Poradi nekdo?

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna chobotnice
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
C

chobotnice

Host
Ahoj vsichni, potreboval bych radu,vubec my nejdou ovladat lokomotivy pomoci klavesnice,pouze mysi,nevite nekdo co s tim?Dik

chobotnice napsal:
Ahoj vsichni, potreboval bych radu,vubec my nejdou ovladat lokomotivy pomoci klavesnice,pouze mysi,nevite nekdo co s tim?Dik
A podíval ses v nastavení MSTS jak máš definované klávesy?
Třeba sis stáhnul "moje nastavení" a nepodíval se ,čím se to ovládá.

Jak se to ovlada sem se dival,ale problem je, ze to nereaguje na zadnou klavesu.

chobotnice napsal:
Nejdou vsechny
V adresáři GLOBAL jsou soubory mapování
c_diesel.txt , c_electric.txt, c_steam.txt
a definice c_diesel.iom , c_electric.iom, c_steam.iom ,
podívej se , jestli nechebí.

chobotnice napsal:
Ne tysoubory tam nechybi
Nemáš náhodou programovatelnou klávesnici?Pokud ano,tak si ji zamkni a měla by být standartní,takže ovládání MSTS přes klávenici by mělo běžet v pohodě.Měla by se objevit hláška Standart F-key.Mě se to občas stane,že při spuštění MSTS taky zapomenu zamknout klávesnici :lol:

chobotnice napsal:
Klavesnici mam obycejnou
zkus restartovat celý comp,zřejmě došlo k něčemu v MSTS,ono to rádo zlobí.Pak by se měly znovu zavést ovladače také v MSTS,snad to pomůže.Nejlépe to všechno vypni,počkej nejméně 20 vteřin a pak comp znovu zapni,tohle mi někdy pomáhá,když si MSTS postaví hlavu.

chobotnice napsal:
I to jsem skousel a nepomohlo to
Pak bych se obával,že pomůže jen přeinstalace celého MSTS,můžeš spustit nějaký editor,který je součástí MSTS a něco tam dělat?Ne myší,ale vkládat údaje přes klávesnici.Pokud ne,tak asi přeinstalaci se nevyhneš,bohužel.

Petr Novák napsal:
chobotnice napsal:
I to jsem skousel a nepomohlo to
Pak bych se obával,že pomůže jen přeinstalace celého MSTS,můžeš spustit nějaký editor,který je součástí MSTS a něco tam dělat?Ne myší,ale vkládat údaje přes klávesnici.Pokud ne,tak asi přeinstalaci se nevyhneš,bohužel.
Přeinstalace ano, ale nedělej ji přes simulátor. Ten svůj si ulož celý někam do zálohy, potom nainstaluj nový na původní místo a až to bude fungovat, zase ten původní přesuň zpátky. Pravděpodobně se něco ztratilo v registrech win a bez zálohy klíčů MSTS to neopravíš jinak než novou instalací.
Až to budeš mít nově nainstalované, tak si z registrů vyexportuj někam do zálohy všechny klíče MSTS a ulož. Až se problém objeví znovu, nebude už potřeba celou anabázi opakovat a postačí jen obnovit zápisy registrů ze souboru *.reg .

Ja mam sysytém ( XP SP2 ) na disku C a MSTS na disku D. Donedávna sa to chovalo tak že po nabehnutí MSTS klávesnica nefungovala, nabehla až po prepnutí do Windows. Po preinštalácii MSTS ( tak isto na D ), zrazu klávesnica funguje hneď :o . Zrazu funguje aj predné spriahadlo, s ktorým som sa trápil niekoľko mesiacov.

Dekuji vsem za rady.Problem je vyresen, pomohla instalace na stejny disk jak windousy.

chobotnice napsal:
Dekuji vsem za rady.Problem je vyresen, pomohla instalace na stejny disk jak windousy.
Je to stejný disk nebo oddíl ( to není totéž )? Nicméně mělo by to fungovat kdekoliv, pokud souhlasí zápisy v registrech.
Já mám MSTS na stejném disku ale jiné part. a problémy nejsou.

Takže stejný problém i u mě. Jen mam už pomalinku psychický problémy. Mam pocit že za chvíli bude MSTS jen pro počítačový odborníky. Nedovedu si představit, že bych se v tuto chvíli začal jako nováček zajímat o MSTS. Tipoval bych to asi tak na týdenní intenzivní kurs o struktuře a fungování MSTS. Píšu to jen abych si (s prominutím) ulevil, protože už mě to přestává bavit. Příjdu domů z práce, chtěl bych si zahrát, ale cca. od 16.00 do 18.00 trávim čas přejmenováváním, přesouváním, .wag, .eng, .con, ......a kdo ví co ještě. Takže jsem to zase vše odinstaloval a když budu mít náladu možná si to zítra před víkendem zase celý nainstaluju. Přeju všem co tvoří cokoliv do MSTS hodně trpělivosti a úspěchů a díky za to co je už vytvořeno. Já budu dál bojovat s Billem Bránou

Naposled editoval moderátor:
Poprosil by som pouzivat vlakna pre kazdy druh problemov zvlast, tu naozaj nenapadne nikoho hladat riesenia. Dakujem za pochopenie

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře