padání MSTS

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Guest
  • Datum začátku Datum začátku
Jak se zbavit, sekání v trati 321 (detaily na minimum...), dřív se mě nic nedělo (detaily na max. - nebo na vyšší střední), ale po instalaci 321-čky, po dvouch měsících a instalaci všech aktualizací (na DVD mám aktualizaci 18) - před dvěma měsíci bylo vše OK, se všemi aktualizacemi, BIN nevím, jaký jsem měl a nevím jestli to mám význam, ale teďkom mám 1.8.xxxx
Děkuji za pomoc...

skúšal si kompabilitu ? zmeniť množstvo objektou skús aby MSts viac toleroval chyby pri načítaní detaily na minimum vzdialenosť ktoru dovodiš 500 inak sa to hrať nedá :( :D

Jedu na všechno, na minimum, mám obavu, že bude špatný global, nevím jak a proč zvlášť, když jsem to instaloval znova, ale zdá se mě to, jako chyba globalu...

Zeptám se možná blbě, ale na druhém PC mi nejde rozpojit souprava, přejít na druhou mašinu atd, píše mi to
Error in load overlay widget file: trainops.dat
Pak to padne do windows a hotovo.

Padání není nikdy o verzi Bin, kromě prehistorických už neexistujících. To co popisuje Šnek, kdy po F9 MSTS padne je způsobené větším množstvím uložených pozic ve složce Saves. Zkus to promáznout. Také si ohlídej velké množství consistů, víc než 800 by jich být v adresáři nemělo, pokud nespouštíš MSTS přes Trainstore, kdy se načtou jen ty, které obsahuje aktivita.

Consistů mám 5, ve složce Saves jen jedna uložená věc, co zkouším. Ve volné jízdě to taky nefunguje.

Šnek napsal:
Zeptám se možná blbě, ale na druhém PC mi nejde rozpojit souprava, přejít na druhou mašinu atd, píše mi to
Error in load overlay widget file: trainops.dat
Pak to padne do windows a hotovo.

Hláška to snad říká jasně: Chyba při nahrávání souboru trainops.dat. Máš tam vůbec ten soubor?.Měl by být ve složce Program Files\Microsoft Games\Train Simulator\GUI\DRIVERAIDS.
Není poškozený? On je to v podstatě textový soubor, do kterého lze nahlédnout Notepadem. Zkus ho vzít z jiného funkčního počítače a nakopírovat sem.

Ahoj,
mám problém s aktivitama, jak mile při jízdě nebo stání ve stanici vyskočí nějaká hláška že se má něco udělat tak po kliknutí na o.k.
MSTS většinou spadne. Dělá to jak v aktivitě u pana Šemory tak i u cizích.

Dříve mi to dělalo u XP a dnes i u W7. Hardware je stejný. Nastavení plus defrag. disku tak jak má být. Tak čím pak to může být???

Obligátní odpověď... Máš nastaveno podle http://www.semora.cz/msts/desatero.htm ? Správně zapsaný parametr?

Mně to dělá taky a v 99% případů je to chybějící soubor u vozidla (.s, .sd). Stačí někde tento soubor najít a nebo přinejhorším přejmenovat nějaký jiný. A jinak mám W7 a nejlíp mi šlape na mem3072. S 512 se mi msts strašně sekalo.

To je celkom sranda. U niktorých sa už len s 1024 kou stával MSTS nestabilný.

Harvy1 napsal:
Ahoj,
mám problém s aktivitama, jak mile při jízdě nebo stání ve stanici vyskočí nějaká hláška že se má něco udělat......
Ahoj, už jsem to tu někde psal, otevři si Global a v něm soubor soundcfg.dat a uprav si tento odstavec a vyznačený řádek:
Skip ( Scalability 5 - Memory Guide 30M )
SoundTimer ( 5, 30, 5 )
AudioStream ( 5, 500, 100 )
SoundSystem ( 5, 1000, 300, 52428800 )
TrainMinMaxDistance ( 5, 25.0, 1000.0 )
AmbientMinMaxDistance ( 5, 20.0, 1000.0 )
Rolloff ( 5, 1.0 )
A mělo by ti to přestat padat a někde si ten soubor zálohuj, poněvač po každem reinstal MSTS Bin se ti hodnoty přepíšou.
Dan

S těmi parametry je to celkově zajímavé. Jak už jsem řekl v mém případě 512=stabilní ale nízké FPS, 1024=nestabilní,2048=nestabilní a 3072=parádní. U někoho je to zas uplně jinak. Asi nejlepší je si je jednotlivě vyzkoušet :)

Je dobré si zopakovat, proč se píše parametr. Nevylepšuje FPS, ale je to jen o stabilitě, aby si MSTS vzal ze systému víc paměti. Jen u sedmiček, když dám víc než 512, tak nejen, že se to stává nestabilní, ale i se degraduje FPS. Nemá smysl střílet do větru, spíš by to mohl nějaký "ajťák" logicky objasnit. Jestli to funguje při vysokých hodnotách parametru, tak proč. Jenomže tudy cesta nevede, protože nemůžete vzít paměť i operačnímu systému. Snad pokud mám 8 giga ramek, tak bych mohl tak vysoký parametr zapsat. Ale otázka je, jestli to opravdu má nějaký efekt.
A soundcfg do Global, to vzniklo, když jsem testoval na aktuálním Binu svou připravovanou Topírnu noc, která byla velkou zátěžovou zkouškou. Vše šlo hladce až do stanice Dřísy, kde jsem přecházel z jednoho dlouhého nákladního vlaku na druhý. Tam to začalo padat. Poslal jsem load tenkrát Džordžovi a on tohle vyřešil zvýšením hodnot v zápise soundfg.dat. Jacek později použil ještě vyšší hodnoty a ty stejné používám i v global.exe (abych to stále dokola nemusel přepisovat ručně) Jak jsem nedávno nahlížel, Jacek to udělal u sebe blbuvzdorné, kdyby náhodou někdo nedal šoupátko nastavení zvuků na maximum. Takže tato úprava také nezvyšuje FPS, ale řeší situace, kdy na nádraží máte velmi husté zaskládání soupravami, kdy každý vagon je jeden zvuk.

Pokud někdo chce zvýšit FPS, tak je to o procesoru vyráběným na nejnovějších nanotechnologiích a dále se FPS zvyšuje v závislosti na vyšším taktu procesoru. Pro srovnání, stařičký Pentium4 o taktu 3giga má v určité aktivitě FPS 5 a moderní Intel i5, o taktu 2,8 giga má na tom samém prostředí FPS 20.

Dane vynikající práce.... Zkusil jsem to na stejném úseku kde to padalo. Proběhly tři hlášky a ani jednou to nespadlo. Děkuji ti za radu.

Back
Nahoře