Návod k tvorbě aktivit - PPoollll (komentáře a diskuse)

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna MirekM
  • Datum začátku Datum začátku
Čaute,chcel by som sa spýtať,resp.potreboval by som poradiť v jednom probléme okolo MSTS.Neviem ako v editore úkolu nadefinovať aby mi oproti išlo viac vlakov.Napr.v trati 250 nadefinujem aktivitu"EC 79 Csardás",trať Brno hl.n.-Břeclav-Kúty s odchodom z Brna o napr.12.00.Z Kútov proti sebe pošlem o 12.00 napr.EC Comenius a o 12.15 napr.EC Slovenská Strela.Problém je v tom že stretnem stále iba ten druhý vlak resp.servis.Prosím Vás o radu nakoľko som v koncoch.Neviem či je problém v časoch alebo ...Ešte sa chcem spýtať ako je to s nastavovaním času v úkole/toho času čo je zobrazený vľavo dole/Ďakujem

Vlastik-pokavad chceš provozovat tzv.trafic vlaky,musíš si nejdříve nadefinovat u příslušného úkolu název trafic vlaků"Počítačový provoz",třeba (doprava k EC 79) a to dvakrát,poté se ti objěví nápis "doprava k EC 79" a klikneš na upravit,a do této tabůlky už jen přidáváš vlaky které chceš aby ti jezdily jako trafic,uvedu příklady:Název souboru i zobrazovany název je tedy doprava k EC 79,pod tím je konkrétní trasa a vlak tam vyberu EC 78 KU-PHLN,poté se mi objeví v okénku nebo ho vyhledám pomocí šipky a nastavím si soupravu a cestu(trat),v závislosti na trati se mi dole vypíšou všechny stanice přes který vlak jede,zaškrtnu např:kúty,břeclav,brno,česká třebová,pardubice,praha holešovice,a dám vložit vybraný vlak tedy EC 78 KU-PHOL,objeví se mi okénko s nápisem "výchozí čas zadám hodinu a minuty,(12:00,poté co jsi zadal čas se ti automaticky napíše jako servis PC dopravy,jediné co ještě musíš udělat je že na ten vlak klikneš v tom servisu a objeví se generace jízdního řádu,dáš přepočítat jízdní řád a komplet trafic vlak je hotov,takto si můžeš nasadit vlaků co ti dovolí konfigurace PC,ale nezapomen že se ti nesmějí krýt časy jinak ti vlaky nepojedou a že musíš nechat mezi výjezdy určitou časovou dobu tzv:mezidobí jinak ti vlaky také nevyjedou zpravidla dle nastavení a odjezdů ze stejného místa cca 5 minut,poté jen vše "X" uzavřeš a nastavíš si vlak hrače ,ještě dodatek nikdy nepoužívej soupravu hráče a tu samou soupravu jako trafic to by ti ten původní taky nevijel.Ten čas dole je orientační zkušební aby jsi zhruba tak viděl jak se budou vlaky v určitém ůseku pohybovat ale je to jenom teoretické nebot nikdo neví jak pojede vlak hráče zadáš si třeba čas na 12:00 a rychlost zpravidla dávám na 16x asleduji kde který vlak se nachází jelikož se pak mohu pohybovat po trati tak vidíš jak který vlak jede .to asi vše k tvému problému,s pozdravem Vlastik trat 010.

Vďaka moc Vlastíku,keď to vyskúšam ozvem sa ako som dopadol,ešte by som sa chcel spýtať či náhodou niekto nevie o tom či sú PaV-ove trate 010 a 024 ešte k "dostání" a aká je ich kvalita.Ďakujem

Kdybyjsi si nevěděl s ničím rady jsem ochoten ti a sejakou aktivitou pomoc krok za krokem a s obrázky,pokavad ti nebude něco jasné ozvi se na E-mail který najdeš na stránkách pana Havla v sekci "Tratě" trat Praha-Olomouc.S pozdravem Vlastik.

Pre Vlastíka ! Takže včera som to vyskúšal na aktivite "R 374 Pannonia" a išlo to bez problémov,stretol som všetky tri nadefinované trafficy.Chybu som robil v tom že už v prvej tabulke som definoval zvlášť servisy.Ale teraz je to OK.Včera som aj skúšal aktivitu,kde sa nechám predbehnúť ako Os vlak v stanici Lanžhot,ale nefungovalo to ani tak že som oba otočné body zakryl vlakom a ani vtedy keď som ich nezakryl.Vie niekto poradiť? Vlastíkovi díky za radu.

Vlastíku a ešte niečo! Chcel by som Ťa poprosiť keby si bol taký ochotný,potreboval by som vysvetliť /ale "polopate"/ príklad preskinovania hocijakej lokomotívy.Už som to študoval na stránkach pána Starého,len to má háčik že ja neviem otvoriť súbor v programe FFEDIT,pričom ho mám normálne nainštalovaný.Keď má niekto chuť pomôžete mi?Ďakujem.

Vlastik-bohužel tohle není zrovna téma prov začátečníka,ale doporučuji ti místo FFEDIT používat utilitu Route Riter kde jedhoduše rozbalíš ".s" soubor a zase ho zkompletuješ,napiš mi na E-mail,co by jsi chtěl přeskínovat a jak ,apodle tvích chopností by jsme to skusili,s pozdravem Vlastik.

Nemám bežný prístup k netu,ale hneď ako sa mi bude dať Ti napíšem/email máš na stránke Filipa Havla až sa dobre pamätám/,ináč konkrétne mi ide o 753 346 ŽSR/traisim.bonusweb/,750 202 ŽSR /tá istá stránka/ a 111 001 s oranžovým pruhom,podrobnosti v emaile,vďaka zatiaľ za ochotu.

duuso napsal:
Pre Vlastíka ! Takže včera som to vyskúšal na aktivite "R 374 Pannonia" a išlo to bez problémov,stretol som všetky tri nadefinované trafficy.Chybu som robil v tom že už v prvej tabulke som definoval zvlášť servisy.Ale teraz je to OK.Včera som aj skúšal aktivitu,kde sa nechám predbehnúť ako Os vlak v stanici Lanžhot,ale nefungovalo to ani tak že som oba otočné body zakryl vlakom a ani vtedy keď som ich nezakryl.Vie niekto poradiť? Vlastíkovi díky za radu.
Vlastik-Napsal jsem pro tebe jednu aktivitu na zkoušku,jedná se o 5 hodin jízdy:popis,Začátek v Č.Třebové v depu s odj 16:05 (loko řady 363,362 obrácená) k nástupišti kde stojí jakoby přijetý EC 173 s náskokem a rozbytou ZSSK 350 s odjezdem v 1614 kde pojedeš na přípřeži s vlakem do Břeclavi,s příjezdem do Břeclavi v 1749 kde rozbytou ZSSK 350 odstavíš a na soupravu najede trafic loko OeBB 1014 007 s odjezdem směr hranice,ty s CD 363,362 z Břeclavi povezeš Sv 29576 do Brna hl.n. s odjezdem v 1815 a příjezdem do Brna hl.n.1845,po odpojení ihned jalo Lv 77587 do Brna H.Heršpice pro NEx 40125 s Rychl.zbožím max 120km/h s odj.v 1900 do Břeclavi s příjezdem v 1940,kde už stojí souprava EC 74 s odjezdem do Č.třebové v 1949+5minut a dojezdem včas v 2118 kde aktivitu ukončíš,dá se na to nasadit až 35 trafic vlaků,ale je to na hranici simulátoru,zdraví Vlastik.

Vlastik-pro všechny nebudu tvořit aktivity pro trat 250/260 a to z tohoto důvodu v současné době mám dost práce se stavbou vlastní trati,ta to aktivita byla napsána pro níže uvedeného,ale stejně se ještě budeme muset dohodnout na různých doplncích co se týče adresářů a podobně nebot používám úplně jiný adresáře než ostatní např:CD 151 004-9zm,CD 363 117-3poz nebo CD Bmz,CD Ampz a podobně ,tudiž by jste si museli vlastně přepsat celé adresáře všech dostupných vozidel,vzhledem k tomu že mam v trainsetu nainstalováno 205 lokomotiv a 460 vagonů zabírá to celkem 2,45 Gb,ale adresáře jsou přehledné a snadno pochpitelné.Výpis všeho co mam nainstalováno možno poslat v případě zájmu E-mailem.A vpřípadě zájmu se to tak může nastavit a pak by se dalo uvažovat o z dlouhé chvíle udělání nějáké té pěkné aktivity pro trat a nebo z toho co by jste si přáli. S pozdravem Vlastik.

No škoda, ale plně chápu.
Mě by osobně stačila ta aktivita (tedy zabalená aktivita, tj včetně Paths, consist, Services a Traffic). Jiný Trainset jsem schopen si překopat sám. Stačí když z označení adresáře poznám co je to za stroj, abych tam měl ten či podobný (řadou).
Když tak email je pod ikonkou pod příspěvkem. Budu velice vděčen.
Jinam přeji pevné nervy při stavbě.

Po dovolené

Tak jsem konečně po dovolené a nestačím se divit kolik je zde příspěvků. Bohužel mne zaskočilo po návratu ještě totální selhání výpočetní techniky a teď v době, kdy čekám na stažení nových ovladačů, píši tento příspěvek. Snad již během příštího týdne budu pokračovat v psaní návodu na tvorbu úkolů.
Jinak pro neznalé zde uvádím přímý odkaz na tu češtinu:
http://www.volny.cz/ppoollll/mstsdll/
Sem občas nahrávám překládané knihovny. Teď ale došlo ke zdržení neb se mi podařilo kompletně jednu přeloženou knihovnu zneschopnit a postupně do originálu cpu již přeložené části a testuji. Je to ale na dlouho - vyžaduje to spoustu času. A je to adresa zatím dočasná. Jakmile se dopracuji k finální verzi překladu tak to bude přemístěno jinam a tato adresa přestane platit. Jak se ale znám tak zas tak moc rychlé to nebude takže tento odkaz zde uvést zatím neškodí.
Jinak bych byl velmi rád kdyby tímto skončili příspěvky do této sekce aby nebylo nutné jednotlivé části návodu na tvorbu úkolů vyhledávat mezi ostatními příspěvky. Své dotazy prosím pište do jiné sekce k tomu již dlouho založené a určené. Děkuji předem všem dostatečně inteligentním lidem co umějí číst a dokáží se tím i řídit. O tuto drobnost žádám již hned ve třetím odstavci prvního příspěvku.

Naposled editoval moderátor:
"Stabilita vlaku" by měla znamenat, při jak velkých změnách rychlosti bude simulátor hlásit "Porušení pohodlí cestujících" (a ekvivalent pro nákl. vlaky - nevím, jak se to tam jmenuje). Pro naše vlaky bude nejlepší asi úplně napravo (Odolnost), i když nevím, jak to přesně je. Kdyby to tam bylo napsané aspoň v m/s^2, tak se dá nějak zjistit, kolik "český cestující vydrží".
A asi by bylo dobré změnit ten překlad...

Back
Nahoře