Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.

Jelikož asi nikdo neví, tak jsem metodou pokus a omyl zkoušel vše možné a nakonec to bylo v zatržítku, jak jsem zakroužkoval. To jen kdyby někdo měl podobný problém, ať nemusí celé hodiny zkoušet vše možné.Opět jsem omylem zmačknul neznámou klávesovou zkratku, která patřila do jiného SW a zmizely mi 3D šipky. XYZ.

Ahoj, pokud ti jde o modelování a netrváš nutně na Gmaxu, tak já osobně používám Blender 2.79 s pluginem na export modelu do .s souboru. Pak potřebuješ ještě nějaký program, ve kterém uděláš textury (já používám GIMP), pak například ten AceIt, ve kterém převedeš texturu do .ace souboru. Ještě mám program DTXBmp, ve kterém můžeš převést .ace zpátky do "čitelné" podoby.Zdravím modeláře,
píšu jeden apel, protože sám voják v poli bez instalačky MSTS a bez základní výbavy jen těžko hledá, jak by začal modelovat (anebo si to aspoň zkusil). Nemohli byste někdo sepsat ne návod na modelování (těch je tu dost), ale nějaký rozcestník, jak se dostat k potřebným nástrojům? Zatím nabývám dojmu, že bez Gmax se kvůli exportu neobejdu (zkoušel jsem i komerční nástroje typu Inventor, 3DSMax, atd., ale model pro MSTS/OR vyexportovat nedokážu).
Při hledání na fórech jsem narazil na potřebu nástroje AceIt a TGATool2. Bohužel, všechny odkazy, které jsou kde uvedeny, vedou "nikam" a uvedené nástroje se těžko shánějí. Nakonec jsem objevil zmínku o aplikaci "Route Ritter", která tyto nástroje v sobě obsahuje. Odkaz ke stažení na stránce sice nefunguje, ale aspoň fungoval odkaz na GitHub, odkud už lze celý balík pohodlně stáhnout.
Takové štěstí jsem už ale neměl s plug-inem do Gmaxu s názvem "TrainSimGmaxGamePack". Microsoft už zřejmě MSTS úplně opustil a nové stránky XBox žádnou podporu MSTS neobsahují. Další odkazy jsou buď slepé anebo podvodné. Jak tedy dál? Existuje alternativa? Anebo nějaké temné zákoutí internetu, kde se tento plugin dá ještě najít?
Případně pokud někdo modelujete v něčem "dnešním", nemohli byste se podělit o potřebném "toolchainu", aby i zarostlí odpůrci mohli začít?
Díky
Koukni do SZZdravím modeláře, ...

O svátcích jsem něco potřeboval doma v gmax na počítači W11 upravit a doplnit. A když jsem potřeboval v této nabídce zneviditelnit nějaké bloky nebo convertovat do Editable mash, vůbec jsem nevnímal že musím kurzorem myší mírně pod řádky. A najednou mi to docvaklo, že pro někoho tohle může být problém. A mě to jde stejně rychle jako postaru. Tak jsem si na to už zvykl.Tam sa mi ale zatiaľ nepodarilo vbehnúť. Každopádne je to nepoužiteľné