TRAINSET BP, připomínky, návrhy - archív #1

Vyhovuje mi Trainset BP ?

• Ano, vše mi funguje bez problémů

Hlasů: 23 57.5%
  • Souhlasím a jsem ochoten spolupracovat na dalším zdokonalení

Hlasů: 14 35.0%
  • Je mi lhostejný, vše si přeznačuji dle svého systému

Hlasů: 3 7.5%
  • Nevyhovuje, mám připravenu ke zveřejnění svou práci

Hlasů: 0 0.0%

• Hlasovalo členů
    40
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Tak jsem si pěkně početl v odpovědích, jestli nemá někdo zssk_XXX nastaveno na 30 cm dle standartů. T děkuji, už je mám na FTP, ale nechápu ostatních proč se zde řeší jak si má nastavit chování na 80cm.

Teď mi někdo vysvětlete a přesvěčte, jak v praxi poznáte, že nastavení na 80cm, které si složitě přepisujete, že je to lepší. Nesmíte porovnávat nevyladěné vozy na 30 a vyladěné na 80, tam rozdíl je. Ale mám pocit, že ten samý rozíl v chování je mezi nevyladěnými vozy a vyladěnými vozy s nastavením na 30cm.
Už jsem to popisoval. Kdo ještě neučinil, stáhně te si z mých stránek vozy A, B a od včera i W(odkazy ještě nemám, ale na DVD od včera již jsou), které jsou vyladěny od Ppoollll - Bob a Michal je přejmenoval do kompatibility trainsetu BP (není opraven vůz cd_WLab.rar, protože značení v archívu není v souladu s pokyny od autora původního modelu Ondry J. příklad CD_WLAB 40 158-5.s cituji vyjádření autora Ondry J: ...dle dohod sleziny - uvede se vlastnost vozu, je-li odlišný, pokud ano, tak max. poslední 3 číslice bez k.č. ostatní čísla jsou pro stejnou sérii vozů stejná (jsou daná vlastnostmi vozu) a nemá smysl je uvádět.... Jen pro info, aby se zabránilo dalšímu nedorozumění.
S takto vyladěnými vozy (30cm) ihned poznáte menší jízdní odpor, výběhem projedete i to nejsložitější zhlaví a u BP nedělají žádné problémy i menší poloměry než 250m (Praha hl.n. zadní perony směr Vítkov.) Co umí víc systém na 80cm, že stojí za to nebýt kompatibilní se světem? (nárazníky jdou na sebe i u 30cm)

Všetci ste sa tu len pohádali nad nezmyslami, ale Zbyňkovi na otázku, že čo ešte treba prepísať, neodpovedal nikto. Okrem položky Coupling treba prepísať aj rozmery vozidla v Size a nakoniec aj *.sd treba prepísať riadok ESD_Bounding_Box, to všetko spolu súvisí. P.Frinta vo svojom návode podáva presné vysvetlenie všetkých týchto položiek.

Miroslav Sárkány napsal:
Všetci ste sa tu len pohádali nad nezmyslami, ale Zbyňkovi na otázku, že čo ešte treba prepísať, neodpovedal nikto. Okrem položky Coupling treba prepísať aj rozmery vozidla v Size a nakoniec aj *.sd treba prepísať riadok ESD_Bounding_Box, to všetko spolu súvisí. P.Frinta vo svojom návode podáva presné vysvetlenie všetkých týchto položiek.
Díky moc. Já se tak těším na slezinu, že si tam s někým učeným sednu a projdu narychlo celý Trainset BP, jestli tam nemám další chyby. Já už se začínám bát čísla 80, když otevřu nějaký eng nebo wag jestli na mě opět odněkud nevyjukne. Byl jsem moc důvěřivý a vozidla jsem zařazoval po projetí Conbuilderem. Škoda, že nerozezná i nastavení spřáhel.

Miroslav Sárkány

Ale odpověděl. Jenže mejlem a ne tady v diskusi. A jinak to je stejně o osobním setkání, které bude již brzo a se Zbyňkem probereme mnohem více věcí za mnohem kratší čas než zde v diskusi. A to třeba i nad pivem

Naposled editoval moderátor:
Když má teď mav Bmz samostatnou složku, jak to potom bude s mav packem? Zůstane, nebo budou mít jednotlivé vozy svoje složky? Ještě bych se mám otázku na vůz Uacs hojně používaný v aktivitách - může se složka cd_Raj definitivně smazat a nahradit cd_Uacs?

Nevím, kam to napsat, tak to zkouším zde. Chtěl bych upozornit pana Šemoru, že má chybný odkaz na download vozu ZSSK Beer. Místo zssk_Beer.rar se začne stahovat zssk_B.rar

Přesunuto z vlákna 451, 452

bob57_cz

Zaslal: po leden 23, 2006 9:04 pm Předmět: Re: 1.Zadní pohled,2.Dohoda ze sleziny

--------------------------------------------------------------------------------

Upraveno odebráním nesprávné informace. bob57_cz

Naposledy upravil bob57_cz dne út leden 24, 2006 1:16 am, celkově upraveno 1 krát.

ok1dnh

Zaslal: po leden 23, 2006 10:40 pm Předmět:

--------------------------------------------------------------------------------

Ono to není Bobe57_cz až tak úplná pravda, co píšeš. Zrcadlo pro odlehčení to je jen s ohledem na cd_451. Je po ní silný hlad a tak ať je dostupná hromadně, aniž by lehl přetížením jeden ze serverů.
Ale zrcadlo celého Trainsetu je nereálné. Chtěl jsem to původně, dokonce jsem to nakousl na slezině. Chtěl jsem sjednocení Trainsetu a zrcadlení, aby zájemci o vůz či mašinu bylo jedno, z kterých stránek to stahuje. Neviděl jsem u Ppoolla nějaké nadšení. Zbyněk zase říká, že T. v tom má guláš. Ale já chci vidět na českém Inetu jednotný Trainset s bohatým vozovým parkem nelimitovaným jen CD či CSD či ZSSK, který bude kdokoliv moci používat bez ohledu na to, jakou trať má nainstalovanou. A aby to mohlo tak být, tak zase tvůrci aktivit musí mít možnost kam sáhnout pro vozy či mašiny. A po nich si uživatelé jejich aktivit musí mít kam sáhnout pro použitou mašinu či vůz.
A to byl důvod, proč je k dispozici msts.sinus.cz s prostorem prozatím na zahřátí 5GB a tam ukládá T. svůj Trainset. Já doufám, že se konečně bude používat jednotný Trainset a ne co ves to jiný pes. A jediné, co pro to mohu udělat, je nabídnout webový prostor.
Karel

bob57_cz

Zaslal: út leden 24, 2006 1:29 am Předmět:

OK
Všichni si přejí dohromady jediný kompletní spolehlivě fungující trainset a čekají jen na startovní výstřel pro jeho zobnutí.
Stále ale není vyřešeno, který to bude. Na trainsetech dělá současně dohromady několik lidí a v několika verzích.
Měly by se sejít "vůdčí osobnosti" jednotlivých řešení, navzájem si online demonstrovat jednotlivé problémy a jejich eliminaci.
Tohle se mělo odehrát během sleziny, ale času zase tak moc nebylo, aspoň se ukázaly některé nové možnosti (Johnz), prezentace aktivity do nové180 byla taky pěkná a v silné časové tísni Miranova 451.
Sám jsem taky odhalil jednu závadu díky nové 451 právě v noci před slezinou a dělal jsem na tom pokusy s odstraněním do rána a přímo při testu na slezině se ukázala další. Proto byly downloady tak opožděné, na betatestech se to neukázalo a final měl malé změny a ty už byly špatně, takže to ještě Pavel musel na po-poslední chvíli doladit před vypuštěním.

mike

Zaslal: út leden 24, 2006 6:32 am Předmět: trainset

bob57_cz napsal:
OK. Všichni si přejí dohromady jediný kompletní spolehlivě fungující trainset a čekají jen na startovní výstřel pro jeho zobnutí. Stále ale není vyřešeno, který to bude. Na trainsetech dělá současně dohromady několik lidí a v několika verzích.

nechapu, ze ten trainset je takovy problem:
1) vidime tady trat BP, ktera jednoznacne nasim koncinam dominuje a jeji tvurci maji z teto pozice pravo urcovat standard.
2) nezavisle na bodu 1) se na jakesi predchozi slezine (nebyl jsem tam, cetl jsem o tom) se znaceni trainsetu preci dohodlo, tak v cem jeste neni jasno?

na netu se da najit rada shareware/freeware utilit, s nimiz prejmenovani souboru i nahrazovani textu v .con souborech neni zas tak slozite. je to jebacka, ale za par desitek minut je hotovo - a navzdy je poradek.

mike

P.S.: Doted mi pije krev cd_Zans, ktery dabel ho do BP aktivit podstrcil? ten model neexistuje!!!

Hawk

Zaslal: út leden 24, 2006 7:07 am Předmět:

2 Mike> Proč by měla BP zrovna určovat standart? Máme tady spoustu dalších krásných tratí jako je 321 či vznikající 270, když uvážím, ty větší....myslím, že BP považujete za moc velkou modlu, která je svatá, a že to necháte všechno slítnout pod BP taky není dobře!
No a pokud vím, tak u 270, stále mají v plánu svůj trainset, nejspíš i se svým značneím.....Ale ti už patří k debatě o TRAINSETU a jeho znační!

To Mike : CD_Zans existuje, byl na strankach Filipa Havla, model mám u sebe, takže pokud autor povolí, tak jej klidně dám k dispozici....

To Hawk: Je mi celkem jedno, jestli je to značeno jako traisnet BP nebo 321 nebo 270 nebo trainset 180......měl by být jediný trainset pro všechny tratě......na co pak mít jednu mašinu x-krát pro každou trať zvlášt? Na nic......

Martens napsal:
To Mike : CD_Zans existuje, byl na strankach Filipa Havla, model mám u sebe, takže pokud autor povolí, tak jej klidně dám k dispozici....

To Hawk: Je mi celkem jedno, jestli je to značeno jako traisnet BP nebo 321 nebo 270 nebo trainset 180......měl by být jediný trainset pro všechny tratě......na co pak mít jednu mašinu x-krát pro každou trať zvlášt? Na nic......
Hawku už zase? Já nevrtám do Tebe, tak nevrtej laskavě do mé práce. A jestli máte i ostatní pocit, že už dost bylo mé trati, klidně odstoupím, máte už lepší tratě, lepší Trainsety a já svůj čas alespoň budu věnovat něčemu užitečnějšímu. Klidně si to odhlasujte.
Pokud ale Hawku stavíš trať společně s Vlastíkem, tak je mi už jasné proč ta nenávist od Tebe. (ví se vše, KGB pracuje spolehlivě)
Jestli někdo máte zásadních připomínek, (lepší trať, lepší Trainset) napřed předložte k posouzení svou práci, jestli je to na vyšší úrovni zhodnotí všichni uživatelé, až teprve potom můžete kritizovat druhých.
Byla slezina, tak jsem čekal, že přijede buď T, nebo nějaký jeho náměstek a předloží k posouzení tento Trainset. Až teprve potom, by se mohlo o změnách uvažovat a něco kopírovat k downloadům.
Jinak se tady bavíte o ničem.

ok1dnh

Jak mám být nadšen pro něco co jsem neviděl? Pochop že pokud o něčem jen slyším ne zrovna příznivé zprávy tak nadšením oplývat nebudu.

Takže od T jsem měl slíbeno zaslání jeho práce na trainsetu již před 2 týdny. Doteď nic nedošlo.
Zbyněk sice přebírá některé věci ode mne ale opět přejmenovává i to co je z jeho pohledu nově - snaží se zkrátit názvy. Má pro to své důvody. Od Zbyňka vím akorát to že trainset T je sice jednotně přejmenován ale je to prý muzeum neobsahující mnoho nových poznatků a navrch jsou vynechány mnohé drobné vylepšení, zvuky jsou jiné, .... chybí dokonce i shoda v názvosloví mezi T a Zbyňkem. A navrch jsem někde čet prohlášení T že se s nikým na ničem ohledně trainsetu nedohadoval.

Když to shrnu - co mám na webu Zbyněk přejmenuje po svém, T přejmenuje po svém - co k tomu dodat? O sjednocení názvů a zrcadlení obsahu webů to bohužel není. Pro toto se nadchnout nemohu.

A pro upřesnění - tohle není o názvech co Zbyněk drží postaru kvůli nezasahování do již existujících aktivit. A argumenty o přetížení serveru také neberu. Server visí na optické lajně a takový provoz zatím na mých stránkách není aby to server přetěžovalo. Akce typu 451 jsou jen běžným provozním využitím kapacity serveru.

Muzeum

Myslím,že je na čase do těchto věcí zásahnout a možná se tak dotknu nejenom Zbyňka,ale i Mistra Kuchaře Ppooollla.

Nevím sice kde Zbyněk přišel na to,že můj trainset je muzeum,když ho více jak rok neviděl.Možná tak usuzuje podle jednoho zaslaného archívu,kde nebyla u cd_240 aplikována EDB.Uznávám tam se stala chyba.Již je opravena.

Jinak co se týká zvuků jsem Zbyňkovi vše vysvětlil,ale jak vidím nebylo to pochopeno.Zvuky jsou v nejnovější verzi a tak budou i vystaveny.Jediný rozdíl byl v tom,že jsem si nové zvuky resp.sms soubory pojmenoval dle starých názvů.Na základě upozornění právě od Zbyňka jsem toto uvedl do pořádku.Na webu to bude vše již v novém kabátu,odkazy na "nové zvuky",obrázky ke každému vozu a řádné readme.

Takže než mistře Ppooollle začnete šířit tyto hlouposti ,které nemají reálný základ nejprve si tyto ne zrovna příznivé zprávy ověřte!!!

T.

Trainset

A ještě skromný dodatek.

Malinko mi připadne divné,že je důležité ,aby mnou přejmenovaný trainset nejprve shlédnula "jakási komise",která rozhodne o tom jestli budu někam data kopírovat nebo nebudu.

Pokud mi to situace a hlavně autorská práva ohledně modelů dovolí vystavím trainset na netu a pak hlavně koncový uživatel bude mít rozhodující slovo o tom,jestli je to pro něj to pravé ořechové.

A tomu kdo bude chtít mohu poté zaslat všechny con a act soubory dostupných aktivit a to přejmenované dle zmíněného trainsetu.

T.

Re: Trainset

T napsal:
A ještě skromný dodatek.

Malinko mi připadne divné,že je důležité ,aby mnou přejmenovaný trainset nejprve shlédnula "jakási komise",která rozhodne o tom jestli budu někam data kopírovat nebo nebudu.

Pokud mi to situace a hlavně autorská práva ohledně modelů dovolí vystavím trainset na netu a pak hlavně koncový uživatel bude mít rozhodující slovo o tom,jestli je to pro něj to pravé ořechové.

A tomu kdo bude chtít mohu poté zaslat všechny con a act soubory dostupných aktivit a to přejmenované dle zmíněného trainsetu.

T.
T, pokud tady každý bude rýpat do všeho ( a teĎ už nejen do wag a eng souboru, ale i do consistů a act souborů) s představou, že jenom přejmenování vše vyřeší, tak je to důležité.......protože takhle celý ten cirkus s laděním vozů a mašin na co nejreálnější chování půjde do kytek....

IMHO, T skromná otázečka, vy se postaráte o to, že když se udělá update trati a aktivity se zneschopní a budou se muset resitrtibuovat, tak consisty a act soubory budou stále aktuální? Sorry, ale o tom dost silně pochybuji......

Nakonec to opravdu bude muset skončit tak, že bez souhlasu autora modelu (včetně definice) si už nikdo ani neuprdne......a to bude asi nejlepší.......

Trainset

Martensi

reakce na můj poslední příspěvek je od Vás neadekvátní k danému tématu.Psal jsem tu o trainsetu.Nabídka pomoci se týkala přejmenování názvů v con a act,které se týkají použitého vozového parku.
Pokud si dnes stáhnu jakoukoliv aktivitu musím všechny parametry týkající se trainsetu v con a act stejně díky tomu bordelu co v trainsetu na scéně msts je přejmenovat,abych si vůbec zajezdil.

A k Vašim pochybnostem.Pro mne není problém udržovat con a act i při update v pasážích,které s týkají trainsetu v aktuálním stavu dle jednotného trainsetu.

T.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře