Add-ony ze zahraničí - názory, postřehy, recenze

JiříkTK napsal:
...To je podle mne nerozumné, lepší než pro začátečníky neprůhledná instalace by bylo zveřejnit Global s tímto kolejivem pro běžné použití a byli bychom doma.
Mě právě tento způsob vyhovuje - nenabourá se mi můj vytvořený trainset, nemusím laborovat s navzájem ekompatibilními Globaly (mám jen ÚZK a trať co s tím nechodí neprovozuji), navíc instalace proběhla bezproblémově. Co víc si přát :D Vše podstatné a nutné pro instalaci je řečeno v pár řádcích Readme, byl jsem opravdu překvapen samozřejmostí a jednoduchostí instalace - až na ta vozidla, některá prostě nedpojíte. Nechápu, jak zrovna toto mohlo autorům uniknout :(

Mě se na této trati líbila jedna silnice. To bylo opravdu jak v reálu. Pak jsem si malou fotku zvětšil, abych se víc pokochal a on to byl skutečný reál. :-( Dělal jsem si plané iluze. Jinak jsem zavětřil po kolejivu i s náspem, protože tento způsob používám ve velkém na 250/230 s rozdílem, že náspy ručně podkládám a musím konstatovat, že na Nebulusovo Švecovy zlaté ručičky Němci nemají. Jedná se plynulý přechod štěrku v trávu.

U Jagsttalbahn se jedná opravdu o jiný model kolejiva. Koleje nejsou na rovné placce s texturou pražcú, ale je pod nimu skutečně MINInásep cca pár desítek cm. Od pokládání náspů na Vrchovině by Tě to neušetřilo.

JiříkTK napsal:
U Jagsttalbahn se jedná opravdu o jiný model kolejiva. Koleje nejsou na rovné placce s texturou pražcú, ale je pod nimu skutečně MINInásep cca pár desítek cm. Od pokládání náspů na Vrchovině by Tě to neušetřilo.
I Ruebelandbahn má vymodelovaný násep s kolejemi a je to opravdu nádhera. Včetně nových kolejnic (překvapivě vypadají jako opravdové kolejnice) a dalších fíčur (jako jsou třeba výhybky vymodelované i s přestavníky). Ta trať je opravdu jedna z nejlepších, kterou jsem viděl.

Ahoj, chtěl bych se zeptat, zda je nějaká trať, který by obsahovala Německé stanice Angermünde, Penemünde a Zinnowitz?

Ahoj, mám ztaženou trať Alfold 4, můžete mi, prosím, říci, pod jakým Globalem tato trať jede? Píše mi to, že selhala inicializace manažeru aktivity. A co to vlastně znamená?. V čem jsem udělal chybu? Díky Milan

Milan Vašata napsal:
Ahoj, mám ztaženou trať Alfold 4, můžete mi, prosím, říci, pod jakým Globalem tato trať jede? Píše mi to, že selhala inicializace manažeru aktivity. A co to vlastně znamená?. V čem jsem udělal chybu? Díky Milan

Trať alfod v4 funguje na globalu xtracks 3.20 a Newroads v 4.0,jeto napsané i na stránkách kde trať je ke stažení stránky jsou zde: http://jadro.yofej.hu/downloads.php?cat_id=3 Lukáš
Kryton napsal:
Dobrý den. Mám jednu otázku. Existuje nějaká trať pro MSTS, kde je postavena Vídeň?

Tratě s Vídní existují,sice né Wien-SudBF,ale z WestBF ano a to tratě.ProTrain Semmeringbahn , Wienerwaldroute.Jiné tratě kde je Vídeň v msts už nenapadá.

Naposled editoval moderátor:
KimiR napsal:
Milan Vašata napsal:

Trať alfod v4 funguje na globalu xtracks 3.20 a Newroads v 4.0,jeto napsané i na stránkách kde trať je ke stažení stránky jsou zde: http://jadro.yofej.hu/downloads.php?cat_id=3 Lukáš
Kryton napsal:
Dobrý den. Mám jednu otázku. Existuje nějaká trať pro MSTS, kde je postavena Vídeň?

Tratě s Vídní existují,sice né Wien-SudBF,ale z WestBF ano a to tratě.ProTrain Semmeringbahn , Wienerwaldroute.Jiné tratě kde je Vídeň v msts už nenapadá.

Ahoj Lukáší, díky za odpověď, udělal jsem malou chybu při instalaci, už je vše OK a trať spustím. Existují ještě nějaké aktivity mimo těch tří, co jsou s tratí ? Případně link na ně, díky za odpověď Milan

Milan Vašata napsal:
...Existují ještě nějaké aktivity mimo těch tří, co jsou s tratí? ...
Tak tohle by mě taky zajímalo.:| Já jsem jednou hledal a nešel jsem pouze jednu (už nevím kde :roll: ) a to náklad Vác -> Szob s loko. V63.

Kryton napsal:
Milan Vašata napsal:
...Existují ještě nějaké aktivity mimo těch tří, co jsou s tratí? ...
Tak tohle by mě taky zajímalo.:| Já jsem jednou hledal a nešel jsem pouze jednu (už nevím kde :roll: ) a to náklad Vác -> Szob s loko. V63.

Ano, o té vím, ale nevadí, i tak se dá jezdit po trati se svými soupravami. Ale zeptám se na jiné téma, pokud to sem patří. MSTS neví rozlišit elektrifikovanou trať od neelektrifikované. Buď vypnu trolej nebo ne. Ale u této traťě i u tratě Ruebelandbahn je to patrné, obě trati mají trolej i vedlejší tratě, kde trolej není. Na našich tratích i trať bez troleje , trolej má, jen bez sloupů. Omlouvám se, pokud tento příspěvek zde nemá co dělat. Milan

Milan Vašata napsal:
Ano, o té vím, ale nevadí, i tak se dá jezdit po trati se svými soupravami. Ale zeptám se na jiné téma, pokud to sem patří. MSTS neví rozlišit elektrifikovanou trať od neelektrifikované. Buď vypnu trolej nebo ne. Ale u této traťě i u tratě Ruebelandbahn je to patrné, obě trati mají trolej i vedlejší tratě, kde trolej není. Na našich tratích i trať bez troleje , trolej má, jen bez sloupů. Omlouvám se, pokud tento příspěvek zde nemá co dělat. Milan
Ahoj Milane.
Nemáš tak zcela pravdu. Trať Luhačovice je právě řešená tak, že tam kde je elektrifikace, troleje jsou a na neelektrifikované nikoliv a nemusí se nic přepínat.;) Někde jsem tu na fóru kdysi četl, že ta trolej musí být v trati jako objekt nebo jak to vlastně je. V stavbě tratí se nevyznám, takže podrobněji by to mohl objasnit někdo kdo tratě staví.:D:D
S pozdravem Dan.

Ano, ta trolej je pak jako objekt a ten defaultní drát se nastaví třeba do výšky 200 metrů. Ale je s tím pěkná piplačka.

Vážení kolegové
estonských na stránkách: http://soobel.planet.ee/MSTS/Routes/routes.html
jsem našel dvě zajímavé tratě - sice v katogorii Fantasy ale i tak jsou pěkné. První je rozestavěná (tedy jen úvodní verze) dvourozchodná trať o inzerované délce 140 km, ale protože mne ihned nadchla ta druhá - budu se v příspěvku více věnovat té druhé trati.
Druhá je čistá úzkokolejka o rozchodu 750/760 mm mající dvě základní trasy:
a) ze severozápadu na jihovýchod
b) ze severovýchodu na jihozápad
s křižování zhurba uprostřed těchto dvou tras. Délka jednotlivých částí od středu k okraji je 25 - 35 km. Trať je vedena mírně vlnitým terénem s převažujícími borovými a smíšenými lesy, jsou tam zajímavé průmyslové odbočky a vlečky - dokonce jedna do námořního přístavu.
Pro středoevropana jsou nezvyklé velmi dlouhé mezizastávkové vzdálenosti, ale o to více při jízdě s Pikku modelem SŽD TU3-044 se můžete kochat krajinou.

Velké plus:
- precizně stavěná trať - nájezdy do ostrých oblouků jsou realizovány přes úsek s přechodovými oblouky, takže se Vám nestane že vlítnete do oblouku, ve kterém loko udělá vpravo či vlevo vbok !
- příjemná krajina
- rozmanitá vegetace
- hodně inspirativních originálních objektů
- trať vhodná jak pro osobní dopravu tak pro nákladní a vlečkovou
- při kontrole RouteRitterem - žádné chybějící soubory !!!

Mrňavé mínus:
- kvalitní vegetace většinou postrádá sezónní verze (jaro + podzim)
- přejezdy s křižující silniční dopravou mají defaultní nastavení - takže čekáte ve stanici a silniční doprava (na obzoru) na nesignalizovaném žel. přejezdu již uctivě stojí v pozoru ! To bych chtěl vidět ve skutečnosti ..... :-)
- nemá kvalitní výběr ročních sezon - je jen základní verze sun-snow-rain, ale to už si zdatnější uživatel může upravit dle své oblíbené trati

Takže přes malinké zápory vřele doporučuji těm, kdož nemají potřebu s vlaky závodit a kdo se rádi pokochají zádumčivou krajinou smíšených lesů estonska.

Tuhle Sobolí trať jsem měl svého času staženou a to v době, kdy jsem hledal inspiraci a objekty pro své úzkokolejky. Doporučuju, projeďte si ji též.
pepeQ-2 napsal:
Velké plus:
- precizně stavěná trať - nájezdy do ostrých oblouků jsou realizovány přes úsek s přechodovými oblouky, takže se Vám nestane že vlítnete do oblouku, ve kterém loko udělá vpravo či vlevo vbok !
- příjemná krajina
- rozmanitá vegetace
- hodně inspirativních originálních objektů
- trať vhodná jak pro osobní dopravu tak pro nákladní a vlečkovou
- při kontrole RouteRitterem - žádné chybějící soubory !!!

Mrňavé mínus:
- kvalitní vegetace většinou postrádá sezónní verze (jaro + podzim)
- přejezdy s křižující silniční dopravou mají defaultní nastavení - takže čekáte ve stanici a silniční doprava (na obzoru) na nesignalizovaném žel. přejezdu již uctivě stojí v pozoru ! To bych chtěl vidět ve skutečnosti ..... :-)
- nemá kvalitní výběr ročních sezon - je jen základní verze sun-snow-rain, ale to už si zdatnější uživatel může upravit dle své oblíbené trati
Ale s PepeQ-2 zcela nesouhlasím s těmi klady a zápory.
1626b2de1af2d4bb935e8d2f2ccccac7.jpg
0d1c219ff808022840f0ea5382d06acb.jpg
Ta minus se mi nezdají tak mrňavá. A navíc: Podívejte na to zpracování krajiny, reliéf není zhlazený, díry, které nejdou zhladit nejsou ani zamaskovány vegetací, což by ve fiktivní trati neměl být žádný problém. Řada textur terénu ostře přechází jedna v druhou. Nevím nevím, jaká sprška slov by se spustila na naše autory, kdyby si dovolili některé věci z toho, co je v této trati docela běžné.

Poslechněte pánové, copa to má ten hytlák z prvního obrázku na střeše za parohy?

[quote='Čouda]Poslechněte pánové, copa_ to má ten hytlák z prvního obrázku na střeše za parohy?[/quote] KOMÍN !

Back
Nahoře