Zbyněk Šemora
Strojvedoucí
Tak to jsi si dovolil moc. Takhle veřejně mne shoditbob57_cz napsal:Přesně tak. Poté, co jsem viděl Zbyňka řídit, si nemusím zoufat, že jsme se spolu nikdy na stejné mašině nepotkali, ačkoliv jsme jezdili na stejných škopcích řadu let a kopali za stejný tým. No - kdyby bylo nejhůř, tak bych si ho taky nakonec dokázal vycvičit. Přece jen není takové poleno jako zácvikant, co ho mám teď v práci.ok1dnh napsal:Zbyňku, to lomení a gestikulování rukama bylo, jak jsi zjistil, že jsi prokecal zastávku a že nedobrzdíš, tak jsi halekal "Nestavíme, projíždíme, nikdo tam stejně není". No a to bylo to šermování rukama.
Karel
P.S. Mám ten dojem, že někde v těch místech Bob57_cz prohlásil, že by ti to nepučil.
Nejde o mě, do mě si rýpej jak chceš, ale tím ponižuješ kolegy strojvůdce, kteří se mnou veeelmi rádi turnusově jezdili.
Poleno jsem snad byl, když jsem nastopil na dráhu a měl první jízdu s fírou, kterému utekl mechanik (to jsem to vyfasoval) Měli jsme noční Poříčany-Nymburk. Šichta za 16 hodin. Na Masaryčce střídání na ose a odjížděli jsme jen s první jednotkou a soupravu bylo třeba roztrhnout. Už bylo zpoždění, tak se spěchalo. Já to trhnul a šel už za jízdy dopředu. "Udělal jsi červené?" dotaz fíry. Samozřejmě jsem zapomněl....a byl oheň na střeše. Tak jsem letěl znovu dozadu, obarvil konce vlaku a už vše OK jen s tím, že fíra se mnou zbytek šichty nepromluvil slova. Kromě "volno, výstraha, očekávejte .....atd.
pak jsem šel na vojnu, což mne od tohoto podivína vysvobodilo.
Po vojně jsem vyfasoval nějakého Lojzu Houdka z Říčan. Už to byl starší pán, přes den s ním byla sranda, ale v noci byl hodně protivnej. Ale dal mi celkem tvrdou školu. 451 mi půjčil jen na rozjezd, když se potřeboval ze dveří vyčurat. Stál ve dveřích, a dával pokyny. "Odbrzdi přídavnou, zmačkni živáka, dej tam manipulaci,......a jeď." Já tam dal na "jeď " sérii, c-c-c-c---c, axelerace a výkřik fíry. "Co blbneš, teď jsem se pochcal".
Po nějaké době odešel do vyšší turnusové skupiny pro starší pány a já vyfasoval nějakého Jirku Klepala, se kterým jsme byli velmi sehraná dvojka. To byl pracant, viz 8mm filmy, které mi do AVI nechal překopírovat Michal. Škoda, že jste na slezině nesehnali tu 8mm promítačku, viděl by jsi mne v akci. Jelikož jsme neznali neschopnost mašin, vždy jsme dojeli, všichni věděli, že se neflákáme a na mašině makáme, tak i cviční na nás byli hodní, Kolikrát mne cvičnej Paukner viděl v Pardubicích ve městě (to se nesmělo), jednou jsem měl vloženou šichtu a o pauze v Kolíně jsme byli s partou fírů v cukrárně na kafi. Po návratu u vlaku už čekal Paukner a strojvůdci měli pozdrav na výplatě. A já nikdy nic. Neříkám, že jsem byl špičkovej strojvedoucí, ale svou práci jsem se snažil dělat co nejperfektněji. Hlášenky, papíry, proužky, mazání, čistota oken, technické znalosti, vybavení záchrané brzdy, vyhazování opilců z vlaku, ....
Naposled editoval moderátor: