Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dobrý den, aktualizovaly se jízdní řády k aktivitám? I po stáhnutí a instalaci nového balíku aktivit končí jízdní řád pro seznání021 v Dolní Orlici a začíná v Dolní Lipce. Hledal jsem cestou Activities > jízdní řády.

Tištěné jízdní řády jsem neopravoval. Jednak mne to nenapadlo a jednak jsem aktivitu neměl čas projet a příjezd do Štítů jsem si vycucal z prstu, že jej v budoucnu opravím.

Mám takový poněkud blbý dotaz, prosím nekamenovat. Chci mít jistotu, že si neshodím trať. Jedná se o to, jestli je možné do projektu BP nakopírovat vedle složky s tratí i složku Tutorial Route. Abych nemusel pokaždé při práci s editorem souprav přehazovat tratě a mohl použít rychlé načtení Tutorial tratě přímo a bez přepínání. Lze? Děkuji za odpověď.

Lze, ale musíš si z instalace trati nainstalovat update původních tratí, jinak Ti tam bude řvát šturc a ještě něco.

Václave, ta zrušená vlečka v Řeporyjích vypadala takto ? nebo to tam bylo trochu jinak. Když tak dej vědět. Závor si nevšímej, já je jen zkoušel, stejně tam nesedí.
71reporyje.JPG

Výhybka tam snad nebyla (vlečka je snesená více než 10 let) a byla o cca 20 - 30 m delší. Dlouhá léta tam stály 3 staré osobní vozy ("krabičky"), skončily snad ve výtopně Zlíchov.

Pěkné, Václave. Ano, vložená návěstidla a oblíbená otázka zkoušejícího komisaře u zkoušek byla, kde v této stanici bude stát pracovník s ruční přivolávací návěstí v případě poruchy.
Teď mám další dilema, jak to vypadalo u lomu před Řeporyjemi. Z videa je patrné, že tam byly nějaké opěrné zdi, ale od čeho to bylo, netuším. Na té ploše naproti fabriky asi také něco bylo. Stejně to tady bude zalesněné. A byl v té fabrice nějaký komín ? Ale to nákladiště stejně stavět nebudu, to bychom byly v jiném období a neexistovala by hláska Holyně. Víc se tady do toho zamotat nechci. :)
91reporyje.JPG

To nebyly opěrné zdi, ale plošiny pro nakládání vozů typu Vsa, Eas či Faccs. Tam kdysy byla hláska Vápenka a ta tyto manipulační koleje kryla i včetně úrovňového křížení s lomovou drážkou. Ale to bylo před rokem 1970...

Původně totiž byly mezi Hlubočepy a Řeporyjemi hlásky 2: Nová Ves (u chatové osady nedaleko Klukovic, dodnes je místo patrné) a Vápenka. Ta druhá z nich po nějaké době sloužila jako odbočka vlečky dolů a místní vápenky Biskup, Kviz a Kotrba. Byly tam dvě rampy za sebou, kde se nakládal vápenec či vápno a stahoval se do Prahy. Holyně byla původně pouze vechtrovna kryjící místní přejezd, od roku 1930 zde byla i zastávka. Když byly lomy a vápenka opuštěny (polovina 60. let), byly obě hlásky nahrazené jednou novou, zřízenou z dřívějšího Zv Holyně z. Byla to reakce na pokles provozu v celém úseku. Ostatně mezi Řeporyjemi a Rudnou sloužící hláska Zbuzany (ve stejnojmenné zastávce)byla nedlouho poté bez náhrady zrušena.

Naposled editoval moderátor:
Díky za vysvětlenou, Václave. Jak vysoko byly ty plošiny, abych to srovnal ?
Dnes jsem vystavěl Řeporyje, konec světa zamaskoval plochou lesa, aby se na vlečce dalo bez rušení šíbovat. Velké poděkování patří Matesovi za sloučení drobných desítek až do stovky jdoucích objektů na Smíchově a tím se srazil počet objektů na kolem 1600 a něco a mohlo by to být normálně hratelné. Pražáci a příznivci pražských tratí, těšte se. Tato část Prahy by měla být na dobré úrovni. (šaliny tam nejsou a nebudou, priorita je, aby jezdily vlaky, jediné minus :) ) Ostatní části od hlavního nádraží na východ a sever někdy příště. Obrázky dám, až bude i zalesněno. Respektive nějaké prezentační video asi v OR, ať to hraje i stíny.
Pak ještě bude nutné dokončit zalesnění a zastavění do Stodůlek a bude další aktualizace. To ještě potrvá tak do konce měsíce. Doufám.

Díky Matesovi je už trať Dolní Lipka - Štíty téměř s komplet s originály nádražích. Motorák v minulosti vymodeloval Červenou Vodu a zastávky Mlýnický Dvůr, Heroltice a Králíky zastávka. Takže chybí jen Králíky a přístřešek Dolní Orlice. A díky fotografovi Smrčkovi bylo z čeho modelovat a nejen tato lokálka ale celá tato oblast. A z hlášení o chybách si můžete vyškrtnout, že Bílá Voda už není Červená Voda. :)
Takže se svými écéčky máte kam jezdit. :)
Mě ani ve snu nenapadlo, že tuto pro mne vzdálenou lokálku někdy budu stavět, jako jsem se teď zamotal někde mezi Jinonicemi a Stodůlkami v Praze.
121bilavoda.JPG 121morkarlov.JPG

Takže po aktualizaci se může tvořit reálná aktivita Železný dědek. :) Kilometr 6,7 tam mám. I ty vozy se mají odkud rozjet. Však z Řeporyjí to musí být pěkný šupec na těch 17 promilích. Obrázky nejsou finál, ještě je tam co zalesňovat. Řeporyje, spád 17 promile a kilometr 6.7.
121reporyje2.JPG 121reporyje1.JPG 121km6_7.JPG

Děkuji Vám za postavení trati do Štítů, je to nádhera. Není nad zapadlé lokálky.
Samozřejmě Díky patří i všem modelářům.

Jak stále jezdím zkušební jízdy z hlavního na Smíchov už mi pilo krev to prostředí za tunelem, kde byl i špatně podjezd, který má být hned za tím pomalovaným barákem. Ale tohle bylo hotové v době 2. sleziny před 9 lety, takže kvalita poplatná tehdejší době. Vyhodil jsem pod kolejemi texturu štěrku a nahradil modely náspů, šturcové koleje jsem nechal zarůst kopřivami, osadil jiný most, posunutá silnice. U stavědla mi chyběl jeden podjezd. I most nad silnicí jsem trochu lépe uplácal. :) Tohle je vlastně druhá fáze rekonstrukce těchto míst. Ještě vyměním podle videa sloupy TV a vlastně odtud až na Smíchov včetně bude Praha hodně došperkovaná. Ale co editor unese, max kolem 1600 objektů. Díky Matesovi, že mi sloučil hodně modelů, tak se tohle číslo dodrželo.
131vrsovice.JPG 131vrsovice1.JPG

Zbyňku, píšete často o tom, kolik se vejde do čtverce objektů, kolik unese editor atd. Až bude funkční editor v OR, tak myslím, že nebudou takové problémy s počty objektů. A OR to zvládne i při aktivitách. Otázka, jak si s tím poradí PC.

No můj rekord je 2781 objektů, ale bylo to v prostředí kde nebyla vegetace. Být to ve městě tak vám to neutáhne počítač.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře