Sešitové jízdní řády

Pavlík

Pomocník strojvedoucího
Sešitové jízdní řády celé sítě ČD stahujte zde: sešitové jízdní řády.

A vůbec zde najdete vše o ČD, co by vás mohlo zajímat...

Doufám, že tímto potěším nejen tvůrce aktivit.

Přeji hezký den.

Nezbiera niekto z priaznivcov MSTS aj ZCP alebo SJŘ v knižnej podobe?Mal by som záujem o výmenu.Ak má niekto podobného koníčka napíšte e-mail.Díky.

Jen bych chtěl upozornit, že nejsem autorem a autora neznám. Pouze přeposílám, co jsem četl na K-Reportu.

Docela s podivem koukám, že když už je na nějaký vlak nasazena lokomotiva řady 151 nebo 350, tak jen málokterá jede plnou rychlostí.
Většinou "jen" 150 nebo 155 km/h.
To se bojí točit motory, jít na šunty, nebo je to kvůli nedostatečným brzdícím procentům? Je pravda, že někdy to je kvůli konstrukční rychlosti vozů (viz. Detvan a jeho jídelňák, který jako jediný v soupravě není na 160)
Zároveň jsem koukal, že na trati 072 z Lysé do Ústí nad Labem
je u všech Os vlaků tahaných lok. 163 snížena rychlost z kdysi obvyklých 120 na 115 km/h. Tam to ale opravdu může být z důvodů brzdících procent, protože dřív tam běžně jezdily Bdmtee a dnes B a podobné vraky.
Pokud někdo ví, rád se dozvím, jak to je.

AndrewM

Pawlik napsal:
Docela s podivem koukám, že když už je na nějaký vlak nasazena lokomotiva řady 151 nebo 350, tak jen málokterá jede plnou rychlostí.
Většinou "jen" 150 nebo 155 km/h.
To se bojí točit motory, jít na šunty, nebo je to kvůli nedostatečným brzdícím procentům? Je pravda, že někdy to je kvůli konstrukční rychlosti vozů (viz. Detvan a jeho jídelňák, který jako jediný v soupravě není na 160)
Zároveň jsem koukal, že na trati 072 z Lysé do Ústí nad Labem
je u všech Os vlaků tahaných lok. 163 snížena rychlost z kdysi obvyklých 120 na 115 km/h. Tam to ale opravdu může být z důvodů brzdících procent, protože dřív tam běžně jezdily Bdmtee a dnes B a podobné vraky.
Pokud někdo ví, rád se dozvím, jak to je.

Vsechno je to jen a jen o brzdicich procentech, RIC 160 je proste kvuli brzdam nemaji. Proto by se take od noveho GVD mely objevit na 270 Ampz na kazdem vlaku, protoze backurky preci jen udelaji sve a 160 bude realitou. Jen si nejsem jistej, ze BRm na Detvanu je na 140.

Díky za vysvětlení.
Detvanem jsem jel z Hranic na Moravě do Prahy a právě v Hranicích se míjejí.
Takže když u mě zastavil směrem na Ostravu, tak jsem si všimnul, že na jídelňáku je číslice 140. Kdo ví, jestli to vůbec byl BRm.
Ampz to všechno zachrání? A kde je dráhy vemou? (Tuším, že se něco pro ČD vyrábí na Zličíně)
A co ostatní vozy jako Bmee, Bee...? Ty mají dostatečná brzdící procenta?

BRm

na detvanu skutečně jezdí BRm a ten tam ma 160ku,
jak tu nekdo podotykal ze videl 140, je tro mozny, treba nemeli nic rychlejsiho jako nahradu za puvodni vuz

Omlouvám se, ale musím změnit webovou adresu, kde lze tyto sešitové JŘ stáhnout. Autor má problémy s webhostingem.

Na http://www.sweb.cz/danone39/ jsou ke stáhnutí sešitové jízdní řády zvláštních vlaků, obrázky starého nádraží v Kralupech nad Vltavou a vnější barevné řešení železničních kolejových vozidel.

Na nové stránce http://sbpgvd2005-1.ic.cz/ bude v nejbližších dnech ke stažení nejen celý balík sešiťáků, ale i celý balík plánků žel. stanic. Už teď zde nejdete různé verze mapy železniční sítě ČD, předpisy...

Pavlík napsal:
Omlouvám se, ale musím změnit webovou adresu, kde lze tyto sešitové JŘ stáhnout. Autor má problémy s webhostingem.

Na http://www.sweb.cz/danone39/ jsou ke stáhnutí sešitové jízdní řády zvláštních vlaků, obrázky starého nádraží v Kralupech nad Vltavou a vnější barevné řešení železničních kolejových vozidel.

Na nové stránce http://sbpgvd2005-1.ic.cz/ bude v nejbližších dnech ke stažení nejen celý balík sešiťáků, ale i celý balík plánků žel. stanic. Už teď zde nejdete různé verze mapy železniční sítě ČD, předpisy...

Tak daj včas vedieť až to tam bude... :wink:

Vysvětlení značek seš. JŘ

Je někde vysvětleno nebo popsáno co znamenají ty značky a čísla v sešitovém JŘ?

Zvykne to byť vysvetlené v samotnom výtlačku (ako i elektronickej verzii tohoto výtlačku) v prednej časti (tam kde sú tie všakovaké tabuľky) ... chce si to len preštudovať

Back
Nahoře