Trať Kúty - Brno - Č.Třebová- Kolín - Praha - archív #3

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Další dotaz ze kterýho ví člověk absolutní prd..pokud je to loko stejný řady kterou máš v trainsetu a ostatní jezdí normálně, tak z nefinkční loko vymaž *.eng soubor a nakopíruj tam *.eng z funkční loko, uprav odkaz na *.s soubor, značení loko a ulož, mělo by to fachat normálně[/quote]

Je to 471..Ale fakt si s ni nevim rady...Zadam pomoc...POTREBOVAL BYCH,aby mi ji nekdo zkuseny upravil!!!CELKOVE
Dekuji[/quote]

Anonymous napsal:
Další dotaz ze kterýho ví člověk absolutní prd..pokud je to loko stejný řady kterou máš v trainsetu a ostatní jezdí normálně, tak z nefinkční loko vymaž *.eng soubor a nakopíruj tam *.eng z funkční loko, uprav odkaz na *.s soubor, značení loko a ulož, mělo by to fachat normálně

Je to 471..Ale fakt si s ni nevim rady...Zadam pomoc...POTREBOVAL BYCH,aby mi ji nekdo zkuseny upravil!!!CELKOVE
Dekuji[/quote][/quote]

Tak si tu 471 stáhni od Dejva...ale stejně ...... z tvého popisu vůbec není jasné, co s tím máš za problém.....

471

Zdravim, mám otázku, hned sem vzal novou 471 a zkusil se s ni projet, ale po zhruba 10vteřinách jízdy se mi sama zabrzdí. Nevim co dělám špatně :roll: . Jestli někdo víte co s tim, poraďte... Díky

Re: 471

Uwe napsal:
Zdravim, mám otázku, hned sem vzal novou 471 a zkusil se s ni projet, ale po zhruba 10vteřinách jízdy se mi sama zabrzdí. Nevim co dělám špatně :roll: . Jestli někdo víte co s tim, poraďte... Díky

Už se to to probíralo v souvislosti s něčím jiným.....buď jsi překročil povolenou rychlost a zareagovalo to stržením brzdy a nebo máš v simulátoru aktivován živák a ten jsi nevybavil....mimochodem....jel jsi nějakou aktivitu nebo volnou jízdu?

Jestli už se to probíralo, tak se omlouvám, ale myslím, že jde o něco jiného. Jel sem zkušebně svojí aktivitu Os 9307, kterou mám rozdělanou, a stalo se mi to hned na Masaryčce, po rozjetí. Jel sem 12km/h a začalo to brzdit. Živák mám vyplej. Zkusim to od Dejva stáhnout znova, jestli není problém tam...

Re: ??????

Martens napsal:
charlies007 napsal:
Tak jsem měl možnost si ve skutečnosti celou trať BP projet...mám menší nesrovnalost ve stanici CHOCEŇ..v trati BP je omezení rychlosti na konci nástupiště na 85km/h-směr ČT....pak je 110km/h a pak 80km/h.Ve skutečnosti však žádné omezení na 85km/h jsem nezaznamenal...fíra snižoval ze 160-sátky na 110km/h.....není v tomto případě něco v nepořádku?

Pokud mne paměť neklame, tak v simulátoru má Zbyněk ještě starou Choceň, zatímco Ty jsi jel v reále tou koridorovou....v tom je asi ten rozdíl...

Jasně...díky....jen jsem si to chtěl upřesnit....kámoš je fíra a já s ním jel na stanovišti za kontrolerem no a právě před stanicí Choceň jsem automaticky začal brzdit...jen se mě začal ptát, proč když jedeme načas chci nabrat"sekeru"...no a právě jsme došli na MSTS........ 8)

Martens napsal:
Uwe napsal:

Už se to to probíralo v souvislosti s něčím jiným.....buď jsi překročil povolenou rychlost a zareagovalo to stržením brzdy a nebo máš v simulátoru aktivován živák a ten jsi nevybavil....mimochodem....jel jsi nějakou aktivitu nebo volnou jízdu?

Už jsem si včera s 471 zajezdil...prohlídka trati... a vše okay....jen je si potřeba zvyknout na integrovaný brzdič v kontroleru :idea:

471 uz mi jde,ale jen kabina..S tim zvukem..JA HO TAM NEMUZU NAFLAKAT,ABY SEL :twisted: :twisted:

Ahoj! 471 je bomba, ještě žabí tlamu a bude to super :D Praha už teď vypadá krásně, ale s halou na hlaváku to bude teprv ono :) Podle mě by bylo v budoucnosti dobrý, aby Praha byla na starých kolejí, jako je úsek Ústí nad Orlicí-Brandýs nad Orlicí, vypadá to mnohem líp, ale to je jen můj názor :) Taky jsem zaznamenal v tunelu (už nevim jaký to byl)sloupy TV a nízký portál, to by se urval sběrač i se střechou, to by pak byl z lokomotivy cabriolet :) Jinak vypadá Praha moc dobře, držím palce :D

Wiff napsal:
Ahoj! 471 je bomba, ještě žabí tlamu a bude to super :D Praha už teď vypadá krásně, ale s halou na hlaváku to bude teprv ono :) Podle mě by bylo v budoucnosti dobrý, aby Praha byla na starých kolejí, jako je úsek Ústí nad Orlicí-Brandýs nad Orlicí, vypadá to mnohem líp, ale to je jen můj názor :) Taky jsem zaznamenal v tunelu (už nevim jaký to byl)sloupy TV a nízký portál, to by se urval sběrač i se střechou, to by pak byl z lokomotivy cabriolet :) Jinak vypadá Praha moc dobře, držím palce :D
Na ty sloupy v tunelech zatím není čas, ale při vjezdu do Vítkovského tunelu se už nemusíte ohýbat, aby jste se nepraštili do čela. Jinak Roman vymodeloval nádherné tunelové rozvětvení do Vinohradského tunelu.
Dnes jsem dal trochu dohromady úsek Kolín - Nová Ves u Kolína, screeny jsou v sekci Ešus 471. V Kolíně jsem vyřešil násep u podjezdu na pražském zhlaví, hotel Savoy a přilehlé domy...no. Nic jiného jsem neposbíral a ze stanoviště tam zase tolik vidět není. Vlečka u vjezdového návěstidla včetně zakončení šturcu v kopřivách. Do Nové Vsi lesíky a hájky, ale textury polí jsem už nestihl. Pokračování příště.

Je to v tématu o ešusu, ale připomenu to radši i tady - v tom ešusu jsem udělal chybu v overspeed monitoru (úpravy jsem testoval jen ve volné jízdě, na aktivitu jsem pozapomněl). Ve volné jízdě je vše OK, jen v aktivitách to strhává brzdu. Update mám na stránkách, mělo by to snad být v pohodě.

anonym: ty adresáře z archivu se do složky složky Trains nakopírují v nezměněné formě. Nebo je tam nějaká chyba a ještě někomu tento postup nefunguje? Já to tak zkusil hodit na msts v jiném kompu a ok, Conbuilder mi při testech pravidelně hlásí 0 chyb, takže nevím, kde by mohl být problém

Po poslední aktualizaci 54....se přepsal v Globale tunelový soubor A1t100mstrTunRnd a změnila se cesta k souboru ace v textures trati.Tudíž všechny tratě co používají tento model tunelu mají v tunelu zelenou díru,pokud si do těchto tratí nenakopírují do textures příslušný soubor z textures trati BP.Opravte mě jestli se pletu.

pepa napsal:
Po poslední aktualizaci 54....se přepsal v Globale tunelový soubor A1t100mstrTunRnd a změnila se cesta k souboru ace v textures trati.Tudíž všechny tratě co používají tento model tunelu mají v tunelu zelenou díru,pokud si do těchto tratí nenakopírují do textures příslušný soubor z textures trati BP.Opravte mě jestli se pletu.

A bude hůř. Po bp 55 budou překopány všechny tunely. Kdo je zastánce ošklivých rakví MSTS nazývaných tunel, ať si Global raději zálohuje.

..vlastně jsem to špatně přečetl, tam je kamenná textura a jestli to čte z trati, tak pokud nebude v Routes tato trať,může být problém. Kam to Roman nasměroval? Ta by se měla nakopírovat do textures v Global, ať jsou tunely komplet v jedné složce, jinak bude problém u jiných tratí.

..jde to pomalu. Postavil jsem něco v Pečkách, něco ve Velimi, Novou Ves u Kolína. Do aktualizace bych chtěl dát dohromady Velim - Kolín komplet (Kolín jen od peronů směr Praha). Asi tak středa, čtvrtek bude aktualizace a také až potom rozešlu objednaná DVD, tak strpení.

Hlavně to neuspěchat. Už dneska se dá dost slušně jezdit, takže není žádný kvap. Trať Praha Kolín je stejně dost samý pole a pláň, takže to tak nevadí.

Takova mala poznamka - posledni navestidlo ve smeru Z TGM na vjezdu do Libne (je vyvysene ve strani, ne na zdi) neni urcite autoblok a nema na sobe "strelnici" - fyzicky je tam ve skutecnosti navestidlo AZD - se dvema pruhy dole + 5 (jestli se nemylim) barev .. Trat je skvela .. gratuluji :-)

zvuky

Na odjezdu z TGM ve smeru na Negrelak jsou trosku spatne zvuky - kdyz se zacne najizdet do zatacky jeste v TGM, tak to zacne "vrzat" jako pri prujezdu zatackou, ale pak to vrzani pokracuje i na skoro celem Negrelaku, ktery je po rovine :-)

Paxem zjistil jeste jednu vec - v Poricanech asi chybi nadefinovane nastupiste - kdyz bych chtel, aby me v aktivite objel rychlik po prujezdne koleji smerem na Kolin, tak na koleji vpravo od ni (kde by mel zastavit Os) neni nastupiste a tudiz kdyz tam vlak poslu, tak mi to ani nenabidne zastavku ...

No já bych se nedivil, při stavu kolejiva v tomto místě, že to klidně možné je i ve skutečnosti :D :D

Firlet napsal:
Takova mala poznamka - posledni navestidlo ve smeru Z TGM na vjezdu do Libne (je vyvysene ve strani, ne na zdi) neni urcite autoblok a nema na sobe "strelnici" - fyzicky je tam ve skutecnosti navestidlo AZD - se dvema pruhy dole + 5 (jestli se nemylim) barev .. Trat je skvela .. gratuluji :-)

Že by ten autoblok zbourali? Po nesprávné koleji směr Hrabovka je klasická předvěst, ale do Libně je autoblok v obou kolejích. Tedy obě předvěsti mají mezikruží.
Jezdil jsem tam velmi často a když ten autoblok byl zbrusu nový, zažil jsem svou první a poslední nehodu (na Sluncové +451029-30). Měl jsem noční s koncem v Kolíně a reží zpět do Prahy. Ale byl jsem domluven s kolegou na jedné akci, který měl také noční, ale s pozdějším koncem. Tak mne navrhl, ať zůstanu spát na své mašince, která do Prahy přijede později, alespoň se déle vyspím. Tak domluveno. V Kolíně po půlnočním příjezdu jsem si ustlal v prostředním oddíle a na odjezd jsem se přestěhoval na prostřední stanoviště, kde jsem měl dospat do Prahy. Podřimoval jsem do Libně a panťák se pomalu loudal do cíle. Jedním očkem jsem bděl jedním očkem dospával. Panťák se loudal asi 40 a najednou chvění, otřesy, honem jsem se probral, jestli jsme nevykolejili, chtěl jsem strhnout brzdu, ale to už vlak stál. Na zemi rozlitá voda, syčení vzduchu. Kouknu z okna co se děje. Vůz předemnou na konci měl rozbitá poslední okna, další vůz na tom byl hůře a čelní vozidlo bylo vztyčené šikmo do nebe a ještě na troleji jiskřil oblouk. Pak davy cestujících opouštějící potápějící se loď. Byl to pro mě celkem šok. Navíc jsem byl na soupravě, kde jsem neměl co dělat. Tenkrát to odnesla jedna cestující, která byla v prvních nástupních dveřích (tam se jednotka po nárazu vždy láme) Co se stalo? Selhal autoblok. Před námi jela souprava na rychlík 571, která zastavila na vjezdu do Hrabovky, ale poslední návěstidlo autobloku se nepřestavilo na stůj, ale svítila tam výstraha. Byl jsem se tam hned podívat a ta výstraha tam svítila i po projetí našeho panťáku. Paradoxně už v noci v opačném směru hlásil strojvedoucí, že jel na předvěst do Libně na výstrahu a před vjezdem dojížděl soupravu motorového vlaku. Nikdo mu to nevěřil, že to není na autobloku možné, že musel projet návěstidlo na červenou. Za pár hodin to bouchlo na Sluncové a až potom tomu uvěřili, že to možné je. Bohužel to stálo na místě jeden život. Kolik dalších mělo trvalé následky nebo zemřeli v nemocnici, to už statistiky neuvádějí.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře