Model 740/742

Zdravím tak tam mám tu lokomotivu ř 742 ale píše mi to chybu nenalezin soubor sms 742eng.sms, failed to create cab view co stím

lokomotiva854 napsal:
Zdravím tak tam mám tu lokomotivu ř 742 ale píše mi to chybu nenalezin soubor sms 742eng.sms, failed to create cab view co stím

Ahoj. To je samozřejmé, poněvač nemáš umístěnou kabinu a zvuky dle směrování v eng souboru dané lokomotivy, takže i když je to tu na fóru psáno už asi milionkrát, v MSTS platí toto:
1. když stáhneš model lokomotivy, rozbal onu složku a v textovým souboru otevři pro kontrolu eng soubor, v tomto souboru jsou 3 řádky odkazující na zvuky a kabinu:
a) Sound ( "../../common.snd/sndDlok/742eng.sms" )
Toto je řádek odkazující na venkovní zvuk lokomotivy do složky TRAINSET \ common snd \ sndDlok \ a v této složce soubor 742eng.sms, pokud to máš směrováno jinak přepiš si to.
b) Sound ( "../../common.snd/sndDlok/742cab.sms" )
Toto je řádek odkazující na vnitřní zvuk lokomotivy v kabině do složky TRAINSET \ common snd \ sndDlok \ a v této složce soubor 742cab.sms, pokud je jinak také přepiš.
c) CabView ( "../../common.cab/cab740_742/742.cvf" )
Toto je řádek odkazující na kabinu k modelu (skinu) ve složce TRAINSET \ common cab \ cab740_742 \ a v této složce soubor 742,cvf, pokud je jinak taky přepiš.
2. To máš stáhlý a upravený pouze model lokomotivy a bez zvuků a kabiny které si musíš k modelu stáhnout ti lokomotiva fungovat nebude. Takže:
a) zvuky pro diesely, elektriky, vagony atd. stáhneš zde:
http://www.jacek-modely.cz/ a dle výše uvedeného směrování zadáš instalaci směrování do common snd.
2. Kabiny pro lokomotivy stáhneš zde:
http://msts.sinus.cz/ rozbalíš kabinu a nainstaluječ ji do oné složky common cab, ale nevím, v jaké verzi jsou kabiny na oněch stránkách, já už mám trainset tak dlouho, že netuším kde jsem stahoval poslední verze kabin pro mašinky, takže mne popřípadě nekdo doplňte.
3. Model samozřejmě nainstaluješ do složky TRAINS \ trainset, ale to už asi víš, když ti MSTS háže chybu o kabině a zvucích. :-)
S pozdravem Dan.
Doplnění:
Dominiku, ten mínus bod pro lokomotiva854 sis taky mihl odpustit, není to tak dlouho, co jsi se tu ptal podobně, i já, když jsem byl nový, tak jsem psal od věci a všelijak,takže buďme troch schovívaví a myslím, že mínus body by měly být za závažnější veci.

Naposled editoval moderátor:
Dan keby som ten tutorial ktory som este nevydal mal niekde poveseny na webe tak poviem ze opisujes. :) Tak presne si trafil to co popisujem vo svojom step by step tutoriali ako pridať vozidlo. Popisujem vsetky vazby a doplnujem to obrazkami. Takze si ani ty nemysli ze to kopirujem od teba. :)
Matýsek napsal:
lokomotiva854 napsal:
Zdravím ještě nemám žádne tratě jenom ty základní a chci se zeptat jestli jde tam nějak dostat lokomotivu ř 742

Jde. Musíš :study: .

Takto sa dáva odpoveď ako to spravil Dan. To tvoje je spam.

Naposled editoval moderátor:
dem napsal:
Matýsek napsal:
lokomotiva854 napsal:
Zdravím ještě nemám žádne tratě jenom ty základní a chci se zeptat jestli jde tam nějak dostat lokomotivu ř 742

Jde. Musíš :study: .

Takto sa dáva odpoveď ako to spravil Dan. To tvoje je spam.

Proč myslíš ? Ptal se a já mu odpověděl. Nevím co se ti na to nelíbí, to za prvé a za druhé tobě jsem to nepsal!

Nie je to tak dávno čo sa tu o tom písalo, že keď dávaš niekomu odpoveď tak nech je tam minimálne link na miesto ktoré mu pomôže inak je to len spam. Takže len toľko. Tvoja rada spadá do kritéria spam.
End Off.

dem napsal:
Nie je to tak dávno čo sa tu o tom písalo, že keď dávaš niekomu odpoveď tak nech je tam minimálne link na miesto ktoré mu pomôže inak je to len spam. Takže len toľko. Tvoja rada spadá do kritéria spam.
End Off.

To je tvůj názor, já ti ho vyvracet nebudu. Měl jsem tam možná ještě doplnit, že má číst FAQ.

A nevypisuje ti žiadnu chybu v zmysle fail to load 742eng.sms alebo niečo podobné ?

Pro lokomotiva 854:

Zkontroluj si zápisy odkazů na sms soubory v příslušném eng souboru.

Zkontroluj, zda máš zvuky tam, kam tyto zápisy odkazují.

Zkontroluj si ještě jednou to, co Ti radí "dem", a to tak, že všechny 4 posuvníky na kartě Zvuky v nastavení MSTS musíš mít na maximum.

Pokud nic z toho co je uvedeno výš nepomůže, pak už jen nová instalce balíčku zvuků.

Zdravím, ne vždy vše naplno, dlouho jsem se trápil s MSTS, zvuky mi tento simulátor přehrával zkresleně a některé vůbec, až jsem dostal, už nevím od koho na tomto fóru radu k nezaplacení. Takže to hodím sem, popřípadě to může moderátor šoupnout někde k návodům s nastavením. Takže:
Otevřít v PC Ovládací panely \ Zvuky a zvuková zařízení a pak otevřít co je na screenu vyznačené červěně a stáhnout šoupátko, taky označené červěně:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img689.imageshack.us/img689/8355/nastavenzvukupromsts.jpg

Dále je mít třeba nastaven soundcfg.dat ve složce Global v MSTS. Ten je třeba otevřít v jakémkoliv texťáku a upravit Scalability 5 takto:

Skip ( Scalability 5 - Memory Guide 50M )
SoundTimer ( 5, 30, 5 )
AudioStream ( 5, 500, 100 )
SoundSystem ( 5, 1000, 300, 52428800 )
TrainMinMaxDistance ( 5, 25.0, 1000.0 )
AmbientMinMaxDistance ( 5, 20.0, 1000.0 )
Rolloff ( 5, 1.0 )

Po přepsání si upravený soundcfg.dat někam zálohujte, po každé reinstalaci MSTS Bin se hodnoty přepíšou, to samé s nainstalováním jiného Global do vámi upraveného Globalu.

S pozdravem Dan.

dem napsal:
Toto je síce pekné a vyskúšam to ale my sme mu radili v MSTS to mať naplno.

Potvrdzujem, u mňa stačilo upraviť parametre v soundcfg.dat a problém s nečakaným padaním MSTS sa úplne odstránil.

Ja som mal veľké problémy s kvalitou zvuku a pomohlo zrušenie tej HW akcelerácie. Ten Soundcfg spôsobuje hlavne padanie vo veľkých staniciach s rozhlasom a pod.

Back
Nahoře