Xtracks používají všechny ostatní České a Slovenské tratě. Vysočinou počínaje, pak 180, 310, 140, Jeneho 150 (díky mému "rychlému" připojení na web jsem ji ještě neviděl), zkrátka asi vše. Jen já byl doposud konzervativní. Chtěl jsem být kompatibilní, ale po 14 dnech bezúspěšného testování jsem zaklapl notesy a začal používat svůj vlastní (nápad Michala) Xtracks BP, který je kompatibilní po update Global se standartním kolejivem, má jen pár kilo a obsahuje veškeré potřebné kolejivo pro české tratě (kromě úzkorozchodek) a to hlavní. Proti Xtracks má výhodu, že neomezuje maximální počet objektů na čtverec a je možné používat dynamickou kolej se standartním definováním. Takové Brno, Břeclav, Třebová, atd by s klasickým Xtracks nebylo možné postavit, protože by MSTS v editoru padl. A stále mám v Tsection.dat ještě několik volných pozic pro nějaké koleje navíc (v případě potřeby).
Jinak doufám, že má PaV smysl pro humor. Jeho modýlek s fotoaparátem Vás bude vítat v Letohradě na přejezdu u vjezdu a před dopravní kanceláří. Chtělo by to i modýlky postaviček dalších tvůrců a lidí kolem MSTS a osadit je na perony stanic, odkud pocházejí.