita začíná v 18:00.
Ale tady jedu přes půlnoc, je to v OR stejné? Ale asi by mělo, protože se nepíše skutečný čas.
A pro příští fázi, až budu doplňovat provoz kolem, jak zadám traffic po půlnoci? V MSTS to nešlo.

V ORCZ ano, OR 1.5 přes půlnoc neumí. Pokud něco nedodělali, nevím nejezdím. Ale v CZ děláš přes půlnic stejně, jak kdysi v MSTS. Mám taky aktuvitu přes půlnoc, zač. 8 ráno, kobec ve 4 ráno druhý den. A k těm zprávám na pozici. Ulož si při testu, než dojedeš do místa, kde jsou zprávy a posun. Pokud se ti stane, že je zpráva na špatné pozici, otevři normálně editor, zprávu posuň, můžeš i dosah, změnit i text. Ulož editor a aktivitu nahrej z uložené pizice. Normálně nahraješ a projeví se i změny. Takto můžeš posouvat i časovou událost. Co ORCZ nezaznamená, je když zapomeneš aktivaci. A nesmíš žádnou událost smazat. To už nenahraješ.

A jo, vlastně, Zbyněk je v koncích, klasické OR neumí jízdu po půlnoci. Bacha, v ORCZ ti, ale po půlnoci nebude hvízdat výpravčí, tam to musíš hláškama, te jediný neduh. Tedy budeš muset pro OR aktivitu rozdělit. Proto jsem i já tenkrát asi 2 aktivity neopravoval. Nyní pro ORCZ mohu.

A jo, vlastně, Zbyněk je v koncích, klasické OR neumí jízdu po půlnoci. Bacha, v ORCZ ti, ale po půlnoci nebude hvízdat výpravčí, tam to musíš hláškama, te jediný neduh. Tedy budeš muset pro OR aktivitu rozdělit. Proto jsem i já tenkrát asi 2 aktivity neopravoval. Nyní pro ORCZ mohu.
AI se to netýká, to ORCZ odbavuje normálně, ale u hráče nevím. Zkoušel jsi tam ten přípočet? Opravu s přepravou osob chystám při opravě Exscelsioru.

Bacha, v ORCZ ti, ale po půlnoci nebude hvízdat výpravčí, tam to musíš hláškama, te jediný neduh.
Zkouším aktivitu, kdy začátek mám ve 23:59:50 tedy 10 sekund před půlnocí a přijedu do stanice cca v 00:01:00. Otevřu dveře, cestující nastupují a po nástupu výpravčí normálně hvízdne.

Jak mám nasimulovat tvoji situaci, kde nehvízdne?

Zkouším aktivitu, kdy začátek mám ve 23:59:50 tedy 10 sekund před půlnocí a přijedu do stanice cca v 00:01:00. Otevřu dveře, cestující nastupují a po nástupu výpravčí normálně hvízdne.

Ano. Vše funguje, přesně, jak píšeš, i s odbavením vlaku a dělá se to úplně stejně, jak kdysi v MSTS, takže bez jakéhokoliv připočítávání.
AE pulnoc.jpg

Mě to nefungovalo u aktivity Os 5272/3. Neřešil jsem to, doplnil hlášky nebo blokoval návěstidlem.

V ORCZ ano, OR 1.5 přes půlnoc neumí.
No, tak to bude zajímavé. Raději jsem odblokování zásadní místní události zadal do poslední místní události. A jen tak ze srandy zkusil zadat časy přes půlnoc a nějaký vedlejší traffic.

Já prostě aktivitu potřebuji vyzkoušet nejprve v OR, protože tam se puklík i peršing chovají lépe. V ORCZSK puklík s tím samým laděním má mnohem horší brzdnou dráhu a 163 zase má problém při najíždění na vlak při ladění original pro ORCZSK. V mžiku má víc než 3 km/h a vozy se pak nespojí. Najíždět na vozy s tou samou v OR je nebe a dudy. Tedy asi je nutné se nejprve přihlásit do kurzu, jak s tou lokomotivou pro ORCZSK správně jezdit :) A nerad bych kvůli tomuto někde vypadnul z aktivity. Potřebuji ji nejprve komplet projet a zapsat si časy.

Úplně tě chápu. Když jsem přešel na CZ, taky jsem byl v koncích s brzdama a chobáním souprav. Teď už bych neměnil. Ale to je právě, co jsem psal hned v prvopočátku, kdy jsi začal předělávat Topírnu. OR 1.5, není kompatibilní s ORCZ. U 1.5 ti 80% věcí půjde, ale vždy narazíš na nějaký problém, kde je ORCZ dál a v 1.5 není opraveno. Zrovna třeba ta půlnoc. Na kompatibilitu jsi vybral špatný tip aktivity. Tahle je megamonstr a ještě přes půlnoc.

Navíc mám takového zlého tucha, že ti v OR 1.5 přes půlnoc od 0:00 nepojedou žádné AI vlaky. On i když dáš jakýkoliv AI traffic s vých. časem 00:00:00, OR 1.5 ti po spuštění zobrazí jen tvou soupravu. ORCZ v pohodě.

Jen pro info, takto se ladí aktivita Topírna noc. Papírové podklady, tablet, kam zapisuji chyby. A po mém dnešním cyklistickém uštvání i to pivko. :)
Ale stejně si myslím, že tohle byla moje nejlepší aktivita, protože byla ze života. Všechny akce v depu jsou ze vzpomínek, jak to tam tenkrát chodilo. Kdybych měl dělat cokoli podobného v jiném depu, tak jsem vedle. Ale když už umím modelovat, asi bych měl udělat do depa tu plošinu, na kterou se vyjíždělo s kolečky nad vagón, kam se to vysypalo, když měl zaměstnanec šichtu "depo úklid den" (depo úklid noc znamenalo jen, že ve 22.00 se zamkly dámské šatny a pak se ustalo na lehátku a spalo až do 6:00). Takto jsem se tam s kolečkem plným smetí jednou potkal se spolužákem z průmky a smáli jsme se tomu, že na vyjetí s kolečkem na plošinu jsme potřebovali maturitu. :) Ale na druhou stranu, tato práce pro nás byla placená průměrným platem strojvedoucích. Než aby bábě na úklidu přidali víc ze 4 korun na hodinu, tak to dělali strojvedoucí za 30 korun na hodinu. Tak to tam tenkrát chodilo. Ale asi i jinde, proto ten bývalý režim zkrachoval.
1307topirnaNoc.jpg

Pane Šemora, když teď tvoříte aktivitu, kde se upravují věci i ohledně trainsetu trati BP, tak až bude aktualizace tratě BP bude potřeba před aktualizací například odstranit nějaká kolejová vozidla (která budou nahrazena lepšími modely) z trainsetu trati BP a pak spustit instalační soubor s aktualizací, nebo bude stačit jen spustit instalační soubor s novou aktualizací?
Trainset jako takový nemá nic společného se statickými vozy v trati BP. Modely jsou součástí tratě - nikoliv použity z TBP. Takže spustíš instalačku aktualizace a vše se ti nainstaluje a přepíše ;)

odstranit nějaká kolejová vozidla
Jenom abychom si rozuměli. Nedělám žádná obnovování Trainsetu novými vozidly. Jenom se snažím udělat kompatibilitu s ORCZSK. Tedy pokud někdo bude jezdit na nainstalované mé trati i s vlaky a bude si doplňovat vozidla pro ORCZSK, tak po aktualizaci by se nic nemělo nechtěně přepisovat, co je ve stejných adresářích ale s jinými soubory, jak se děje doposud. A právě do aktivit dávám vozidla, která se vyskytují i v ORCZSK, respektive, ta která nemám tak jsem udělal ladění i pro Openrails. Také v ladění pro OR jsem podle ORCZSK sjednotil tažné síly, sice jen v detailech, ale je to znát, když vyjíždím s tím těžkým nákladem z Libně do Horních Počernic. Nyní to jede trochu lépe, ale i tak to bude umění ten kopec vyjet.

Tedy po aktualizaci trati a vozidel jenom bude stačit přepsat stávající. Nic se nemusí odmazávat.

klasické OR neumí jízdu po půlnoci. Bacha, v ORCZ ti, ale po půlnoci nebude hvízdat výpravčí, tam to musíš hláškama, te jediný neduh.
Tak jsem se dostal konečně přes půlnoc (jenom proto, že si mohu uložené pozice přenášet z počítače mezi domovem a prací) a časové úlohy fungují. Jenom jsem zapomněl vyzkoušet traffic, který bude začínat před půlnocí a na svůj čas bude mít vyčkávací bod. Ale tohle by přece mělo fungovat. Přece úderem dvanácté se hra nevypne.
A píšťalku? Tu stejně nepotřebuji. U nákladní dopravy. Jediný rychlík, který vezu, po zastavení vždy vyskočí zpráva, jenom s tím odjezdem v časové zprávě by mohl být problém, kdybych jel trochu pozdě. Tedy časová událost by se musela vybavit tímto zastavením. Jo. kdyby šel nastavit čas jako odpočítávání od vybavení místní události po zastavení. Pak bych píšťalku nepotřeboval vůbec.

Ale jinak zatím všechny hlášky fungují jak mají. Jsou to kombinace všech událostí. Já jsem nyní zvědavý v kolik hodin přijedu do depa. Kdybych tam byl moc brzy, musel bych trochu víc zpestřit scénář. Tedy zatím žádný traffic neřeším.

Ale nastala jedna zvláštnost. Rychlík z Kutné Hory do Prahy přivezu asi o 5 minut později oproti MSTS. Jenomže po zastavení mi před nosem zmizela souprava jiného rychlíku. Tak jsem tedy o 5 minut posunul čas tohoto traffic. Přijíždím na hlavní nádraží a ten traffic právě přijíždí křížem z tunelu k peronu. Já odbavím cestující a mám pokračovat na Smíchov, jenomže na odjezdu mám stále červenou i když ten rychlík co jel křížem už dávno stál. Tak jsem čekal pár minut a teprve až ten traffic z koleje vedle zmizel, tak se uvolnila trasa a mě naskočila návěst dovolující jízdu. Ale to už jsem jel hodně pozdě, tak jsem na Smíchov valil 80, abych dohonil zpoždění. (V ORCZSK bych dávno vykolejil). Ale i tak s tím posunem jsem najížděl na další soupravu v čase, kdy vozmistr mi dával odbrzdit. Ale odjel jsem naštěstí už na čas.

Tedy otázka na aktivitáře, "proč se po průjezdu traffic křížem neodblokuje trasa hráče?" Nebo jak to udělat? Nebo jen nastala nějaká anomálie? Proto se snažím nedělat žádný konfliktní traffic přes trasu hráče. Sice mám v Kutné Hoře, ale to je přes angličan a odjezdy to přes něj pustí oba vlaky, které by se pak srazili. Tedy vyčkávací bod před návěstidlem, dříve servis.

Tu situaci s AI nevím. Musel bych vidět v editoru. K OR 1.5 přes půlnoc.
Pokud dáš vozy ve stanicích, musíš je všechny od 24:00 (00:00:00)až do konce celé aktivity nasadit před 23:59:59. Ale pohyblivé AI vlaky nenasadíš ani náhodou, leda stejným způsobem a držet je na WP, což je HW zátěž jako prase. Nebo se nasazovaly po půlnoci a muselo se ručně dopisovat u každého vlaku 24 hodin ve vteřinách. Nicméně to bylo stejně krajně nestabilní. Další věc bylo nasazení vlaků od 00:00:00. Když nasadíš v tento čas a myslím, už necím do 00:01:00, tak ti klasický OR nezobrazí AI dopravu vůbec. Když za touto hranicí, po půlnoci se nezobrazí OR to bere, že vlaky projely.

Prostě, smiř se s tím, že OR 1.5, ale ani ORMG, přes půlnoc neumí a každý takový pokus je neřízenou střelou. Tohle by ti musel opravit tamní tým. V ORCZ je to Icikův majstrštyk, kterým prolomil tuto hranici a vyslyšel prosby aktivitářů.

Jo a to ruční dopisování se při každém přeuložení smazalo. Dělal jsem tak Modrý portugal a byla to pakárna neskutečná.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře