Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Dodatečně všem členům fora vše nejlapší a všem tvůrcům i radost z práce. Zbyňku opravdu nádhera. Moc děkuju. A moc bych tady chtěl poděkovat i autorům modelů do tratí. Přiznávám se,že tím,že žádnou trať nestavím,tak je trochu přehlížím a za to se i omlouvám,protože každý model stromu,návěstidla nebo staniční budovy jsou tím "nejlepším kořením" každé tratě.

22 km pražských lokálek by zatím mohlo stačit. Uvidíme, jak se s tím popere MSTS. Jinonice dle videa už jsou pohřebiště. Já tam dal podle plánků mechanická návěstidla a skupinové mechanické odjezdové. Vlečky ve stanici jsem také zachoval. Ještě tam vlezla předvěst do Stodůlek. Výhybny v pláncích stanic nejsou, tak předpokládám, že tato vznikla podobně jako Žvahov s AZD návěstidly. Na videu je to také už pohřebiště. Ale tam až někdy příště.
21prlokalky.JPG

A já jsem při chuti, zrovna otevírám slivovici a nejde nenavrhnout trať do Vizovic....

Tak je to kratičká trať s velkým vlečkovým systémem v Malenovicích, Zlíně a pak ještě kontejnerový terminál v Lípě. Pro aktivity s NEX Metransu jako dělané. Kdyby jste se Zbyňku tímto směrem vydal, tak klidně přivezu nějakou lahvinku dobrého vína jako motivaci ... :)

Projekt Otrokovice - Vizovice tady někdo stavěl. Je to opravdu kousek a podmínky ke stavění jsou dnes ideální, kdy už je k dispozici velké množství modelů a stavebních kamenů. Terén se dá vygenerovat. A i tak tento projekt zůstal nedokončený. Takže tak jednoduché to stavění asi nebude a lahvinka vína tomu určitě nepomůže.

No, já mohu jen slíbit, že bych v prvé řadě nedělal žádný náklad, ale zvláštní vlak vezoucí fanoušky Heavy Metalu do Vizovic na Masters of Rock. :-) :-) Nicméně, nechávám na Zbyňkovi, kde bude dále stavět a rád budu zase dále testovat a hledat chybky, dnes jsem opravil R Radegast a úsek Brno - Přerov - Hranice na Moravě mne opět překvapil novinkami a to jsem tama jel xxx krát při testech a "Pane doktore opět jste se kochal" jsem přešvihnul 40 km/h. a jel jsem 60 do dobočky. :-)

No, já mohu jen slíbit, že bych v prvé řadě nedělal žádný náklad, ale zvláštní vlak vezoucí fanoušky Heavy Metalu do Vizovic na Masters of Rock. :) :) Nicméně, nechávám na Zbyňkovi, kde bude dále stavět a rád budu zase dále testovat a hledat chybky, dnes jsem opravil R Radegast a úsek Brno - Přerov - Hranice na Moravě mne opět překvapil novinkami a to jsem tama jel xxx krát při testech a "Pane doktore opět jste se kochal" jsem přešvihnul 40 km/h. a jel jsem 60 do dobočky. :)
Hmmmm, MimEx Nightwish, to si nechám líbit :cool:

Dane, nejprve Radegast musí dojet až do Ostravy a Bohumína a pak se uvidí. Nikdy neříkám nikdy. Škoda že nemodeluješ. Naskládal bys postupně modely domečků a nádražích až do Vizovic jako veverce oříšky. Samozřejmě muselo by být i to pódium s vaší kapelou :) A já bych za sebou zanechával koleje. Ostatně jak si myslíte že vznikla trať Týniště - Lichkov - Hanušovice ? Přesně tímto způsobem. Oříšky postupně skládal Aleš Sláma a Motorák. Něco poslal Deterio a ve finále překvapil Mates. To jsem před tím také každého hnal, když se zeptal, jestli tím směrem neplánuji stavět. :)

Stodůlky a Žvahov měly oboje AŽD 71 (obě výhybny aktivovány v létě 1989), Jinonice měly skupinové mechanické odjezdy a jednoramenné vjezdy. V době NVD (náhradní vlakové dopravy) mezi Smíchovem a Zličínem se vjíždělo na PN (snesené drátovody k vjezdům a předvěstím) a odjíždělo na návěst volno. Ve stanici byla rychlost 40 km/h, výhybky byly čistě na klíče.

Václave, díky, snad to mám dobře. Zatím nevím, jakou dát do Jinonic nádražní budovu, ale povědomá mi je. Někde jsem podobnou viděl. :)
Řeporyje klasicky jistí osvědčená Hostivař. Ta zrušená vlečka na posledním obrázku za nádražím, předpokládám, že je v rovině a trať vedle stoupá. Pokud to mám někde špatně, dejte vědět, když tak opravím.
Téměř je donáspováno a mohu tvarovat terén.
31jinonice1.JPG 31jinonice2.JPG 31jinonice1.JPG 31reporyje1.JPG 31reporyje2.JPG 31reporyje3.JPG

Původně šla z Hlubočepského zhlaví ještě jedna vlečka, kde se vykládaly panely.
http://mapy.cz/letecka-2006?mereni-...=18&rm=9gjwuxXgIjRALIReK5QUKwSBJAU2FoRV4.ShGg
Řeporyje máš jinak dobře, výtah i vlečka IPS1 (ta na rudenském zhlaví) byla v rovině, zatímco trať je ve sklonu. Jinak průjezd Řeporyjemi je vždy na návěst 40 a očekávej 40, vjezd napřímo nebyl před nedávnou redukcí kolejiště možný.
Vjezdovové návěstidlo od Hlubočep mělo atypické pořadí světel (žlutá+bílá+nic+červená+žlutá), vjezd od Rudné měl klasické pořadí světel, jen místo zelené svítilny je prázdné světlo (viz výše).

Děkuji Matesovi za nádraží, už je v Řeporyjích. Jelikož bylo nutné dogenerovat jeden čtverec kvůli okolí, aby za tratí nebyla bílá tma, tak se zase otevřel prostor trati 122 a už je i výhybna Praha - Stodůlky. Na videu jsou návěstidla snesená, ale snad Václav poradí, jak to tam vypadalo. Délka peronů se naštěstí dá odměřit z leteckých map a kilometrické polohy výhybek mám. Vyšlo to na konec čtverce nádherně, asi 600m za silniční nadjezd. Na této trati se mi líbí, že má konstantní sklon a i když je to pražská dráha, tak většinou vede lesem, tedy není potřeba vymýšlet zástavbu domečků. Dál do Zličína by to už bylo na delší dobu. Až bude v budoucnu chuť, tak to možná dotáhnu celé.

Jak jsem dělal testovací jízdy z Prahy přes Vyšehrad, tak mne tam bil do očí ten ocelový most v oblouku, který šel skrz koleje. Tak jsem to tam trochu přeskládal, jen je škoda, že nemám krátké ocelové mosty 10m, ze kterých skládám oblouky, i dvoukolejné. Sem by se hodil. Také jsem vyměnil sloupy TV, trochu srovnal zdi a myslím, že to tudy bude už jiná jízda. Jen nějak vygumovat to zábradlí uprostřed :)
41vysehrad.JPG

Ve Stodůlkách byly klacky AŽD71 standartní výšky, u přímé třísvětelné a u předjízdné čtyřsvětelné. Žádná zvláštnost tu nebyla.

Poděkování patří Miranovi za dvoukolejné ocelové mosty například na Vyšehrad. Srovnal jsem i zdi se zábradlími, aby to bylo v rovině. I sem tam nějaký domeček, aby to stálo za to.
Než jsem to tady trochu dal dohromady, tak mi přistál model od Matese Praha Jinonice. Velké poděkovaní.
Dnes je opravdu tvůrčí den. Já mám i hotovou trať do Stodůlek včetně náspů, tak už mohu tvarovat kopečky.
41vysehrad1.JPG

Václave, zrušená hláska Holyně byla před přejezdem nebo za přejezdem, jak to mám osazené? Návěstidla byla tato ? Ať to opravím zavčas.
Jinak celý den tvaruji terén od Stodůlek až do Řeporyjí, zatím nahrubo. Konečný tvar všemu dá silniční síť. Ale stejně toho bude hodně zalesněno, takže nějaké nepřesnosti vidět nebudou.
51holyne.JPG 51holyne2.JPG

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře