Stavba tratí

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna juros
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
LuděkD napsal:
Proč se mi zobrazuje vzdálenost (v F10) v mílích, a ne v km? Jak to dát, aby se mi to zobrazovalo v km?
U trati máš nastavené jako prioritní jednotku míle, ve vlastnostech tratě to jde změnit.

Vrbam napsal:
LuděkD napsal:
Proč se mi zobrazuje vzdálenost (v F10) v mílích, a ne v km? Jak to dát, aby se mi to zobrazovalo v km?
U trati máš nastavené jako prioritní jednotku míle, ve vlastnostech tratě to jde změnit.
Jestli myslíš ve vlastnostech tratě, jak je tam v MPH (km nezatrhnuto), tak to mám nezatrhlé a pořád je to v mílích.

LuděkD napsal:
Vrbam napsal:
LuděkD napsal:
Jestli myslíš ve vlastnostech tratě, jak je tam v MPH (km nezatrhnuto), tak to mám nezatrhlé a pořád je to v mílích.

To, co nastavuješ je maximální rychlost v MPH nebo rychlostí omezení a to není ono..

Ty potřebuješ nastavit měření vzdálenosti :
je tam Metric a Imperial (ty zvolíš Metrické) .... nevím to z hlavy přesně, ale je to ta volba nad nastavením trolejového vedení.

stavba trati dle ortofomapy

Zdravím pánové,nemáte někdo zkušenosti se stavbou trati podle ortofomapy? a popřípadě jak podle ní stavíte? díky Tomáš

Když změním výšku terénu, na kterém jsou už koleje i objekty, tak budu muset ty koleje a objekty pak upravit na ten terén?

Mohl bych se zeptat jak vygenerovat terén?
protože se mi to nikdy nedaří.
a vždy to končí tímhle obličejem :eek: :eek: :eek: :eek:
prosím poraďte

Naposled editoval moderátor:
ako sa volaju take vlajky ktoré vidieť iba v editore a pouzivaju sa na urcenie suradnic ? kde ich najdem a ako ich umiestnim ?

Milik napsal:
ako sa volaju take vlajky ktoré vidieť iba v editore a pouzivaju sa na urcenie suradnic ? kde ich najdem a ako ich umiestnim ?
Jmenují se Markers a jsou zapsány v souboru *.mkr . Otevři si nějakou originál trať, z toho to pochopíš.

mikulda napsal:
Milik napsal:
Jmenují se Markers a jsou zapsány v souboru *.mkr . Otevři si nějakou originál trať, z toho to pochopíš.
takže ich treba zadefinovať do *mkr alebo sa daju postaviť aj v train editore

Výhybky

Zdravím, mám takovej problém - postavil jsem nádraží Liberec ale když přes něj v Editoru úkolů dám trasu, přes některé výhybky je trasa nefunkční. Přitom když jedu prohlížení trasy, vlak přes ně normálně projede. Nevíte co s tím?

Chci se zeptat, nebo spíš nabídnout... mám k dispozici GPX soubor se záznamem trasy na některých tratí, momentálně je to trasa Nový Jičín - Suchdol(278) , Suchdol - Hranice na Moravě - Praha (270). a Cheb - Praha přes Mariánské Lázně a Beroun(170 a 171). Data přesná, přesnost GPSky nikdy neklesla pod 5 metrů. Tak jestli by to někomu pomohlo, jsem k dispozici...

Borek napsal:
Chci se zeptat, nebo spíš nabídnout... mám k dispozici GPX soubor se záznamem trasy na některých tratí, momentálně je to trasa Nový Jičín - Suchdol(278) , Suchdol - Hranice na Moravě - Praha (270). a Cheb - Praha přes Mariánské Lázně a Beroun(170 a 171). Data přesná, přesnost GPSky nikdy neklesla pod 5 metrů. Tak jestli by to někomu pomohlo, jsem k dispozici...

Můžu se jen zeptat, co to je soubor GPX a k čemu slouží? :eek:

GPX súbor je množina súradníc GPS, ktorá zaznamenáva určitú trasu po určitých vzdialenostiach. Tento súbor je možné transformovať do .mkr súboru MsTS a získať tak značky umožňujúce veeeeeľmi presné položenie koľajiva. Dá sa to merať GPS prijímačom alebo sa to pri troche snahy dá vytiahnuť z Google maps.

Stavitelxx napsal:
Můžu se jen zeptat, co to je soubor GPX a k čemu slouží? :eek:
Měl by to být soubor s pravidelně zaznamenávanými souřadnicem pohybu. Čili se z takovéhoto souboru nechá projetá trasa vložit do mapového softwaru a trasu přesně zobrazit. Pro použití při stavbě trati máš tím danou přesnou trasu trati, aniž bys musel něco v mapách pracně odměřovat.

Túto "všeobecnú" diskusiu týmto ukončujem, polytematické vlákna o desiatkach stránok odoberajú efektivitu hľadaniu. V ďalších diskusiách pokračujte prosím v príslušných vláknach. Toto vlákno budem priebežne rozdeľovať medzi ostatné vlákna podľa tematiky.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře