Gmax - tipy a triky

Zdravím,
možná to bude kravina, ale není ten objekt v MSTS "pod zemí" (špatně nastavená výška "0" na modelu) ?

David

Hlavně na screenu z Gmaxu není vůbec vidět, že by domek byl označený.
Máš všechno attachnuté nebo slinkované k sobě?

A exportuješ opravdu ten domek?
Na screnu máš vybraný pro export BOX01 a domek by měl být označený, což není.

Tak podstate som preinstaloval gmax game pack a už to ide a ten domček je už možno 50 objekt ktorý som vytvoril, v trati mam relativné dost objektov vlastnej tvorby a stale to fungovalo len ku koncu to nechcelo prijat LOD, príčom export prebehol OK

Mám taký problém po prechode na W7 ( možno to nesúvisí ), že po exporte do "s" súboru je viditeľnosť 0m, aj keď bola pri exporte zadaná 2000m. Krajným riešením je dodatočná editácia "s" súboru, ale rád by som prišiel na to kde je problém.

Tato závada se mi nepravidelně stává pořád... (cca každý pátý export) též používám W7. Zpravidla ale pokud už to jednou daný objekt vyexportuje správně, tak je to ok.

Mne sa zatiaľ nepodarilo vyexportovať správne. Predtým na XP som podobný problém nemal, iba keď som zabudol zadať vzdialenosť :mad:

Takže po reštarte PC to zatiaľ ide, návrat k XP je zatiaľ zažehnaný :rolleyes:

Ale po troche surfovania je tu ten problém znova :eek:

Naposled editoval moderátor:
Takže po reštarte PC to zatiaľ ide, návrat k XP je zatiaľ zažehnaný :rolleyes:

Ale po troche surfovania je tu ten problém znova :eek:
Málo RAM? Prečisťuješ zbytočné dočasné súbory? Vypol si indexovanie HDD? Odstránil si Google Chrome? ... ;) Neviem, mám menovať ďalšie možné príčiny?

Indexovanie nemám, Chrome detto. Využitie RAM 58% ( zapnutý Gmax a IE ). Po reštarte export úspešný. Dočasné súbory občas čistím, tak neviem kde je pes zakopaný.
lalach.jpg

Tie biele vylozniky ale ked replacnem texturu v gmaxe aspon dva krat za sebou tak uz potom to je v pohode. Zaujímalo by ma čo to može byt. Nikdy som sa s tym nestretol. A tie vylozniky su ešte aj tak polo prehliadne. Take zvlaštne to je.

Tie biele vylozniky ale ked replacnem texturu v gmaxe aspon dva krat za sebou tak uz potom to je v pohode. Zaujímalo by ma čo to može byt. Nikdy som sa s tym nestretol. A tie vylozniky su ešte aj tak polo prehliadne. Take zvlaštne to je.

Tohle vypadá na nějakou kravinu v mapování textury nebo blbě přiřazené mapovací souřadnice v procesu vytváření modelu. Znova modelovat asi netřeba, jen zkusit znova aplikovat modifikátor UVW Map a Unwrap UVW. Zejména zkontrolovat zda je použit správný typ modifikátoru UVW Map a je použit ze správného směru. Můžeš mi také klidně poslat ten soubor *.gmax na posouzení.

Ono sa mi to stalo asi dvakrat pri zlučovaní objektov aby som ušetril zapisy vo world Košice a po druhy krat jak som potreboval si prisposobit branu pre Sirokorozchodnu trat. No riešil som to tak ze placnul som dva krat za sebou tu istu texturu a potom to išlo von aj pri kolajivu sa mi to stalo ale po opakovanom exporte je to v poriadku. Diky za ochotu.

Dá se nějak vypnout při režimu posouvání (Select and Move) omezení na osy X, Y, Z, XY a podobně? (Restrict to X) Nějak se mi to asi podařilo zapnout a teď, když potřebuju pohnout objektem nebo vertexem, tak se mi posouvá pouze ve zvolených osách. Jenže mně vyhovovalo, že jsem si příslušnou osu zvolil najetím myši na šipku u pivotu, teď musím příslušnou osu zvolit na panelu nástrojů a je to pěkná pakárna.

Back
Nahoře