Shape Viewer

n0b0dY napsal:
Pavlík napsal:
n0b0dY: taky jsem ti to radil, ale odpověděl jsi, že nejnovější ovladače GK máš. Tak já nevím, jestli vůbec umíš číst...

prepáč nevšimol som si... pozeral som len posledny prispevok,nechcel sa tam nejako urazit ešte raz sory
Nic si z toho nedělej Pawlík stejně 100% pravdu neměl. Je možné, že Shapeviewer nemá rád nějaké prehistorické ovladače, ale rozhodně nevyžaduje ty nejnovější. Já mám v jednom PC grafiku ATI X800 se vstupem a pokud nainstaluji nejnovější ovladač 10.2, tak mám ve správci zařízení neznámý HW. Když nainstaluji 8.2 pár let zpět, tak je vše vpořádku. ShapeViewer zde šlape jak hodiny a nikdy jsem problém neměl. Já bych viděl problém v update na SP3. To opravdu dělalo tenkrát nějaké psí kusy. Současně jsem si v nLite udělal z originálu obraz a tam přidal veškerá nastavení včetně SP3 a po reinstalaci nebyl žádný problém. (instalace systému a SP3 najednou a pak teprve MSTS a spol.) Jen po instalaci grafiky to chtělo znovu vložit instalační disk XP SP3. Jinou možnost jsem stejně neměl, protože originál DVD k počítači před instalací Windows nejprve přeformátuje disk včetně vytvořených oddílů. A to prý některé instalátory od výrobce počítače formátují disk bez varování rovnou. Omlouvám se za odbočení. Závěr patří spíš do počítačové poradny, ale určitě s instalací Shapevieweru to souvisí.

Pokud vám nepůjde spustit ShapeViewer a bude to hlásit runtime error 429, tak postup je následující:

Z nabídky Start si spusťte cmd.exe (uživatelé Vist a sedmiček jako správce) a tím se vám spustí příkazový řádek. Tam pak napište
REGSVR32 /V DX8VB.DLL a ShapeViewer se vám už bez problému spustí.

Můžu poprosit tohle hodit do FAQ? Děkuji ;)

Kdyby ses koukl do tohoto vlákna na začátek, konkrétně na příspěvek #5 tak přijdeš na to, že nošení dříví do lesa je blbost....;);)

Asi to nepatří až tak moc do tohohle vlákna, ale souvisí s ním.
Mám problém u 371201 od Pikka.
Vozidlo se mi nechce přidat do světa (něco mu chybí), otevřel jsem si ho v SV a vypadá takhle.
http://www.2i.cz/c3d01c36e5

Nevíte někdo co s tím prosím?
(Předem přiznávám, že jsem to na foru nehledal, nevěděl jsem jak to nazvat..)
Ještě se omlouvám za kvalitu obrázku, nicméně problém je z něj snadno rozpoznatelnej.

Chybí ti některé textury k vozidlu. Dej v Shape Vieweru CTRL+T a zjistíš, jaké to jsou.

Máš stažený pouze skin vozidla, musíš použít také textury z hlavního modelu, myslím je to 371.001 od Pikka, v archivu s modelem potom ty dotyčné textury už najdeš:)

SergioPerez napsal:
Díky chlapi =) Chybělo mi tam pár textur, nenapadlo mě, že nejsou u skinu =)

V Readme.pdf to skutečně není bohužel zmíněno, takže u 371 004 a 372 010 to do Readme doplním. Uznávám, že doprovodný text na stránkách byl zavádějící, proto jsem ho již opravil a nahradil slovo "patřičného" slovy "do adresáře CD371" Což je sice stejně zavádějící, ale víc přesné. Jinak bych chtěl upozornit, že tyto modely i repainty jsou určeny pouze pro zkušené uživatele MsTS :)

Pikku : Nejsem úplnej začátečník, jen mi bohužel občas něco uteče =) Ale tohle byl můj první problém s Tvým modelem a asi bych na to časem přišel (stejně jako jsem dneska po čtvrt roce vyřešil chybovou hlášku u jednoho modelu Traxxe), ale je snadnější se zeptat a vyřešit to hned =)

Zdravím, chtěl jsem se zeptat, kam se ukládají screeny s tohoto programu, díky.

Prosím o pomoc. U SV se mi nechtějí zobrazovat lokomotivy ani vozy.Jsem to zkusil odinstalovat i registry vyčistit,po opětovné instalaci problém pokračuje. V pravo nahoře v tabulce je napsané: Error-S file not unicode. Nevím co s tím,mohl by někdo poradit.Děkuji.

No chyba je někde v S a SD souborech.Jsem to to dal ve Wordpadu do unicode,jenže zas je tam potom chyba error invalid v SV.No nevím si s tím rady!!! :-( Tady není někdo kdo rozumí tomu programu?

Tak jestli je chyba v S souborech zjistíš nejjednodušeji tak, že některý z těch, co se nezobrazují, pošleš kolegovi. Takto vyloučíš S soubory. SD nemají s SV co dělat. Jedině, že by ses pokoušel v SV zobrazit SD soubor. Což nelze. Můj SV v tomto případě nezobrazí nic.

Back
Nahoře