Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Omlouvám se - Direct 3DGMax máš nastaven na Open GL nebo DirectX?
Návod Honzy Švece říká, Direct3D. Tak doufám, že se mi to nastavilo správně. Dá se to zpětně zkontrolovat? Protože návod jsem četl až po prvním spuštění gmax a v dialogovém okně jsem usoudil, asi Direct3D.Direct 3D
A kde se to reguluje?Nepřidal sis omylem do scény světlo?
To je ovšem verze bez TrainSimPacku, material editor tam vypadá jinak.
Sice ve Slovenštině, ale aspoň něco.

Že bych začal modelovatNo můžu ti natočit video, jak se co dělá.
Tyto všechny návody mám. Z každého jsem pochytil něco. Ale to opravdu nestačí. Všechny návody jsou pro cvičenou opici. Udělej to, zmačni to a ve finále postavíš vzorový domek. Ale všechny se také rozchází ve specializaci pro jinou hru. Pro MSTS je jen od Michala a Honzy Švece.ale aspoň něco
Samozřejmě, protože jsi neotexturoval jen ta čela, ale znovu celý objekt. Přitom by stačilo jako cvičená opice číst pořádně tutorial od Michala, a bylo by po problému. Mimochodem, jeho návod je vynikající a dostačující, a nevím co víc bys ještě chtěl.... Když jsem otexturoval fialová čela, ta se už natáhla ve správném poměru, asi proto, že je krátká, ale obalila mi celou kostku i přes texturu štěrku nahoře. ...
Tak jsem jej asi ve svých 66 nepochopil, no. Ale Michal tam zrovna obaluje do textury celou kostku kolem dokola a pak každou stranu jen upravuje. Tedy to není můj případ. A za další, vy co umíte anglicky, se vám v prostředí v angličtině lépe orientuje.Mimochodem, jeho návod je vynikající a dostačující
Myslím si, že ty černé stěny při vytváření "bílého" kvádru nejsou způsobeny nějakým nastavením v Gmaxu. Podle mě je to problem Win10/11 - grafárna - ovladače GK. Prostě starý software na moderních OS může zobrazovat bludy.Textura utopená v tmavé ploše- zesvětlím tím a tím.
Tak to asi bude pravda, protože na stolním PC s Win10 je to světlejší.Prostě starý software na moderních OS
Ale tehdy to mělo pozadí, že jsme se scházeli osobně. To se pak jinak znalosti trychtířem do hlavy nalévají.S Michalovým tutorialem jsem blahe pameti zacinal.
Michal na rozdíl od tebe ví co dělá, a proč to dělá. Kdyby ses se tím řídil, a nevymýšlel si vlastní postupy, tak by ses nemusel divit že ti to dělá psí kusy!... Michal tam zrovna obaluje do textury celou kostku kolem dokola a pak každou stranu jen upravuje. Tedy to není můj případ. ...
Dtto... Texturoval jsem stejným postupem jeden bok, stejně druhý, tedy jsem to dělal správně. Ještě jsem se pokoušel trochu srazit roztaženou zeď opakováním. A stejným způsobem čelo a měl jsem přeplácnutý celý model kolem dokola. ...
To ti tu napsal Nebulus o tři stránky dříve!... Holt tady mi asi nikdo nepomůže. ... ani jak správně natáhnout texturu, aby zeď neměla deformaci do šířky, ...
To je záležitost textury. Pokud chceš udělat jemnější štěrk na té tvé textuře, opakováním to sice jde, ale budeš tam mít pruhy trávy.... ani jak udělám nahoře jemnější štěrk, ....
Ale tehdy jsi byl čerstvě vystudovaný, tedy vytrénovaný pochopit nové učivo. Já se naopak učím jako starobní důchodce "pomalu nad hrobem"Ale kdeže
No, nejprve mne zprdni. Tím jen povzbudíš k další tvorbě.Kdyby ses se tím řídil,