Arwy: nechci Tě nějak odrazovat od práce, ale to co tu řešíš s těmi stupni, je už z principu nesmysl. Problém je v tom, že páčky v kabině se sice budou pohybovat jako tako podle reality, ale s jízdními vlastnostmi skutečného stroje to nebude mít lautr nic společného. Ty sice nahazuješ (v msts) jednotlivé stupně, ale pouze reguluješ procento výkonu, tj. např. 10st odpovídá 20% výkonu (pokud vezmu 50 stupňů, aby se to lépe počítalo), což je opravdu slabota. Takže postupným sázením stupňů jen navyšuješ výkon do maxima a teoreticky bys měl mít 25st při cca 70-80km/h (v msts by to bylo 50% výkonu) . V reálu při rozjezdu sázíš stupně, abys udržel výkon na maximu - to je od msts opravdu obrovská odlišnost, takže jízdní vlastnosti půjdou nechci říct kam... Taky jsem to kdysi zkoušel takto rozdělit na stupně, ale když jsem se s Vindobonou musel rozjíždět tak na 20st (v reálu bys už při cca 8 - 10st hobloval dvojkolí) a při cca 80km/h musel mít za sebou všechny stupně, tak jsem usoudil, že to je opravdu ptákovina a vrátil se ke klasickému řízení... Takto aplikovat by to šlo jen u lehčích souprav, kde by na rozjezd stačilo i to malé procento výkonu.