Návod k tvorbě aktivit - PPoollll (komentáře a diskuse)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna MirekM
  • Datum začátku Datum začátku
MirekM napsal:
"Stabilita vlaku" by měla znamenat, při jak velkých změnách rychlosti bude simulátor hlásit "Porušení pohodlí cestujících" (a ekvivalent pro nákl. vlaky - nevím, jak se to tam jmenuje). Pro naše vlaky bude nejlepší asi úplně napravo (Odolnost), i když nevím, jak to přesně je. Kdyby to tam bylo napsané aspoň v m/s^2, tak se dá nějak zjistit, kolik "český cestující vydrží".
A asi by bylo dobré změnit ten překlad...

Čaute páni:
Nebude tá stabilita vlaku mať nejaký súvis s pevnovsťou, respektíve odolnosťou spriahadlového ústrojenstva (alebo odolnosť spriahadlovoho ústrojenstva je závislé len od ENG a VAG súborov?), už sa mi pár krát stalo, že sa mi napr. 10 voz. rýchlik rotrhol medzi vozňami pri jazde cez výhybky a to som išiel "výbehom". Má niekto podobnú skúsenosť?

Geniální mise

Vlastíku, nemohl bys opravdu svou misi, kterou tady 19.7.2004 popisuješ někde uveřejnit. To bystálo za přepsání consistů. Díky moc za všechny hráče MSTS, Tomáš

Arwy

To roztrhnutie vlaku sa stalo aj mne a to konkrétne na vjazde do Břeclavi od Kútov hneď za tým mostom.Išiel som s nákladným vlakom s bratislavskou 240 024 a pred rýchlostníkom 40 som prudšie zabrzdil avšak až priveľmi a keďže som mal postavené na prechod tak som mierne pridal a vyhodilo hlášku "Konec úkolu,vlak byl roztžen".

Re: Arwy

duuso napsal:
To roztrhnutie vlaku sa stalo aj mne a to konkrétne na vjazde do Břeclavi od Kútov hneď za tým mostom.Išiel som s nákladným vlakom s bratislavskou 240 024 a pred rýchlostníkom 40 som prudšie zabrzdil avšak až priveľmi a keďže som mal postavené na prechod tak som mierne pridal a vyhodilo hlášku "Konec úkolu,vlak byl roztžen".
Vlastik-to se stane i mě u osobní dopravy je to způsobeno tím na jakou hodnotu máš nastavenou sílu na spřáhlech,adále i to že některé vozy hlavně ty nákladní odbrždujou pomalu a pkavad rychlejc zabrzdíš musíš počítat s tím než začneš zvyšovat rychlost tak nechat nějakou prodlevu než se odbrzdí i poslední vozy,nebo použít klávesu centrálního odbrzdění což způsobí že se celá souprava rychlejc odbrzdí možno použít i za jízdy,další příčina i když neobvyklá je roztrhnutí vlaku ve vyhybkách což jak jsem zjistil je způsobeno změnou vyhybky v X-Traks na hodnotu větší.s pozdravem Vlastik praž.spojky,010,011,230.

Predchádzanie

Čaute !Chcel by som sa spýtať ohľadne predchádzania v misiách na kokrétny problém.S Os vlakom som vošiel do žst.Velké Pavlovice na vedľajšiu kolaj,pričom tie dva otočné body som mal vedľa seba pri konci koľaje na ktorej som stál,skoro až pri námedzníku.Po výprave som potiahol k námedzníku tak aby som zakryl oba body.Sergej s Pn vlakom postál pri vch.návestidle oproti mne.Ja som chcel aby prešiel a ja potom budem pokračovať v ceste po postavení odch.návestidla.Lenže nič sa nekonalo.Čakali sme do nemoty obaja,takže chcem sa spýtať kde konkrétne sa na jednokoľajke umiestňujú tie dva otočné body,pred trafic alebo pred mňou riadený vlak a kedy mám na ne "stúpiť".Na dvojkoľajke som to skúšal s predchádzaním v žst.Hrušky a Lanžhot a tiež som nepochodil,EC ma predbehol a ja som čakal a nič,stále červená.Už neviem čo ďalej.

Vlastík

A ešte otázka pre Vlastíka:nejako mi nevie prísť tá tvoja 5-hodinová aktivita,zablúdila?

Takže teória reverzákov znie asi takto:

Reverzáky sa umiesnňujú do polovice kolaje ale aspoň tak, aby pri ich zakrytí bol celý vlak za návestidlom. Zakryť by sa mali hneď nie vyčkávať (nemodelové), čomu sa musí prispôsobiť trasa traffic vlaku, tak aby pri ich zakrytí bol už v poslednom oddieli (odporúčam nechať vlak zhmotniť za našim, tak aby sme ho "zdržovali" a potom do posledného oddielu (tesne za nvestidlo umiestniť 6-8 vyčkávacích dobov tesne za seba (vie to vlak dobre zdržať). Potom po obehnutí treba počítať s tým, že vlak musí prejsť oddiel pred nami a až potom môže skočiť oranžová. Tá by sa mala automaticky postaviť, ale ak nie, treba trocha popotiahnuť k návesdtidlu a ona sa postaví (nemodelové ale čo už). Na jendokoľajnej trati to funguje tak kao to funguje nič s tým nenarobíš... je vhodné aby vlak začal ešte pred tým ako ty (ale neodporúčam použiť startinworld/endiworld 1) ale ani to nie je záruka toho, že sa ti to postaví tak ako má, funguje to totiž tak ako sa tomu zachce...

Vďaka za radu JOHNZ,tá Vlastíkova 5-hodinová aktivita ti náhodou neprišla?Ozaj a ako si sa rozhodol s tou traťou Púchov-Žilina?

Vlastíkova aktivita

Vlastíku, když ji budeš posílat, pošli mi ji, prosím, taky. Díky moc :eek:

Naposled editoval moderátor:
ahoj, já mám jeden dotaz, který se týká CD servisu. Proč když mám nadefinovanou trasu pro cd servis2 (za návěstidlem k vyhybce) ujede tato fiktivní lokomotiva cca jenom 1 metr a zmizi místo toho, aby projela celou nadefinovanou trasu. Potřebuju totiž nadefinovat na návěstidle asi na 5 min STŮJ. Pokud jsem pochopil správně návod pro cd servis a takto to funguje správně, tak po zmizení této lokomotivy se blokuje návěstidlo ještě cca 1 min ? Znamená to tedy, že musím zadat tuto trasu s cd servisem celkem 4x pro cca 5 min.blokování návěstidla ? Díky. AlesB

Doporučujem do cesty Servisu2 dať bod zvratu. Servis2 vykoná dráhu od začiatku až po bod zvratu a až potom zmizne - podstatne sa tým predĺži dĺžka jeho existencie.

Reverz bod bych tam nedával neboť v případě kdy je zapotřebí CD Servis2 vypouštět opakovaně by došlo ke kolizi.
Při opakovaném vypuštění musí být nový servis na kolejích dříve než ten předchozí zmizí a zároveň mu ten předchozí nesmí překážet po rozměrové stránce. Žádná prodleva u návěstidel není!
U Servisu2 nastavit 0 počáteční rychlost a minimální výkon čímž se dosáhne jeho pomalé a dostatečně dlouhé jízdy. Čas ještě jde prodloužit umístěním několika vyčkávacích bodů ale je nutné počítat s 0 časem. Pokus o změnu času na jakýkoliv jiný interval funguje spolehlivě pouze do okamžiku uložení a nového načtení úkolu.
To že se návěstidlo ve výše uvedeném případě blokuje ještě cca minutu ukazuje na přítomnost toho servisu i když není zobrazován (asi chyba editoru).

Předjíždění vlaku

V MSTS mě štve jedna věc (a ne jen ta....). Když si udělám aktivitu, ve které jedu například s osobákem a na nějaké zastávce by mě měl předjet rychlík, který tam nezastavuje (řekněme, že bych to měl vypočítané, kdy a kde), tak ho stejně potom předjedu znova já (s tím osobákem), protože jsem byl první u nejbližšího semaforu a mám zelenou, on stojí na červenou. Nedá se nějakým způsobem udělat, aby měl zelenou on a předjel mě? :mad:

Re: Předjíždění vlaku

Lucas napsal:
V MSTS mě štve jedna věc (a ne jen ta....). Když si udělám aktivitu, ve které jedu například s osobákem a na nějaké zastávce by mě měl předjet rychlík, který tam nezastavuje (řekněme, že bych to měl vypočítané, kdy a kde), tak ho stejně potom předjedu znova já (s tím osobákem), protože jsem byl první u nejbližšího semaforu a mám zelenou, on stojí na červenou. Nedá se nějakým způsobem udělat, aby měl zelenou on a předjel mě? :mad:
Na tohle to by ti mohl odpovědět poolll,já ti můžu jenom říci jak já to praktikuji,je obecně známé že si MSTS hlídá cca3-4 bloky návěstidel před námi a zda vlak zastavuje či nikoliv,proto pokavad nemáš dopravu podle GVD tak to udělat tak aby měl rychlík nejméně čtyři bloky návěstidel na najetí na kolej kde jede osobák před tebou a určitě tě předjede,další možnosti jsou umístit reverzní body cestě osobáku před posledním návěstidlem na najetí,což se dá využít pokavad je to na trat hráče,a to také funguje spolehlivě,a nebo servisními vozidly,ty já nepraktikuji nebot mě to při nich dělá psí kusy,na ně by ti mohl odpovědět Poolll,jinak pokavad chceš zvýšit rychlost trafic vlaků tak stanovenou rychlost najdeš v consistech,zpravidla se tam napíše max rychlost lokomotivy,ale už se mi stalo že tam byla rychlost nižší a vlak mi jel místo 140 jen 120,a po přepsání jel už stanovenou rychlostí,tolik ode mne.

traffic

to Ppoollll: zkoušel jsem si udělat aktivitu přesně podle návodu, ale mám jeden problém. Nepohybuje se mi CD servis. Když mu dám trasu podle návodu, a čekal na zelenou, nenaběhla ani v 11.10. Když jsem CD servis zviditelnil nějakou mašinou, tak ta se v určenou dobu objevila a zůstala stát na místě. Když jsem pak zkusil traffic na jiný trati, takyjenom stál a nejel. co s tím?

sorry, ještě jsem zapomněl... :| :lol:

Re: traffic

Davidus napsal:
to Ppoollll: zkoušel jsem si udělat aktivitu přesně podle návodu, ale mám jeden problém. Nepohybuje se mi CD servis. Když mu dám trasu podle návodu, a čekal na zelenou, nenaběhla ani v 11.10. Když jsem CD servis zviditelnil nějakou mašinou, tak ta se v určenou dobu objevila a zůstala stát na místě. Když jsem pak zkusil traffic na jiný trati, takyjenom stál a nejel. co s tím?

S tímto problémem jsem se setkal. Nevím, co ho způsobuje, ale podařilo se mi ho odstranit takto: Otevři si v texťáku soubor xxx.con, který ti definuje servisní vozidlo a nejdi si tento údaj:

MaxVelocity ( 2.77778 0.05556 )

Pokud máš první údaj jiný (většinou 0.00000), tak jej oprav na výše uvedený.

Totéž platí pro jakýkoliv jiný consists. Ten první údaj je maximální rychlost v m/s, ten druhý jsem nezjistil a tak jej nechávám tak. Z výše uvedeného vyplývá, že např. pro loko 350 činí tento údaj 44.44444 ( 160 : 3,6 = 44,44444 ).

Back
Nahoře