model 770

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Robo
  • Datum začátku Datum začátku
Myslím si, že nahrať ventilátor bez zvuku dieselu proste nejde, no radšej ho tam počuť ako vytvárať umelý ventilátor.
Opakujem - kompresor na rade 770/1, CHME3 a neviem ešte čo je jeden a ten istý.

Robo napsal:
Myslím si, že nahrať ventilátor bez zvuku dieselu proste nejde, no radšej ho tam počuť ako vytvárať umelý ventilátor.
Zásada č. 1 - pokud nějaký zvuk nejde nahrát samostatně, musí se vytvořit uměle co nejvíce podobný. Nemůžu míchat zvuk dieslu s dalším zvukem dieslu. Konkrétně u toho Ruského to při volnoběhu bude znít jako nevyladěné stereo a když přidám výkon, bude se do toho míchat volnoběh. U jedné německé mašiny byl zvuk píšťaly nahraný v jízdě, takže při každém písknutí to znělo spíš jako prokluz. To pak zvukařovi rve uši :eek:
Malý ventilátor už mám hotový.

Naposled editoval moderátor:
Jacek napsal:
Robo napsal:
Zásada č. 1 - pokud nějaký zvuk nejde nahrát samostatně, musí se vytvořit uměle co nejvíce podobný. Nemůžu míchat zvuk dieslu s dalším zvukem dieslu. Konkrétně u toho Ruského to při volnoběhu bude znít jako nevyladěné stereo a když přidám výkon, bude se do toho míchat volnoběh. U jedné německé mašiny byl zvuk píšťaly nahraný v jízdě, takže při každém písknutí to znělo spíš jako prokluz. To pak zvukařovi rve uši :eek:
Malý ventilátor už mám hotový.

Jacku a co tak vzít vzorek zvuku dieselu jako vzorek rušení a s fázovým posunem 180 to smíchat s tím původním zvukem-tím by se snad dalo jakš takš ten ventilátor vyfiltrovat, ne? Možná to je blbost, ale teoreticky by to mohlo jít, ne?

Martens:
Nevím, už mám hotovo. Jednodušší je sáhnout do "zásob" a vybrat jako základ nějaký podobný zvuk a ten za pár minut předělat. Pár ukázek už z jízdy je tady:
http://jacek-msts.ic.cz/770_kompresor.mp3
http://jacek-msts.ic.cz/770_rozjezd.mp3

http://jacek-msts.ic.cz/770_ventilator_voda.mp3
Zvuk (frekvence) tohoto ventilátoru se mění podle výkonu. Spuštění jsem nastavil po 900 m jízdy, vypnutí po 1600 m.

http://jacek-msts.ic.cz/770_ventilator_olej.mp3
na začátku je ještě slyšet malý ventilátor. Spuštění velkého je po 3800 m jízdy, vypnutí po 6 km

Ještě na tom budu spoustu věcí ladit, ale základ je hotový. Trakční motory by měly být podle videozáznamu hlasitější.
Jsem zvědavý jak budou ventilátory fungovat u trafficu a postrku.

vodný ventilátor sa mi nejak nepozdáva. Takto si ho vôbec nepamätám, pripomína to TM (nech sa vyjadria aj iní).
A inak by som len pripomenul, že 770 je bez tlmiča a 771 s tlmičom, no určite by som nepoužil terajšie zvuky tlmiča na 751. Radšej použiť bez tlmiča a stíšiť ich.
Tiež by ma zaujímalo, či sa použijú zvuky pre trojnápravové podvozky. Napriek revu, ktorý čmeliak vo výkone vydáva ich na stanovišti celkom počuť, hlavne ten pod stanovišťom.

Robo:

Tady je holý zvuk toho ventilátoru
http://jacek-msts.ic.cz/770_ventilator_voda1.mp3

To, že čmeláky jsou s tlumičem a bez tlumiče vím, ale zvuky s tlumičem nebudou, aspoň zatím ne - nemám jediný záznam a tím ani představu o tom, jak to má znít.
Zvuky pro podvozky? Trakční motory budou zhruba 2x hlasitější. Pokud myslíš klapot kol na stycích, to tam dávat asi nebudu. Klapot je součástí zvuků tratě (i když ne 6-nápr. mašiny). Nelíbí se mi, když jedu po koridoru a kola klapou.

Jacek napsal:
Nevím možná je to jen můj blbý názor, ale připomíná mě to vent. na laminátce.
Nechceš se na ten vodní vykašlat a nechat tam jen ten olejový? Ten je hodně výrazný, nepřeslechnutelný.
Na ostatních mot. lok. mám dojem že ventilátory nejsou a ani moc nechybí.

rusáci mali vo svojich zvuk len chladenie oleja a prečo ? Pretože vodný na 770/CHME3 v podstate nepočuť, zato na 771 poriadne reve. Mám aj video, no teraz nemám čas ho posielať.

Měl bych dotaz nešloby pokuť možno u všech motorových vozů a lokomotiv udělat startování a vypínání motoru tak jako kdysi u Brejlovců OKD 753.7

Kodl napsal:
Měl bych dotaz nešloby pokuť možno u všech motorových vozů a lokomotiv udělat startování a vypínání motoru tak jako kdysi u Brejlovců OKD 753.7
Zbytečná práce, protože se Ti stejně podaří vyjet i s "vypnutým motorem" - smysl to bude mít, až se podaří Džordžovi zablokovat to, abys svypnutýmmotorem mohl odjet - stejné jako u elektrických mašin

Ke zvukům můžu napsat, že jsem vyměnil zvuky dieslu za autentické. Díky tomu vnikly jako vedlejší efekt taky úplně nové zvuky pro jinou významnou řadu.
Další ukázky sem radši dávat nebudu.

K tomu startování jen dodám (protože se to řešilo na jiném místě), že i kdyby to MSTSbin umožnil, stejně zvuky neupravím, protože prostě takové nahrávky nemám.

Robo napsal:
Bude spínať ventilátor (olej) aj počas státia ?
Bude spínat v závislosti na ujetých metrech - psal jsem to výše. Bude fungovat nezávisle na výkonu a rychlosti, ale sepne/vypne jen při ujetí nastavené vzdálenosti.

Jasné, čiže môžem stáť hodinu, ale aj tak bude ticho, čo je škoda.
Mailom Vám zasielam videá na 771.

Robo napsal:
Jasné, čiže môžem stáť hodinu, ale aj tak bude ticho, čo je škoda.
No jinak to asi nepůjde. Termostat to nesepne, vázat to na výkon se lidem nelíbilo a na klávesu, to je taky k ničemu.
Můžete stát hodinu a bude buď ticho nebo přesně naopak to bude hodinu "chladit"

Jacek napsal:
Robo napsal:
Bude spínať ventilátor (olej) aj počas státia ?
Bude spínat v závislosti na ujetých metrech - psal jsem to výše. Bude fungovat nezávisle na výkonu a rychlosti, ale sepne/vypne jen při ujetí nastavené vzdálenosti.
Jacku, možná je to blbost, ale co použít Random_trigger? Tím by to spínalo i při stání a zcela náhodně ....

Martens napsal:
Jacku, možná je to blbost, ale co použít Random_trigger? Tím by to spínalo i při stání a zcela náhodně ....
No to jsem ještě u žádných zvuků nezkoušel, jak to přesně funguje? Po jaké době, na jakou dobu? Asi by nebylo dobré, aby se to spouštělo po pár sekudách.
Já to mám nastaveno zatím tak, že 3x se spustí a vypne chladič vody 1x chladič oleje. Je to pravidelný cyklus a doby se mění podle rychlosti jízdy. U postrku a trafficu to funguje taky, jen záměrně v kratších intervalech.

Back
Nahoře